Paris Seyahati Tavsiyeler. Tur Şirketi Olmadan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan f_b Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,716

f_b

Ana Kamp
Eşim ve kızımın en çok görmek istedikleri şehir olan Paris'e gitmeye karar verip detaylı bir araştırma yapmaya başladım.

Öncelikle bütün tur şirketleri ile görüştüm. Göreceli olarak ucuz olan tur şirketleri konaklayacağımız otellerin ismini veremedi. Seyahat zamanından 3- 4 gün önce belli olur dediler. İnternette biraz vakit geçirince çoğunlukla bu turlarda uzak ve pis otel kaynaklı şikayetlerle karşılaştım. Belirsizlik benim kabul edebileceğim bir durum olmadığından bunları eledim. Çok meşhur başka bir tur şirketi rehberlik hizmeti vermediğini sadece otel transferlerini yaptığını söyleyince o da elendi.

Paris'e en çok tur düzenleyen başka bir şirkette kalınacak oteller belliydi. 5 günlük turlar 400 Euro dan başlayıp otel tipine göre 900 Euro ya kadar yükseliyordu. Otellerin ismini alıp booking ve tripadvisor dan inceledim. en pahallı sattıkları otel bile vasattı.

Sonunda çok düşük seviyede İngilizce eşimde de lise yıllarından kalma ama daha iyi seviyede Fransızcamız olduğu halde bireysel olarak Fransa ya gitmeye karar verdik. İyiki de tur şirketi ile gitmemişiz.

3 ay öncesinden bayramın 3. günü olan 17 Ekim için THY den biletlerimizi aldık. Biletlerimizi vize alamamanın söz konusu olabileceğini de düşünerek geri verebileceğimiz pozisyonda istememiz bize %10 ek maliyet getirdi. Sonradan gördük ki vize konusunda hiç bir sıkıntı olmuyor. Yine de vize konusunda şüpheniz varsa tedbir almakta fayda var.

Bu arada dip not THY Charles de Gaule , Pegasus ise Orly havaalanını kullanıyor. her ikisinin de Paris'e mesafesi hemen hemen aynı. Ancak konaklayacağınız otel benimde tavsiye edeceğim bölgeler olan 1-2-3-4-8-16 içinde ise Charles de gaule 5-6-7- bölgelerde ise orly havaalanı transfer maliyeti ve zaman açısından daha kolay olacaktır.

Otel rezervasyonumuzu da son güne kadar iptal edilebilecek seçenekten booking.com dan yaptık. %5 daha maliyetli ama risk almıyorsunuz.

Fransa vizesi için VFS global adlı bir şirket görevlendirilmiş. Belgeleri internet sitesinden indirip evrakları tamamlayıp randevu aldık. Randevuya bebek hariç tam kadro gitmek gerekiyor. Görevli evrakları inceledi. Parmak izi kaydımız alındı. Birkaç güne kadar internetten takip edin veya arayın vize durumunuzu ve görüşmeye çağırılıp çağırılmadığınızı öğrenin dedi. Kişi başı 70 EURO civarında bir ücret ödeyip ayrıldık. Formda 1 aylık tek girişlik vize talep etmemize rağmen 2 gün sonra görüşmeye çağırmadan 6 aylık çok girişli vizemizi verdiler. 6 aylık vize sayesinde hiç hesapta yokken ispanyayı da görmeyi düşünmeye başladık..

Türk Hava yolları ile keyifli bir yolculuğun sonunda Paris'e indik. Alplerin manzarası muhteşemdi.

Paris te bizi Türk girişimcilerin kurduğu Paris dolmuşu bekliyordu. 10 gün önceden rezervasyon yaptırmıştım. 3 kişi ve bebek için şehrin her noktasına 65 EURO ya götürüyorlar. 7 kişilik Büyükçe bir araç bebek koltuğu da vardı. Kalabalık gruplar için tavsiye ederim. Ancak oteliniz yukarıda yazdığım havaalanı ve bölgeler ile uyumlu ise taksi kullanın. Otel konumuna göre taksi daha uygun bir seçenek olabiliyor. biz dönüşte taksiye 40 EURO ödedik. Tabi havaalanında isminizle karşılanıp araca yerleştirmeleri ilk izlenim için güzel bir başlangıç oluyor. Havaalanı transferlerinde metroyu tavsiye etmiyorum. bizdeki gibi yürüyen merdivenler çoğu durakta pek olmadığından bavullar ile metro işkence olur. Havaalanı transferi dışında metro mükemmel...

Otele yaklaşık 20 dakikada ulaştık. odamıza girmeden bile ne kadar doğru bir seçim yaptığımızı anladık.

Bizim seçtiğimiz otel 16 bölgede ancak 8. bölgeye sınır konumda olan "Garden Elysee" . 4 yıldızlı Eyfel kulesi ile Zafer takı (arc de triomphe) arasında yer almakta, her ikisine de 10 ar dakika yürüme mesafesinde. Boissiere metro istasyonu 200 metre mesafede. Bu istasyondan Charles de Gaulle metro istasyonu iki durak. oradan parisin en önemli hatları Metro 1, metro 2 ve RER A hatları geçiyor. tek aktarma ile birçok noktaya rahatlıkla ulaşırsınız. RER A Disneylanda, metro 1 Louvre tarafına Metro 2 sacre coaur tarafına gidiyor . Otel güvenli ve nezih bir bölgede yer alıyor. Temizlik ve tüm personelin ilgisi üst düzeyde. Odalar Paris şartlarına göre geniş. Oda ve banyo konforu üst düzeyde. Banyoda canlı orkide bile vardı. Otelin hemen iki bina yanında carrefour mağazası var ve 07.00 ile 23.00 arası haftanın her günü açık. Paris için bu büyük kolaylık. Kahvaltı dahil seçeneği tercih edin. Kahvaltı Paris şartları göz önüne alındığında çok zengin. (4 çeşit peynir, Tereyağ, bal, 6-7 çeşit minik kavanozlarda reçel, nutella, fındık badem v.b., sıkma portakal ve greyfurt suyu, 4-5 çeşit ekmek ve kruvasan, yumurta, 10 civarında meyveli yoğurt çeşidi, her gün değişen 2 çeşit turta, 2 çeşit meyve salatası, mısır gevreği çeşitleri... domates, salatalık... bizim yemediğimiz jambon ve salam çeşitleri v.b. v.b....). Yanımıza 2 adet dönüştürücü fiş almıştım ama gerek olmadı oteldeki elektrik sistemi ve voltajı Türkiye ile aynı.

Bir daha yolum Paris'e düşerse hiç düşünmeden kalacağım bir otel. Bu kadar otel reklamı yeter ancak Paris te ki en büyük sorun otel olduğu için fiyat kalite dengesinin bu derece güzel olduğu otel sayısının çok fazla olmadığı kanaatindeyim.

Otele yerleştikten sonra yürüyerek Eyfel kulesine gittik. 3. kata kadar asansör ile çıktık. 3. kat 16 EUR. 2. kata kadar çıkarsanız zannedersem 10 EUR civarı idi. merdivenleri kullanırsanız da 4 EUR ücret istiyorlar. Yaklaşık 15 dakika sıra bekledik. yaz aylarında kuyrukta bekleme süresi 1 saate kadar çıkıyormuş. merdivende sıra yoktu. Çoğu kişi Eyfel'i çirkin bulur ancak ben beğendim. Eyfel'den Paris'in manzarası da çok güzel. Gece mi Gündüz mü çıkalım derseniz ben gündüzü öneririm. Bu arada Sen nehri gezisi yapan teknelerin başlangıç ve bitiş durağı Eyfel'in hemen önü. Zamanlamanızı sen nehri gezisini kapsayacak şekilde yapmanız vakit kazandıracaktır. Bizim otel Eyfele yakın olduğundan Sen gezisini son güne bıraktık.

Dönüşte otelin iki bina yanında olan Carrefour'dan alışveriş yapıp dolabı tıka basa doldurduk.
ertesi gün disneyland

Devam edecek

IMG_1509.JPG

IMG_1535.JPG

IMG_1542.JPG

IMG_1568.JPG

Etiketler

Ynt: Paris Seyahati Tavsiyeler. Tur Şirketi Olmadan

Ertesi gün Disneyland için erkenden yola çıktık otelimize en yakın istasyon olan boissiere den 20 adet bilet satınaldık. kredi kartınız ile makineden kolaylıkla biletinizi alabiliyorsunuz. iki durak ötedeki Charles de gaulle istasyonunda inerek RER A trenine bindik. Bu trenin bileti farklı ve daha pahallı (yanılmıyorsan 7-8 Euro civarındaydı) RER biletini de gaule istasyonundan aldık. yaklaşık 30 dakikalık bir yolculuğun sonunda son istasyonda inerek disneyland a ulaştık.
RER A treni birçok ünlü duraktan (chatalet, gare de lyon v.b.) geçtiğinden Disneylanda ulaşmak çok kolay. Bu arada RER trenleri genellikle 2 katlı ve çoğu metro trenlerinden daha yeni görünüyor. yolculuğunuzun büyük kısmını yerüstünden yapıyorsunuz.

Disneyland saat 10 da açılıyor Ekim olduğu için hiç sıra beklemeden 64 EUR dan her iki parkada bilet aldık.
Walt Disney ve disneyland iki ayrı park. öncelikle daha küçük olan Walt Disney Park'a girdik. Burada Moteurs. Action şovu tavsiye ederim mükemmel bir araba gösterisi. çoluk çocuk gidin ve izleyin. Armageddon dan uzak durun. Hiç birşeye benzemiyor ve boşuna vakit kaybediyorsunuz. Hollywod Tower hotel (kızımın rahatsızlığı nedeniyle giremedik ama methini çok duydum. Asansör düşmesini yaşatıyorlar.) , en çok görmek isteyip göremediğim Studio Tram Tour (biz gidemedik kapalıydı) bizim yerimize de ziyaret edin. Rock'n Roller Coaster de tavsiye edilir.
Ardından disneyland Park'a girdik. Burada hepimizin en beğendiği aktivite geçit törenleri oldu. Mevsimine göre günde 2 yada 3 geçit yapıyorlar. Geçit saatlerini girişte görebilirsiniz. birini gördüm diye diğerlerini atlamayın farklı karakterler geçiyor. Gerçekten özellikle çocuklar bayılıyor.
Disneyland geziniz öncesi harita edinin ve planlama yapın. Nisbeten uzak ve popüler olan oyuncaklardan başlarsanız daha fazla oyuncağa binebilirsiniz. Her oyuncağın kapısında 15-30-45-60 v.b. rakamlar göreceksiniz. Bunlar ortalama bekleme sürenizi gösterir. Biz Ekim ayında gittiğimizden en fazla 12 dakika rakamını okuduk. Ve 10 dakikadan fazla hiç beklemedik. Yazın 90 dakikalara varan beklemeler söz konusu olabiliyormuş. Biletiniz ile fast pass alıp bekleme sürenizi kısaltabiliyorsunuz. Ancak bir fast pass kullanılmadan başka bir fast pass alamıyorsunuz. Dolayısıyla fast pass ile en fazla sıra olan oyuncaktan sıra alıp (giriş saati yazıyor) diğer oyuncaklara geçip saat gelince o oyuncağa dönebilirsiniz.
Burada bir dip not bazı Türk’ler mıknatıs ile biletlerinin manyetiğini bozup, makine bilet vermeyince görevlilerden manuel fast pas bileti alıyorlarmış. Dolayısı ile bir fast pası kullanmadan bütün parkı turlayıp biletleri alıp vakti geldikçe oyuncaktan yararlanabiliyorlarmış. Biz denemedik ..... Ekim ayında gittiğimizde zaten sıra yoktu. Tavsiyem gezinizi Eylül - Ekim veya Nisan Mayıs gibi programlamanız. Bu aylar dışında bir oyuncak için 60 dakika sıra beklemek anlamsız. En azından 60 dakika sıra beklemeye değecek bir aktivite ben göremedim.

Turunuza parkın ortalarında yeralan Big Thunder Mountain treni , ile başlayın. Fazla ürkütücü etabı olmayan eğlenceli ve özellikle görselliği yüksek bir tren. Manzarası müthiş. En çok onu beğendik. İndiana Jones de güzel bir bir oyuncak. Karayip korsanları hiç hoşumuza gitmedi. Space mountain ise %90 lık bölümünde zifiri karanlıkta hızla yolalıp, sınırları bayağı zorlayan bir oyuncak. Genellikle çocuklar indiklerinde donuk bakışlarla dolaşıyor. Korktukları her hallerinden belli. Boyun fıtığınız felan var ise uzak durun. Diğer oyuncaklarda hiçbir sorun yok.
Hangi mevsimde giderseniz gidin 1 günde bütün oyuncaklara binemezsiniz. Eğer 1 gün kalacaksanız tavsiyem : Walt Disney Park' ta Moteurs. Action Show , Studio Tram Tour ile Hollywod Tower hotel veya Rock'n Roller Coaster
Disneyland Park ta ise ; Big Thunder Mountain tren. İndiana Jones ve Space mountain . bu yedi oyuncakla birlikte iki defada geçit töreni izleyebilirseniz (mutlaka izleyin) şanslısınız demektir. Disneyland 1 günde bitmez dedim ama 2 yada daha fazla gün ayırmakta bence anlamsız olur. Abartıldığı kadar değil veya çocuk olmadığımızdan öyle geliyor. Pariste Disneylandın alternatifi olan Asteriks Park’ta çok daha eğlenceli ve zorlu radar oyuncakları olduğunu biliyorum. Daha uzakta (1 saatlik yol) olduğunu bildiğim bu parkı da araştırmakta fayda var. Aşağıda Hollywod tower hotelin fotoğrafından sonra asteriks parkın internetten bulduğum fotoğrafları yeralmakta.

Öğle yemeğini Disneyland da atıştırdık hava kararmaya doğruda parktan çıktık, parkın dışındaki alışveriş mağazasından birkaç hediyelik alarak yine RER A treni ile otelimize döndük.
Parkın içinde de birçok alışveriş mağazası var ama dışındaki en büyüğü. Aynı mağazalardan Parisin başka noktalarında da var. bunlardan yine en büyüğü Şanzelize üzerinde yeralmakta.

ancak ürünler kalitesiz ve çin yapımı. Özellikle pamuk giysi bulmanız imkansız. kalitesiz polyester çocuk kıyafetlerine istenilen ücret ise inanılmaz. Türkiye de 20-30 TL ye bulabileceğiniz çocuk kostümleri Disney mağazalarında 50-60 EUR dan başlıyor ve hiçbir şeye benzemiyor.

sonraki günlerde başta Sacre Cour olmak üzere Parisin diğer ünlü noktalarına yaptığımız gezilerden bahsedeceğim.

IMG_1584.JPG

Asteriks_park-0.jpg

asterix1_415x2751.jpg

Park-Asteriks-3.jpg

verdiğiniz bilgiler çok değerli teşekkürler

3. gün otelde kahvaltının ardından yine en yakın istasyon olan boissiere den metroya bindik ve iki durak ötedeki Charles de gaulle istasyonunda inerek 2 nolu metro trenine (mavi) bindik. (Pariste Metro sistemi rakam ve renklerle çok kolay anlaşılacak şekilde dizayn edilmiş. Yazının ileriki bölümlerinde daha detaylı açıklayacağım. )
10 dakika civarındaki bir yolculuğun ardından Anvers durağında metrodan indik. Anvers metro durağı Sacre Coeur bazilikasının da bulunduğu Montmartre tepesine çok yakın.

