Pegaso 650ie 2003 / Yakıt tüketimim çok fazla!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan unique Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,928

unique

Ana Kamp
Yer
istanbul
Selamlar arkadaşlar..

2003 model Pegasom bu aralar ciddi yakıt tüketimi sarfediyor..
20 lt benzin ile yaklaşık 72 tl full dolu depo ile 290 km zor gidiyorum.

Bujim iridium buji, 3000 km oldu daha takalı.
Hava filtrem 300 km olmadı, orijinal Aprilia filtre. Fercodan alındı.
Yağ değişimi yine 3000 km anca oldu.

Fren balatalarım kontrol edildi.
Motor ECU sisteme bağlantı, rolanti ayarları kontrol edildi, herhangi bir arıza vermedi.

Nedir derdi motorun arkadaşlar?
Tasarruf için ne yapmalıyım?

Teşekkürler.

Etiketler

Ynt: Pegaso 650ie 2003 / Yakıt tüketimim çok fazla!

Bugün bir kaç usta ile yeniden motoru kontrol ettik, çalışmasında bir sorun var dendi. Sesi pek normal gelmedi.

Egzost siyah duman atıyor, sanırım zengin karışımdan dolayı. Ayar yapılamıyor çünki enjektör kütüğünün sökülmesi lazım.
Buji söküldü simsiyah çıktı. Değişecek en kısa zamanda..

Ciddi ciddi anlamış değilim motora her bakan farklı bir şey söyler oldu.

Ama şu da kesin artık, motor enjeksiyon sorunu yaşıyor olabilir.
Yakıt karışımı ile ilgili bir sorunu var.
En üst kapak contaları kontrol edilebilir.
Kompresör oranları kontrol edilebilir.

Başka neler yapılmalı yada gerçek anlamda bu işleri yapabilecek İstanbul'da hangi usta var.

Yardım edin lütfen, çok daraldım bu konulara.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR