Serkan Taşdelen
Pedalla Türkiye...
Ynt: Pedalla Türkiye Turu... 7000 Km..
ERZİNCAN-TUNCELİ-ELAZIĞ
Selam Arkadaşlarım.
Pedalla Türkiye Turumuz13 Mayıs'ta Erzincan Cumhuriyet Meydanında Basın Duyurusunun ardından start aldı.
Fotoğrafları sizlerle paylaşmak istiyorum.
13 Mayıs 2007
Erzincan'dan çıkış...
Saat: 10:10
Tunceli-Erzurum yol ayrımı. Ben Tunceli yönüne gidicem..
Saat: 12:28 Km:41.85
Pülümür Dağ yoluna girince 3-4 km gittim gitmedim sağnak yağış başladı. Toprak yolda, dik çıkışta, çamur içinde ve sırılsıklam 20 km gitmek zorunda kaldım.
Yağmuru yedikten sonra sırıksıklam şekilde Pülümür'e varıyorum. Pülümür'de beni Belediye Başkanı karşılıyor. Hava biraz soğuk. Ellerim zor tutuyor direksiyonu anlayacağınız.
Saat:15:20 Km:61.40
Pülümür'ün önemli yerlerinin geziyoruz. Doğasını ve tarihi yerlerini. Belediye Başkanının misafiri olarak Pülümür'de bir otelde konaklıyorum.
Ertesi sabah Tunceli'ye doğru yola çıkıyorum..
14.05.2007
Hava biraz kapalı gibi. Önlemimi alarak yola koyuluyorum.
Kırmızıköprü'de sağolsun lokantacı arkadaş Maden Suyu ısmarlıyor. Biraz soluklanıyorum bende...
Saat:10:13 Km:77.53
Pülümür'de çok bahsettikleri Ağlayan Duvar'dayım. Yaz kış durmadan su akarmış. Kışın donarmış hatta.
Bir çeşme başında dinleniyorum. Biraz bisküvi atıştırıyorum.
Saat:11:50 Km:103.90
Tunceli'deyim. Saat:13:30'da Tunceli'ye giriş yapıyorum. Km Saatim:128.63'ü gösteriyor.
15.05.2007
Tunceli'de bir derneğin misafiri oluyorum. Tunceli'den bir manzara... Elazığ Yolu...
Tunceli'yi zorlu bir yokuş ile çıkıyorum. Pertek'e kadar çıkışta çıkış. En uzun çıkışlı günümdü..
Dağda Kahraman Komandolarımızın yazıları...
Pertek yol ayrımına geliyorum. Elazığ'a Feribot ile Pertek üzerinden geçicem.
Saat:08:19 Km:147.74
Çıkışlar hala devam ediyor. Su sıkıntısı çekiyorum.
Pertek'e giriyorum...
Saat: 12:20 Km:181.00
Elazığ'a geçmek için Pertek'te feribotun yanaşmasını bekliyorum. Karşıda Elazığ'dan Günay arkadaşım bekliyor.
Karşı'ya geçtim. Elazığ'a 25 Km var ve sıkı bir rampa var.
Elazığ Merkeze saat 15:40'da varıyoruz. Km: 213.15
Elazığ'da çocukluk arkadaşımı buluyorum. Fırat Üniv. okuyormuş. Günay ve arkadaşım üçümüz geziyorum. Elazığ'ın Meşhur İskender'ini yiyoruz Günay ile..
Yolculuğumun ilk 3 günü bu şekilde geçti. Devamını fırsat buldukça ekliycem arkadaşlar..
Herkese uzaklardan Sevgiler...
ERZİNCAN-TUNCELİ-ELAZIĞ
Selam Arkadaşlarım.
Pedalla Türkiye Turumuz13 Mayıs'ta Erzincan Cumhuriyet Meydanında Basın Duyurusunun ardından start aldı.
Fotoğrafları sizlerle paylaşmak istiyorum.
13 Mayıs 2007
Erzincan'dan çıkış...
Saat: 10:10
Tunceli-Erzurum yol ayrımı. Ben Tunceli yönüne gidicem..
Saat: 12:28 Km:41.85
Pülümür Dağ yoluna girince 3-4 km gittim gitmedim sağnak yağış başladı. Toprak yolda, dik çıkışta, çamur içinde ve sırılsıklam 20 km gitmek zorunda kaldım.
Yağmuru yedikten sonra sırıksıklam şekilde Pülümür'e varıyorum. Pülümür'de beni Belediye Başkanı karşılıyor. Hava biraz soğuk. Ellerim zor tutuyor direksiyonu anlayacağınız.
Saat:15:20 Km:61.40
Pülümür'ün önemli yerlerinin geziyoruz. Doğasını ve tarihi yerlerini. Belediye Başkanının misafiri olarak Pülümür'de bir otelde konaklıyorum.
Ertesi sabah Tunceli'ye doğru yola çıkıyorum..
14.05.2007
Hava biraz kapalı gibi. Önlemimi alarak yola koyuluyorum.
Kırmızıköprü'de sağolsun lokantacı arkadaş Maden Suyu ısmarlıyor. Biraz soluklanıyorum bende...
Saat:10:13 Km:77.53
Pülümür'de çok bahsettikleri Ağlayan Duvar'dayım. Yaz kış durmadan su akarmış. Kışın donarmış hatta.
Bir çeşme başında dinleniyorum. Biraz bisküvi atıştırıyorum.
Saat:11:50 Km:103.90
Tunceli'deyim. Saat:13:30'da Tunceli'ye giriş yapıyorum. Km Saatim:128.63'ü gösteriyor.
15.05.2007
Tunceli'de bir derneğin misafiri oluyorum. Tunceli'den bir manzara... Elazığ Yolu...
Tunceli'yi zorlu bir yokuş ile çıkıyorum. Pertek'e kadar çıkışta çıkış. En uzun çıkışlı günümdü..
Dağda Kahraman Komandolarımızın yazıları...
Pertek yol ayrımına geliyorum. Elazığ'a Feribot ile Pertek üzerinden geçicem.
Saat:08:19 Km:147.74
Çıkışlar hala devam ediyor. Su sıkıntısı çekiyorum.
Pertek'e giriyorum...
Saat: 12:20 Km:181.00
Elazığ'a geçmek için Pertek'te feribotun yanaşmasını bekliyorum. Karşıda Elazığ'dan Günay arkadaşım bekliyor.
Karşı'ya geçtim. Elazığ'a 25 Km var ve sıkı bir rampa var.
Elazığ Merkeze saat 15:40'da varıyoruz. Km: 213.15
Elazığ'da çocukluk arkadaşımı buluyorum. Fırat Üniv. okuyormuş. Günay ve arkadaşım üçümüz geziyorum. Elazığ'ın Meşhur İskender'ini yiyoruz Günay ile..
Yolculuğumun ilk 3 günü bu şekilde geçti. Devamını fırsat buldukça ekliycem arkadaşlar..
Herkese uzaklardan Sevgiler...