Pedalla Türkiye Turu... 7000 Km..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Serkan Taşdelen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 110
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 93,338

Etiketler
Ynt: Pedalla Türkiye Turu... 7000 Km..

Serkan selamlar. Aman dikkat et kendine kardeşim. Sabır ve sevgi ile seni bekliyoruz. Bu periyodu dinlenerek geçirmeni öneririm. Projenin bütünlüğü açısından. Yolun açık olsun...

Merhabalar,
Bisikletimdeki sorunu Arhavi'de giderdik. "Arhavi Uzman Bisiklet" sağolsun... Arhavi'ye yolu düşen mutlaka uğrayıp çayını içsin.

Bugüne gelince, Rize'deyim.
İyi başlayan gün sırılsıklam bitti. Karadeniz iklimi yüzünü gösterdi bana. Benim buralara gelmemle bereket geldi. Herkes 1,5-2 Aydır yağmur yağmadığını söyledi. Ama ben geldim diye bardaktan boşalırcasına yağdı. Tam yağmur başladı ben bir çay ocağı buldum ve dinmesini bekledim. 2 saate yakın bekledim ve dindi. Hava bulutluydu ama yağmur yoktu. Yola koyuldum Çayeli'yi geçer geçmez bir daha başladı ve sığınacak yer bulamadım. Rize'ye kadar 18 Km sırılsıklam oldum. Yapacak bişey yoktu.

Rize'de Kaçkar Tv'nin misafiriyim. Çok teşekkürler...

Sevgiler...

Selam,

Arkadaşlar 28.Günümde Trabzon'a vardım. Allah'ın izni ile yola devam ediyorum. Büyük bir sorun olmadıkça devam edeceğim. Sürmene'de güzel bir öğle yemeği yedim. Buradan Efor Bisiklet'e ve Sürmene Ulabay Ticaret'e teşekkürlerimi sunarım.

Herşey yolunda, tüm dostlarıma Karadeniz'den sevgi ve saygılarımla...

ŞANLIURFA-VİRANŞEHİR-MARDİN

Evet Arkadaşlar biraz geçikti ama kusuruma bakmayın. Fazla vakit bulamıyorum fotoğraf ekleyebilmek için.

Kaldığımız yerden devam ediyoruz.

24.05.2007
Şanlıurfa Öğretmen Evinden ayrılırken sabah bir fotoğraf çekiyorum.

Bir Petrol'e giriyorum su takviyesi için ama sağolsun orada bulunan Biçer-döver şöförleri çay ısmarlıyor. Bende oturup hem muhabbet ediyorum hemde çay içiyorum.

50 Km kadar yol gittikten sonra yol kenarında bir markette çay içiyorum ve bişeyler atıştırıyorum. Çok güzel bir yer. Hava sıcak ve bugün rüzgar yok. Rahat bir yolculuk yapıyorum.

Biraz ilerledikten sonra yine su takviyesi için girdiğim petrolden bir aile fotoğrafı.:smiley::smiley::smiley: Öz Urfa'lı Abilerim...

Birde ne göreyim karşı yönden bir bisikletçi geliyor .Oda benim gibi yapayalnız. Adı Peter, İran'dan Avrupa'ya gidiyor. 3000'i devirmiş...
Hatıra fotoğrafı çekiliyoruz.

Yol çok bozuk. yolun azizliğine uğrayarak küçük bir düşüş gerçekleştiriyorum.
Ve Viranşehir'e giriş... Km:895.57 Saat:12:50

Viranşehir girişinde bir petrolden ekmek alıp yemek yiyorum. Yolcu menüsü başka ne olabilir. Ton balığı, Ekmek ve Meyve Suyu.

25.05.2007
Viranşehir'de geceyi Belediyenin misafiri olarak Öğretmenevinde geçiriyorum. Çok çok teşekkür ederim. Ağırladıkları için.
Sabah Mardin'e gitmek için yola çıkıyorum. Kahvaltı için bir tesisde duruyorum. Menü ise Çorba...

Havada acayip bir toz bulutu var. Üstüm başım leş gibi oldu. Acayip toz duman ortalık. Fotoğraftanda anlayabilirsiniz. Havada iç bulut yok ama güneş'i göremiyorum.

Kızıltepe'ye 13 Km kaldı. Rüzgar var ve hava çok pis. Zar zor yol alıyorum.

Nihayet Kızıltepe'ye giriyorum. Saat 12:30 olmuş. Km ise 971.44

Kızıltepe'yi çıkınca yemek yiyeyim diyorum. Tabelada bir petrolün reklemında restaurant işareti görüyorum ve oraya gidiyorum ama hiç bişey yok. Orada rastladığım şantiyede görevli bir abi beni yemeğe şantiyesine davet ediyor ve gidiyoruz. Metin ACAR Abiye çok çok teşekkür ederim. Güzel bir yemek yiyoruz.

Yemekten sonra yola devam ediyorum. Mardin'e 10Km kala tabelasının hemen ardından Mardin girişini görünce şaşırıyorum ama sonrasında güzel bir rampa çıkıyorum. Sona doğru çok zorlanıyorum..

Mardin merkezdeyim. Şeyhan Aşiretinden Aydın ACU kardeşim beni karşılıyor. Mardin'i gezdiriyor ve Diyarbakır yolunda tesislerinde ağırlıyor beni. Çok çok teşekkür ederim Aydın Kardeşime...
Km: 997.69 Saat:15:40

Mardin'in inanılmaz güzel mimarisi. Heryeri tarih kokuyor. Ama birçok yerinde hala restorasyon sürüyor.

Son karemizde ben ve arkamda MARDİN...

Zaman ayırıp izleyen ve okuyan arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.

Sevgiler...

Merhabalar,

Bugün kendimi çok güçlü hissetmesemde turun max. gün rekorunu kırdım. :smiley: Giresun'dayım. Sabah 6:30'da Trabzon'dan çıktım. Yaklaşık 130 Km kadar geldim. Herşey yolunda yarın Göktürk Abi katılıyor bana. Bir süre yanlız olmayacağım.

Sevgiler...

Selam,
Bugün Ordu'dayım. Göktürk Abi'yi sabah otogardan karşıladım ve sabah yola çıktık. Yol nasıl bitti hiç anlamadım bile. İki kişi olmak çok zevkli. Herşey yolunda. Ordu'da bisikletime bir bakım yaptırdım. Efor Bisiklet'e ve Ordu'da bize yardımcı olan Soner Bey'e çok teşekkür ederim. Ordu'da beni Tan Bey karşıladı. Turkcell Abone Merkezi Aşkan CB Shop'a ayrıca teşekkürlerimi sunarım.

2147.Km...

Sevgiler...

Merhaba Arkadaşlar,

Güneşli ve bulutsuz bir hava eşliğinde 160 Km yakın yol yaptım bugün. Hem turda gün rekorunu kırdım hemde çok eğlenceli bir yol katettim. Sonunda Samsun'a vardım. Türkiye'nin en yüksek rakımlı karayolu geçidini biliyorsunuz Şavşat'ta geçmiştim. (Çamlıbel Geçidi Rk:2640) Şimdi ise Türkiye'nin en uzun karayolu tünelini geçtim. Ordu-Fatsa arasında 4000 metre yaklaşık. 3800 küsür. Bisiklet ile geçmek yasakmış. Tünele girer girmez 10. metrede ekip geldi ve bisikleti pikap'a atıcaz sizin güvenliğiniz için dedi. Bende projeyi anlatarak bisikletimi kullanarak geçmeyi rica ettim. Arkadan bana eskortluk yapmalarını söyledim. Sağolsunlar anlayış ile karşıladılar. Ortalama 40 Km hız ile geçtim. Çok eğlenceliydi. Üşüdüm diyebilirim. 4'lüleri yapmış araba bir an olsun arkamdan ayrılmadı. :smiley:
Herşey yolunda gidiyor. Samsun'da Murat Kılıç'ın misafiriyim. Çok teşekkür ederim.

2308. Km

Sevgiler...

Merhaba,

Çok güzel giden turun 33.gününde Samsun'un şirin ve küçük bir ilçesi Yakakent'teyim. İlçe Samsun'a 85 Km uzaklıkta. Bugün güneşli bir gündü. Sıcak altında bir yolculuktu. Ama zevkli bir yoldu.
Allah'a şükür herşey yolunda. Yakakent Belediye'sinin misafiriyim. Çok çok teşekkür ederim buradan.

2393.71 Km...

Sevgiler...

Selamlar...

Sinop'tan herkese selamlar... Sinop Yarımadası ÖDA'yı geziyorum şuan. Hava çok sıcak ama şikayetçi değilim. :smiley: Herşey yolunda. Bugün çok çıkışlı ve inişli bir yolculuk geçirdim. Yoruldum diyebilirim. Yarın Erfelek Şelalerini görme fırsatım olacak inşallah.

Gün Toplam: 84.97 Km
Tur Toplam: 2478.68 Km

Sevgiler...

Erfelek İlçesi'ndeki tesiste cevizli mantı tavsiyemizdir. (hani şu turist otobüslerinin mola verdiği tesis)

Merhabalar,

Süper bir günün ardından buradayım. Geç başlayan gün geç bitti. Nihayet Ayancık'tayım. Sabah Sinop'tan geç çıktım. Erfelek'te Şelalelerde buz gibi suda güzelce yüzdüm ve fotoğraf çektim. Akşam 20:00'de anca varabildim Ayancık'a. Yol çok kötü. Çıkışlar çok, inişler var ama inişlerde nedense yol çok bozuk. Hız yapamıyorsunuz.

Herşey yolunda.
Mantıyı yiyemedim. :( Mesajınızı şimdi gördüm.

Toplam Km: 2591.80 Km

Sevgiler...

Merhabalar,

İnişli çıkışlı yollar eşliğinde vardım İnebolu'ya. Çok güzel manzaraya sahip buralar. Batı Karadenizin güzelliği bir başka. Abana'ya 10 km kala Denizbükü Köyü yakınlarında karşıdan gelen bir bisikletçi ile karşılaştım. Türk hemde. Hatay'dan Sarp'a kıyı şeridinden gezi yapıyor. 4000 küsürüncü km'deydi. Oturduk iki bardak çay içtik ve muhabbet ettik. Çok güzeldi.
Saat 18:00 civarlarında girdim İnebolu'ya. Yarın akşam Süleyman Şatır Abim gelecek. Salı günü onunla pedallaycaz..

Gün Toplam: 92.69 Km
Tur Toplam: 2684.49 Km

Sevgiler...

Merhaba....

Bugün çok zorlu ve eğlenceli bir yolculuk geçirdik. Sabah İnebolu'dan Süleyman Şatır Abim ile çıktık. Küre Dağlarını aştık, 3 tane zirve geçtik. Çuhadoruğu Geçidi(Rk: 995), Masruf Geçidi(Rk:1250), Oyrak Geçidi(Rk:1210). Üç zirveyi çıktık indik. Dediğim gibi çok zorlu ve zevkliydi.
Saat 16:00 civarı Kastamonu'ya vardık. Süleyman Abim otobüs ile İnebolu'ya geri dönerken bende yatacak yer işini hallettim. Yarın sabah Allah izin verirse Kastamonu'dan Ilgaz'a geçicem. Yanlızım yine. Allah bana kolaylık versin.

Toplam Km: 2775.30

Sevgiler...

Merhaba Arkadaşlar...

Pedalla Türkiye'nin 39.gününde Ilgaz'a varmış bulunuyorum. Süper bir doğa eşliğinde vardım. Çok zorlu rampa güzelim doğa sayesinde aşıldı. Ilgaz Dağları Milli Parkı ÖDA'yı da geride bıraktık. Çok güzel yerler. Heran bir yerlerden yabani hayvanlar çıkacakmış gibi hissediyor insan. Ben görmeyi çok istedim ama çıkmadılar. AYI felan çıkar dediler ama ben görmedim. Herşey yolunda. Genelde kış turizmi aktif oluyor bölge. Onun dışında çok sakin. Öz çiçek balını bulabiliyorsunuz yol kenarlarında. Mutlaka gidip görün derim...

Toplam Km: 2846.32

Sevgiler...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri