Pedalla Türkiye Turu... 7000 Km..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Serkan Taşdelen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 110
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 93,334
Ynt: Pedalla Türkiye Turu... 7000 Km..

ERZİNCAN-TUNCELİ-ELAZIĞ

Selam Arkadaşlarım.

Pedalla Türkiye Turumuz13 Mayıs'ta Erzincan Cumhuriyet Meydanında Basın Duyurusunun ardından start aldı.

Fotoğrafları sizlerle paylaşmak istiyorum.

13 Mayıs 2007

Erzincan'dan çıkış...
Saat: 10:10

Tunceli-Erzurum yol ayrımı. Ben Tunceli yönüne gidicem..
Saat: 12:28 Km:41.85

Pülümür Dağ yoluna girince 3-4 km gittim gitmedim sağnak yağış başladı. Toprak yolda, dik çıkışta, çamur içinde ve sırılsıklam 20 km gitmek zorunda kaldım.

Yağmuru yedikten sonra sırıksıklam şekilde Pülümür'e varıyorum. Pülümür'de beni Belediye Başkanı karşılıyor. Hava biraz soğuk. Ellerim zor tutuyor direksiyonu anlayacağınız.
Saat:15:20 Km:61.40

Pülümür'ün önemli yerlerinin geziyoruz. Doğasını ve tarihi yerlerini. Belediye Başkanının misafiri olarak Pülümür'de bir otelde konaklıyorum.
Ertesi sabah Tunceli'ye doğru yola çıkıyorum..

14.05.2007
Hava biraz kapalı gibi. Önlemimi alarak yola koyuluyorum.

Kırmızıköprü'de sağolsun lokantacı arkadaş Maden Suyu ısmarlıyor. Biraz soluklanıyorum bende...
Saat:10:13 Km:77.53

Pülümür'de çok bahsettikleri Ağlayan Duvar'dayım. Yaz kış durmadan su akarmış. Kışın donarmış hatta.

Bir çeşme başında dinleniyorum. Biraz bisküvi atıştırıyorum.
Saat:11:50 Km:103.90

Tunceli'deyim. Saat:13:30'da Tunceli'ye giriş yapıyorum. Km Saatim:128.63'ü gösteriyor.

15.05.2007

Tunceli'de bir derneğin misafiri oluyorum. Tunceli'den bir manzara... Elazığ Yolu...

Tunceli'yi zorlu bir yokuş ile çıkıyorum. Pertek'e kadar çıkışta çıkış. En uzun çıkışlı günümdü..
Dağda Kahraman Komandolarımızın yazıları...

Pertek yol ayrımına geliyorum. Elazığ'a Feribot ile Pertek üzerinden geçicem.
Saat:08:19 Km:147.74

Çıkışlar hala devam ediyor. Su sıkıntısı çekiyorum.

Pertek'e giriyorum...
Saat: 12:20 Km:181.00

Elazığ'a geçmek için Pertek'te feribotun yanaşmasını bekliyorum. Karşıda Elazığ'dan Günay arkadaşım bekliyor.

Karşı'ya geçtim. Elazığ'a 25 Km var ve sıkı bir rampa var.

Elazığ Merkeze saat 15:40'da varıyoruz. Km: 213.15
Elazığ'da çocukluk arkadaşımı buluyorum. Fırat Üniv. okuyormuş. Günay ve arkadaşım üçümüz geziyorum. Elazığ'ın Meşhur İskender'ini yiyoruz Günay ile..

Yolculuğumun ilk 3 günü bu şekilde geçti. Devamını fırsat buldukça ekliycem arkadaşlar..

Herkese uzaklardan Sevgiler...

Etiketler

Serkan merhaba. Tekrar tebrik ediyorum. Yolculuk notlarının devamını bekliyoruz. Görüşmek üzere...

serkan başarılar pedalına kuvvet.eskişehir-bursa arasında yolunu gözleyeceğim .kolay gelsin

ELAZIĞ-MALATYA-DOĞANŞEHİR

Merhabalar,
Kaldığımız yerden devam ediyoruz...
Elazığ'da Sevgili Günay'ın misafiri oldum. Buradan sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Sağol varol kardeşim yaptığın herşey için.

Sabah 5:45'da kalkıyoruz. Bisikletime çantaları yüklemeden önce Harput Kalesine çıkıp gelicez. Ardından kahvaltımızı yapıp Malatya'ya doğru yol alıcaz. Turumun ilk konuğu Günay oldu bu arada. Bugün yanlız değilim anlayacağınız. Daha fazla uzatmadan fotoğrafları yayınlıyorum...

Harput Şehir girişi...

Arka Fonda Harput Kalesi...

Harput'tan döndükten sonra kahvaltımızı yapıyoruz ve Malatya'ya doğru yola çıkıyoruz. 100'Km den fazla yolumuz var bugün.. Elazığ çıkışı..

Kömürhan'dayız... Kömürhan'ın meşhur Kavurmasını yiyoruz. Hayatımda böyle lezzetli kavurma daha önce yememiştim. Lokum gibi ağızda dağılıyor Ağzımın suyu aktı şimdi bile...

Yemekten sonra devam ediyoruz. Günay ve arka fonda Kömürhan köprüsü.. Aklıma hemen Fırat Türküsü geldii.. "Kömürhan köprüsü harput'a bakar oy oy oy " :D:D:D

Yolumuzda güzel manzaralardan... Baraj Gölü ve Kron'um...

Malatya'nın ilçesi Kale'ye varıyoruz. Buranın Çilek'i meşhurmuş.. Hemen bir tabak alıyoruz ve yiyoruz. Süper enerji. Doğar katıksız Çilek.:smiley:

Yine bir dinlenme molası. Yorulduk... iyi yokuşlar vardı yordu baya...

Veee Malatya'dayız.. Kayısı diyarı Malatya...
Toplam 119.46 Km yapmışız. Ama inanın çok zevkliydi. Tek olmamak çok güzel. Arkadaşlar katılımınızı bekliyorum...

Sevgili Günay Malatya'dan Elazığ'a dönüyor. Ben ise geceyi Malatya'da geçiricem.
Sabah oluyor ve Doğanşehir ilçesine yola koyuluyorum.
Malatya çıkışı...

Adıyaman-Kayseri yol ayrımı... Tabiki yolum Adıyaman yönü...,

Doğanşehir yol ayrımı... Doğanşehir biraz sapada kalıyor 4 Km kadar. Geceyi burada geçireceğim için şehir merkezine gidiyorum. Doğanşehir Belediye Başkanı ve çalışanlarına çok teşekkür ederim konaklamada yardımcı oldukları için.

Öğretmen Evine yerleşir yerleşmez acayip bir yağmur bastırıyor. İyi şanslıymışım. Fındık kadar dolu bastırdı daha sonrasında..

Şuan yolculuğum çok güzel gidiyor. Allah'a şükür sorunum yok.

Sevgiler...

DOĞANŞEHİR-GÖLBAŞI-KAHRAMANMARAŞ

Merhabalar....

Fotoğraflarımıza devam ediyoruz...
Doğanşehir Belediye Başkanı sayesinde Öğretmenevinde konakladıktan sonra sabah Gölbaşı'ya doğru yola çıkıyorum.

Daha fazla uzatmadan fotolara başlıyorum...
18.05.2007
Doğanşehir'de sabah 6:30'da uyanıyorum... Belediye'ye koymuştum bisikletimi görevlinin gelip kapıyı açmasını bekledikten sonra, 7:30'da anca çıkıyorum yola. 5Km sonra Ana yola çıkıyorum. Gölbaşı yönüne gidicem tabi...

Sürgü Belediyesinde meyve suyu içmek için marketin önünde duruyorum. Orada tanıştığım Abuzer Abi ve arkadaşları...

Reşediye Geçidini sarmaya başladım. Dik ve uzun bir geçit. Yavaş yavaş çıkıyorum.. Aşağıda görünün Reşadiye Köyü...

Gölbaşı'na 28 Km kaldı. Düz bir yolda ilerliyorum..

Güzel inişlerden sonra bir restaurant'ta duruyorum. Barbunya Plakimi yemek için. Vadi Restaurant sağolsun ekmek, soğuk içecek ve çay'dan ücret almıyor. :smiley: Çok çok teşekkür ediyorum..

