Ynt: Pedalla Türkiye Turu... 7000 Km..
ŞANLIURFA-VİRANŞEHİR-MARDİN
Evet Arkadaşlar biraz geçikti ama kusuruma bakmayın. Fazla vakit bulamıyorum fotoğraf ekleyebilmek için.
Kaldığımız yerden devam ediyoruz.
24.05.2007
Şanlıurfa Öğretmen Evinden ayrılırken sabah bir fotoğraf çekiyorum.
Bir Petrol'e giriyorum su takviyesi için ama sağolsun orada bulunan Biçer-döver şöförleri çay ısmarlıyor. Bende oturup hem muhabbet ediyorum hemde çay içiyorum.
50 Km kadar yol gittikten sonra yol kenarında bir markette çay içiyorum ve bişeyler atıştırıyorum. Çok güzel bir yer. Hava sıcak ve bugün rüzgar yok. Rahat bir yolculuk yapıyorum.
Biraz ilerledikten sonra yine su takviyesi için girdiğim petrolden bir aile fotoğrafı.
Öz Urfa'lı Abilerim...
Birde ne göreyim karşı yönden bir bisikletçi geliyor .Oda benim gibi yapayalnız. Adı Peter, İran'dan Avrupa'ya gidiyor. 3000'i devirmiş...
Hatıra fotoğrafı çekiliyoruz.
Yol çok bozuk. yolun azizliğine uğrayarak küçük bir düşüş gerçekleştiriyorum.
Ve Viranşehir'e giriş... Km:895.57 Saat:12:50
Viranşehir girişinde bir petrolden ekmek alıp yemek yiyorum. Yolcu menüsü başka ne olabilir. Ton balığı, Ekmek ve Meyve Suyu.
25.05.2007
Viranşehir'de geceyi Belediyenin misafiri olarak Öğretmenevinde geçiriyorum. Çok çok teşekkür ederim. Ağırladıkları için.
Sabah Mardin'e gitmek için yola çıkıyorum. Kahvaltı için bir tesisde duruyorum. Menü ise Çorba...
Havada acayip bir toz bulutu var. Üstüm başım leş gibi oldu. Acayip toz duman ortalık. Fotoğraftanda anlayabilirsiniz. Havada iç bulut yok ama güneş'i göremiyorum.
Kızıltepe'ye 13 Km kaldı. Rüzgar var ve hava çok pis. Zar zor yol alıyorum.
Nihayet Kızıltepe'ye giriyorum. Saat 12:30 olmuş. Km ise 971.44
Kızıltepe'yi çıkınca yemek yiyeyim diyorum. Tabelada bir petrolün reklemında restaurant işareti görüyorum ve oraya gidiyorum ama hiç bişey yok. Orada rastladığım şantiyede görevli bir abi beni yemeğe şantiyesine davet ediyor ve gidiyoruz. Metin ACAR Abiye çok çok teşekkür ederim. Güzel bir yemek yiyoruz.
Yemekten sonra yola devam ediyorum. Mardin'e 10Km kala tabelasının hemen ardından Mardin girişini görünce şaşırıyorum ama sonrasında güzel bir rampa çıkıyorum. Sona doğru çok zorlanıyorum..
Mardin merkezdeyim. Şeyhan Aşiretinden Aydın ACU kardeşim beni karşılıyor. Mardin'i gezdiriyor ve Diyarbakır yolunda tesislerinde ağırlıyor beni. Çok çok teşekkür ederim Aydın Kardeşime...
Km: 997.69 Saat:15:40
Mardin'in inanılmaz güzel mimarisi. Heryeri tarih kokuyor. Ama birçok yerinde hala restorasyon sürüyor.
Son karemizde ben ve arkamda MARDİN...
Zaman ayırıp izleyen ve okuyan arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.
Sevgiler...