Ynt: Pikapüstü Karavan Mağduru cengo1965
taiga' Alıntı:
Bu ülkede onbinlerce kamyonet var...
Şu konuda bir mevzuat çıksa ve akabinde hesaplı bir üretim oluşsa, bu kadar kamyonet, pck-up sahibinden hiç mi heves eden çıkmaz acaba...
Kamp-karavan kültürünün gelişmesine hiç mi katkısı olmaz bu türden bir açılımın...
Hem de ne biçim?... Pikap, açık kasa kamyonet...türü araçları, böyle bir "çoklu kullanım"a olanak sağlayacak bir mevzuattaki netlik, patlama yapar gibime geliyor. Sonuçta, çekme karavanı, araç üzerine bindiriyorsunuz.
Sizlerin de dikkatini çektiğini iyi biliyorum; 2001 krizinden sonra, araç kullanımında, otomobilden ticari araçlara doğru bir kayış oldu. Çevremde bildiğim insanlar var; örneğin marangoz, sıfır Fiat Uno almış, onu kullanıyordu. Bu denli saçmalık olur mu?..
Aracı, station olsa, yine çok şey söylemeyeceğim. Yahu insan, aynı ederde, Renault Kangoo türü birşey, çift kabin kamyonet, mini bir panelvan alır. Böyle bir saçma davranış, sanıyorum bizlere özgü...
(Neyse, krizin de etkisiyle, doğruya doğru bir dönüş oldu.) Yalnız, baskı altındaki kur, umarım başımıza yeni bir dert açmaz. Çünkü, yine sıfır ve taksitle otomobil ve ticari araç satışları doludizgin!..
Neyse, konuya dönersek; yineliyorum, iyi kötü günlük kullanımdaki aracı, bir şekilde gezi ve kamp aracı olarak, mevzuatın izin verdiği ölçüde düzenleyebilmek (çoklu kullanım şeklinde), konuya ilgiyi büyük oranda artırır, büyük olasılıkla patlatır.
Cavid Sezen