Gölbaşı'ya giriyorum. 12:20'de varıyorum. Toplam Km:455 olmuş...

Merkeze giriyorum ve Arkadaşım Abdullah'ı arıyorum. Yanlız Kahramanmaraş'ta olduğunu ve gelemeyeceğini söylüyor. Bende nede olsa yarın Kahramanmaraş'a gideceğim için sağlık olsun diyorum. Yarın görüşürüz diyorum..
Haber yapmak için gazeteciyi beklerken Gölbaşı'lı arkadaşlar toplandı etrafıma.. Proje hakkında bilgilendirme yapıyorum..

Geceyi Gölbaşı Öğretmenevinde geçiriyorum. Sabah Kahramanmaraş'a devam edicem...

19.05.2007
Gölbaşı Öğretmenevinden 6:00'da hareket ediyorum...

Haydarlı Kasabasına yaklaşıyorum. Yollar yemyeşil. iki gün önce hala şiddetli yağmurlar devam ediyormuş... Şanslıymışım ki yağmur yok ama hava bulutlu...

Kahramanmaraş il sınırını geçiyorum... Artık MARAŞ'tayım...:D

Fıstık tarlaları eşliğinde devam ediyorum yolculuğuma. Buralarda başlıyor Fıstık tarlaları... Kahramanmaraş'a 60 Km kaldı...

Kahramanmaraş'ın ilçesi Pazarcık'tan geçiyorum. Saat: 9:30 Km: 516.10

Narlı Kasabasına varıyorum. Adana,Gaziantep,Kahramanmaraş ve Adıyaman dörtyolu gibi... Terminalde arkadaşlar çay söylüyor çay içiyoruz...

Kahramanmaraş girişindeyim. Saat: 12:11'de giriyorum Kahramanmaraş'a ve Abdullah'ı arıyorum. Sağolsun girişte beni Arkadaşı ile karşılıyor...

Kahramanmaraş'a gidipte dondurma yemedim dersem üstüme gülerler.. Meşhur Maraş Dondurmasını lezzetle yiyoruz...

Son fotoğrafımızda Kaleden Kahramanmaraş'ın bir görüntüsü...

Kahrmanmaraş'ta kendisi aslen Kahramanmaraş'lı olan İngilizce Öğretmeni Ahmet Abi'nin misafiri oluyorum. Kahramanmaraş'ı bir ucundan bir ucuna gezdirdi beni sağolsun. Buradan Abdullah'a, arkadaşına ve Ahmet Abi'ye sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.. Hepsinden Allah razı olsun...

Toplam Km: 566.78

Sevgiler...

Serkan hocam tebrik ederim... çok güzel bir faaliyet yapıyorsunuz,fotoğraflar için çok teşekkür ederiz; devamını heyecanla bekliyoruz. Yolunuz açık olsun

KAHRAMANMARAŞ-GAZİANTEP-BİRECİK-ŞANLIURFA

Merhaba Arkadaşlar...
Kaldığımız yerden fotoğraflara devam ediyoruz... Kahramanmaraş'ta güzel bir gün geçirdikten sonra Gaziantep'e karşı yola çıkıyorum. Kahramanmaraş'ta misafiri olduğum Ahmet EREN Abime çok çok teşekkür ediyorum...
Fotoğraflara geçiyoruz...
20.05.2007
Saat 6:50 gibi Kahramanmaraş'ı terkederken..

Gaziantep'e gitmek için Otoyolu kullanmak istedim ve gişelere giderken...

Otoyol'da devam ediyorum. Uzun bir çıkış ama Allah'tan yol kaymak gibi.. Dudaklarımda müzik bağıra bağıra şarkı söyleyerek çıkıyorum. Deneyin çok zevkli oluyor. Gaziantep sınırları içerisine giriyorum..

Düz birazda hafif çıkışlı yolda Gaziantep merkeze doğru ilerlerken Gaziantep'ten Mustafa ve Bertan arıyor. Buradan çok teşekkür ediyorum ikisinede. Bertan girişe kadar geldi beni karşılamaya.. Girişte fotoğrafı çekiyor..

Merkeze Kenan'ın yanına doğru yol alıyoruz. Kenan ve Mustafa ile burada görüşüyoruz. Yavuz Bisiklet'in önündeyiz hep birlikte..

Gaziantep'te bisiklet kullanımı çok yaygın. BMX'çi cenneti bir anlamda. Dünya'nın 3. büyük parkı Gaziantep'te ve ortasına çok güzel bir pist yapılmış. Arkadaşların akrobasi görüntülerini izliyoruz...

21-22.05.2007
Gece için Öğretmen Evinden yer ayarlıyorum. Rahat bir uykudan sonra kalkıyorum ve Mustafa sağolsun beni almaya geliyor. Dükkanına koyduğumuz bisikleti alıyoruz ve ben Yavuz Bisiklete gidiyorum. Küçük bir bakım yapalım diye. Ve ilk sorun çıkıyor karşımıza. İlk gün yediğim yağmur yüzünden araka göbek pas tutmuş. Arka göbeği komple değiştiriyoruz.
Yavuz Bisiklet...

Sağolsun Kenan kardeşim işi iyi bilenlerden. Öğlen'e kadar yetiştirdi bisikleti ve ben Birecik'e doğru harekete geçtim. Saat:12:51 Km: 664.79
Güzel geniş bir yolda ilerliyorum. Çok rahat bir yolculuk geçiriyorum.

Nizip Merkeze 15:15'da giriyorum.

Yaklaşık 10 Km sonra Birecik'e varıyorum. Birecik benim için ilk 2 gün konaklamalı durağım. Nedeni ise Önemli Doğa Alanlarımızdan birisi. Dünyaca ünlü Kelaynak'ların yurdu burası. Bunun haricinde birçok nadir kuşada ev sahipliği yapıyor.

Türkiye'nin 3.büyük köprüsü Birecik köprüsü. 711 metre uzunluğunda. Hatta en büyük taş köprüsüde diyebiliriz.

23.05.2007
Birecik'ten hareket zamanı. Çok güzel dolu dolu 2 gün geçirdikten sonra saat: 5:30'da Şanlıurfa'ya doğru hareket ediyorum. Birecik Köprüsü arkada...

Çok zorlu bir yolculuk bekliyor beni. Aşırı derecede rüzgar esiyor karşımdan. 10 Km hızı geçmekte zorlanıyorum. Tam bir ızdırap. Mercimek tarlalarında çalışan köylüler durdurup çay ikram ediyorlar bana... Allah razı olsun..

İlerlemenin çok zor olduğu yolda sık sık mola vermem gerekiyor. Dilim damağım kuruyor. Kılıç tesislerinde Çay molası.. Sağolsun arkadaşlar çok iyiler. İlgi alaka çok güzel. Çoğu tesislere çay için ücret almıyorlar. :smiley:

Şanlıurfa girişinde tesiste duruyorum ve öğlen yemeği yiyorum. Menüm aşağıda göründüğü gibi. Barbunya Plaki,Ekmek,Su...

Şanlıurfa'ya saat 13:05'te giriyorum. Öğretmenevi'ne yerleştikten sonra Şanlıurfa'yı geziyorum. Meşhur Balıklı Göl'e gidiyorum..

Mübarek Balıklar.. Elinizi uzatsanız birbirlerinin üstlerine çıkıyorlar...

Balıklı göl ve ben...

Çok kalabalık oluyor. Son Karemizde Balıklı Göl'den...

Şanlıurfa'da böyle güzel vakit geçiriyorum. Herşey çok güzel sevgili arkadaşlarım.

Toplam Km: 805.25

Sevgiler...

Merhaba Arkadaşlar,

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerimizi geride bıraktıktan sonra bugün Karadeniz'e geçiş yaptım. Bugün Şavşat'tayım.. Türkiye'nin en yüksek karayolu geçidi Çamlıbel Geçidi'ni(2640 Rk) aştım. Çıkışı kadr inişide zordu. Ama çok eğlenceli. Tam anlamıyla değişen coğrafyaya şahit oluyorsunuz. Bir tarafta çıplak dağlar bir tarafta sık ormanlar.

Artvin il sınırları içerisindeki birçok ÖDA mevcut. Yanlızçam Dağları, Çoruh Vadisi ve Doğu Karadeniz Dağları...

1620. Km

Sevgiler...

Pedalla Türkiye Projesi tüm hızıyla devam ediyor. 25. Günümüzde Artvin'e geldim. Artvin bisiklet için çok elverişsiz bir şehir. Rampaları yüklü bisikletle ne kadar zorlandım çıkarken bi bilseniz. Çok dik yamaça kurulmuş şehir merkezi. Ama doğa olarak harika bir yer. Çoruh Vadisi görülmeye değer. Ama baraj yapıyorlar. Ellerinizi çabuk tutsanız iyi olur.

1687.Km

Sevgiler...

Selamlar Serkan,
Karadeniz Umarım Yolculugunda En Zevkli Anların Paylaşacağın Yörelerden Bir Tanesi Olur.
Ben Ordu Geçişinde Her Türlü Konuda Yardımcı Olabilmek İsterdim Velakin Halen Eskişehirdeyim.
Ama Her hangi Bir Zorluk Yaşarsan Direk Beni Arayabilirsin Elimden Geldiğince Yardımcı Olabilirim

Telefon Numaram :0544370 4655

Ordu Hakkında Birİki İp Uçu VereyimBelki Yardımcı Olabilir

Ordu Merkeze Vardığında KarayoluÜzerinde Belediye İş Hani Var Orada İlhan Optik Hüseyin İlhan 'a Uğrarsan Sana HerTürlüKonuda Yardımcı Olabilir Kendisi Endrocu Ve Ordu Doğa Aktivite Derneği Başkanı.
Hüseyin İlhan:05324866306

Aynı Zamanda Ordu Merkeze Vardığında Devrim KAYMAZ'ı ararsan Direk Yardımcı Olabilir Kendisini Eski Dağcılardan ve Bisikletcilerden Uzun Süre Bisiklet Ve Dağcılık Aktıvıtelrınde bulundu Hastalıgından bıraktıŞu Anda Orduda Doğa Sporları Kulübü Gibi Birşey Açma Fikirlerini Hayata Geciriyor.Aynı ZamandaOrdu Perşembe KarayoluÜzerinde Efirli Mevkiinde Taiga Resturantın Sahibi Burada Konaklayabilirsin.
Devrim Kaymaz :05352199688

Orduya Geldiğinde Aranacak Diğer İsimlerden Bir Tanesi Enis AYARKendisiOrdu Woswos Senlıgı nin Organızatoru Ve Kendını Doğaya VermısCok sevılen Bir İsimdir Karadenız Bolgesınden Gecen Hemen Hemen Her Gezgıne Yardımcı Olmus Mısafır EtmısBır Abımızdır, sendende Sıcak Sohbetını Esırgemıyecegıne emınım. Ordu Merkezde Ayışığı Bar Restruantı Perşembeden Sonra Jaosun Kır Kafe İşletiyor(yason burnu kilisesi Kafe Rerstruant)
Enis Ayar:05354135330

Bu Numaraları Arayarak Direk İsmimi Verebilirsin Gerekli Olursa Ben Önceden arara Konudan Haberdar Edebilirim

Hayırlı Yolculuklar ....

Serkan ben bir kaç arkadaşa haber verdim seni karşılayacaklarr

TAN AŞKAN:
05353013333-0532 6968999

Karayol Üzerinde Orduya Girince Sol Tarafta Carefour Marketten Sonra AŞKAN CP SHOP MAĞAZASI var Tan Aşkan Orada Olacak Gerekli Bilgileri Verdim Gerekli Olursa Bisikletine Bakım da Yaptıracaklar.

Hayırlı Yolculuklar

Merhabalar,

Erdem Abi çok çok teşekkür ederim. Herşey için çok sağol. Görüşmek dileği ile.

Bugün Sarp sınır kapısına gittikten sonra Arhavi'ye geldim. Burada konaklıyorum.
Bugün biraz sorunlu geçti diyebilirim. Bisikletimin arka tekerinin akortu bozuldu. Ve bir kaza geçirdim. Fazla bir sorun yok. Fotoğraf makinemi kaybettim. Ama sonradan gidip bulum tabi. Şimdilik iyiyim. Biraz ağrılarım var o kadar.

Sevgiler...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri