zentoz
Rapido 820, Peugeot Partner Tepee Outdoor
Ynt: Panelvan Kasası Izolasyonu ve Kondensasyon Üzerine
Bende kaçırmışım bu konuyu takip...
Bende kaçırmışım bu konuyu takip...
mhmtabi' Alıntı:Hocam, kendinden yapışkanlı polietileni L300 minibüsün motor bölümüne kullanmıştım, sürekli motor sıcaklığına maruz kalan bir bölge, hiç bir sorun yaşamadım fakat yapıştırmadan önce zeminin toz,su,yağ vb gibi etkenlerden temizlenmesi çok önemli diye belirtmişlerdi.
Belki sizin yaşadığınız sorun zeminin yeterince temiz olmamasından kaynaklanmıştır.
EvliyaCelebi2' Alıntı:Polietilen aslında +90 °C dereceye kadar dayanıklı oldugu halde yapısına (polimer yüzdesine) bağlı olmak üzere, +50 hatta +30 °C de bile deforme olan cinsleri varmış.
Bu da belki ikinci bir açıklama olabilir.
http://de.wikipedia.org/wiki/Polyethylen#Eigenschaften
Yoksa Reimo nun da sattığı bu malzeme, Avrupada profesyonel panelvan değişimlerinde izolasyon icin standart durumda olmazdı sanırım ?
Aka' Alıntı:Konuyu hortlatmak amacıyla değil, ben aracımda burada görülen (20mm) polietilen malzemeyi kullandım, bir yüzü kendinden yapışkanlı, fakat bulunduğum bölge sıcaklarına üzerinde mevcut olan yapıştırıcı dayanamadı ve tamamen kaportadan ayrıldı
Aka' Alıntı:Ben aracı yaparken hiçbir yerini yapıştırma yapmadım, kısacası bir şarzlı tornavida ile 2 saat içinde tüm aracı boşaltabilirim, zaten yeni yeni gördüğüm kavak üzeri kaplama mobilyalar, renklerinden dolayı ilgimi çekip duruyor, bu yaz sonu kafayı bozabilirim, söktüklerimide mastar olarak kullanırım diye düşünüyorum.
Sayın aka 19 mm. et kalınlığı.yazın klima çalıştırmaya ihtiyaç duymadım.Karadeniz gezisi yaptım eşim ve iki çocuğumla içinde rahat uyunabiliyordu bunalmadan.Soğukta da abantta konaklamıştık kalorifer ihtiyaç olmamıştı ama sabah uyandığımızda camlarda yoğun bir su tanecikleri vardı.araç vito kombivan, sunroof yok,(yan camı iki parmak açık bırakmıştım) panelvan değil komple camlı haliyle yoğuşma ondan olmuştur sanıyorum aracın da alçak tavan ve ufak oluşunu düşünürsek normaldir sanırım.Aka' Alıntı:Coşkun bey, izolenin yaz ve kış randımanınıda anlatırmısınız, ayrıca mümkünse markasını ve et kalınlığınıda.