Montmartre kesinlikle hediyelik alışverişleriniz için en uygun mekan. Eyfel kuleleri hariç bütün hediyeliklerinizi buradan alın. Özellikle paris desenli el çantaları çok popüler ve kullanışlı. Boy ve kalitesine göre 1,5 EUR dan başlıyor, 5 EUR a çok güzel çantalar var. 10 EUR verdiğinizde de en yakınlarınıza bile verebileceğiniz kalitede ve sağlamlıkta çantalar var. Bu çantaları Paris’in diğer yerlerinde 3 misli fiyata gördük. Kar küreleri de 5-10 EUR arası… Kumaşa ilginiz varsa onlarca kumaş mağazası da burada.. her fiyata ve kaliteye göre ürün var. Dolayısı ile Montmartre gezinize biraz daha fazla zaman ayırın ve bütün alışverişi burada bitirin.

Metrodan inince 200 metre ileride Sacre Coeur un merdivenleri sizi karşılıyor. Merdivenlerin sonunda bazilika yer alıyor ve burası Paris’in en yüksek noktası. Dolayısı ile panoramik bir paris manzarası sizi bekliyor. Tavsiyem hemen merdivenlere tırmanmaya başlamayın yaklaşık 50 -100 metre sol tarafta bir feniküler istasyonu var ve sizi 1 dakikada bazilikaya çıkartıyor. Çıkışta feniküleri kullanın hem farklı bir deneyim yaşarsınız hem enerjiniz size kalır. İnerken zaten merdivenlerden ineceksiniz. Feniküler de metroda kullandığınız bilet geçiyor. Yeni bilet kullanmayın metrodan çıkıp direkt gelmişseniz aynı biletle binebilirsiniz.

Yukarı çıkıp bazilikayı gezdik güzeldi. Sonra bazilikanın etrafındaki sokaklarda vakit geçirdik. Sokak ressamları bu bölgede toplanmış. Çoğu işi ticarete dökmüş olsa da farklı bir atmosfer var. Biz yarım günümüzü bu bölgede gezi ve alışverişle geçirdik. Öğle yemeğimizi de burada yedik. Tavuk ağırlıklı 2 adet menü ve birazda ekstra için 35 EUR hesap geldi.

Sacre Coeur ‘un önündeki merdivenlerden Paris’in manzarasını seyredip, yürüyerek aşağıya indik, alışverişe biraz daha devam edip, yürüyerek yaklaşık 15- 20 dakikada ulaştığımız moulin rouge müzikalini dışarıdan görüp, bebeğimizin ihtiyaçları ve öğle uykusu için otelimize geri döndük. Bence Moulin rouge ‘u dışarıdan bile görmeye gerek yok, yanınızda çocuk varsa hiç gerek yok. Eşim Montmartre bölgesinden daha fazla hediyelik almadığı için sürekli pişmanlık duydu.

Öğleden sonra bu sefer boissiere değilde eyfel kulesi yönünde olan trocadero metro istasyonundan 9 nolu metro ya Pont de sevres yönünde bindik. 2 durak sonra la muette de RER C treni ne aktarma yaparak Notre Dame ulaştık. Yolculuk yine 10 dakika civarı sürdü.
Aynı noktaya 6 nolu metro + RER B treni
6 nolu metro + 10 nolu metro
6 nolu metro + 4 nolu metro
9 nolu metro (aksi yön) + 4 nolu metro v.b … çeşitli kombinlerle de ulaşabilirsiniz. Söylemek istediğim yanlış bir trene binseniz , ineceğiniz durağı atlasanız bile metronun içinde elinizdeki haritadan yeni bir güzergah belirleyip istediğiniz noktaya rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Çok az kafası çalışan ve harita okuyabilen birinin Paris metrosunda kaybolması mümkün değil.

Notre Dame gerçekten güzel bir katedral. Özellikle dış duvar kabartma süslemeleri görülmeye değer. Çevreyi biraz gezdikten sonra yine metro ile (artık metro duraklarını yazmayacağım ) birkaç durak uzaklıkta Galeries Lafayette mağazasına gittik. Mağaza beni açmadı. Birçok ünlü marka, yüksek etiketler, nisbeten daha ucuz markalar v.b. mağaza bence vakit kaybı , bana hitap etmediğinden böyle düşünüyor olabilirim, ancak mağazanın en üst katında Teras var ve muhteşem bir Paris manzarası sunuyor. Çoğu kişi bu terastan bihaber, Teras opera binasına bakıyor ve binanın çatısındaki muhteşem işlemeleri gözler önüne seriyor. Gün batarken terastaydık, eyfel kulesi ile sacre coeur da çok güzel görünüyordu. Fotoğraf tutkunları için lafayette nin terası güzel bir mekan.

Mağazadan çıkıp karanlıkta paris sokaklarında uzun bir yürüyüş yaptık Pantheon’un önünden geçip Concorde meydanı civarından metro ile otele döndük. Ertesi gün louvre, şanzelize, arc de triomphe, sen nehir gezisi…. Devam edeceğim...

IMG_1665.JPG

IMG_1697.JPG

IMG_1731.JPG

IMG_1744.JPG

IMG_1719.JPG

lafayette nin terasından sacre coeur

IMG_1741.JPG

4. gün sabah louvre müzesine yine metro ile gittik. Yine turistik bir mevsimde gitmediğimizden 10 dakikayı geçmeyen bir bilet kuyruğu sonucunda müzeye girebildik. Burası çok büyük bir dünya, ilk önce müzenin bir haritasını edindik ve başlangıç noktamızı mona lisa olarak belirledik. Mona lisa hayal kırıklığı. kalın bir camın altında korunuyor. ilk tepkimiz ne kadar küçükmüş oldu. Neden büyük olmasını bekliyordum bilemiyorum ama mona lisa bu muymuş dedik.

Mona lisa harici müze çok güzel bir yapı, bırakın sergilenen eserleri saray kendi başına bir sanat eseri, duvar - tavan süslemeleri çok gözalıcı.. Paris seyahatinizde louvre es geçmeyin.

Eğer her eseri detaylı bir şekilde incelemeye meraklı iseniz, tabloları uzun uzun seyrederseniz müzeyi bir günde gezmeniz mümkün değil. Benim böyle bir takıntım olmadığından oldukça hızlı bir tur yaptık... hedeflediğimiz bölümler arasında en son islam eserleri bölümü kalmıştı, harita okumayı becerebilen, Paris metro haritasını anında çözen ben, müze haritasından islam eserleri bölümüne ulaşamadım. İslam eserlerini zaten Türkiye de fazlasıyla görüyoruz diyerek hızlı turu tamamladık. Hızlı tur bile yarım günümüzü aldı ve çok yorucuydu.

Yorucu olmasının en büyük nedeni de bebek arabası ile müzeye girmemizdi. Sakın ola bebek arabası ile louvre ziyareti yapmayın. Sürekli bir merdiven inme çıkma faaliyetindesiniz ve arabayı sürekli açıp kapıyor ve merdiven inip çıkıyorsunuz. Üstelik bizim arabamız katlanınca uçak kabinine sığan bir model (sürekli kabinde taşıdık) olmasına rağmen zorlandık.

IMG_1788.JPG

IMG_1799.JPG

louvre dan çıkıp yürüyerek Jardin des Tuileries parkından ardından concorde meydanından geçerek şanzelize (champ elysee) ye gittik. Park da biraz vakit geçirdik, büyükçe bir havuzun etrafında oturup ördekleri izledik güvercinlere yem verdik.

Şanzelize evet geniş güzel bir cadde ama öyle abartıldığı gibide değil. Bolca pahallı mağazalar lüks arabalar ve cafeler var. Birkaç mağaza gezip bir cafe de oturup kahve içtikten sonra şanzelize nin sonunda olan arc de triomphe ye ulaştık.

yine bebeğimiz sayesinde zafer takının üzerine asansör ile çıktık. Bebekli ve yaşlılar asansör diğerleri merdivenle çıkmak durumunda. buranın manzarası da çok güzeldi. eyfelden sonra en güzel paris manzarası ile burada karşılaştık.

daha sonra otelimize yine yürüyerek devam ettik. Dolayısı ile louvre dan otelimize kadar yürümüş olduk ve hiç zor olmadı. Bir daha çok doğru bir otel seçtiğimizi anladık.

Otelde biraz dinlendikten sonra yürüyerek eyfelin yanından kalkan teknelere gidip SEN nehir turunuda yaptık. Parisi nehirden görmek de ayrı bir güzellik. gece olması ışıklandırmaların keyfini sürmemizi sağladı. Birbirinden güzel köprülerin altından geçerken köprülerin nasıl ince bir işçilikle süslendiğini ışıklandırmanın etkisiyle daha fazla hissediyorsunuz. Dönüşte yine yürüyerek otelimize döndüğümüzde saat 22 yi gösteriyordu.

arc de triomphe den şanzelize (champ elysee)
şanzelizenin başlangıç noktası veya bitiş noktası zafer takı

IMG_1849.JPG

yine zafer takı'nın üzerinden modern paris.

Yeni şehir mevcut binalara dokunmadan çok uzak bir noktada inşa edilmiş

IMG_1854.JPG

Ertesi gün de yürüyerek şanzelize ye gidip paul dan Türkiye'ye getirmek için makaron aldık. Eyfel kulesinin önüne gidip hediyelik kulelerden aldık ve otelden ayrılıp taksi ile havaalanına gittik. ve ülkemize döndük.

Aşağıda otelimize ait birkaç fotoğraf yer almaktadır. tekrar otelimizi şiddetle tavsiye ediyorum

IMG_1872.JPG

IMG_1877.JPG

IMG_1878.JPG

IMG_1880.JPG

IMG_1503.JPG

Paris'te Paris

Sene başında satın aldığımız turun ilk ayağı Paris. Gitmeden de hakkında bir çok şeyin bilindiği şehir. İnsan kendini bir şeyi keşfetmeye gider gibi değil de bildiklerini kontrol etmeye gidermiş gibi hissediyor. "Romantik diyorlar ama (bu arada Romantizmin ne demek olduğundan da tam emin değilim) bakalım romantik mi?"

Kitaplardan, filmlerden, reklamlardan ve daha başka bir çok yerden öğrendiğim şeylerin dışında Paris'teyken hissettiğim başka bir şey oldu. Daha önceden biliyorum zaten hiç bir şey oraya gitmek gibi değildir. Hani derler ya "Gitmeyin! Biz gittik hiç bir şey yok." İnsanların görüşleri tabi ki çok önemli ama yaşananların sendeki karşılığını kimse tam olarak tahmin edemeyeceği için en iyisi gidip yaşamak. Bu yüzden herkesin gidin dediği yerler hayal kırıklığı yaratırken, kendin gidip bulduğun yerler daha çok keyif verir. Her ne kadar teknoloji bunun tam tersine yönelik çalışsa da. Neyse aslında söylemek istediğim şey gezdiğimiz Paris'le daha önceden bildiğimiz Paris aynı şey değil. Bu inanılmaz bir tespit olmasa da bu gibi durumlarda hayal kırıklığına uğrayan insanlar için henüz keşfedilmemiştir diyebilirim.
Gezi ve Anlatı

IMG_3806.jpg IMG_3815.jpg IMG_3888.jpg IMG_3920.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri