Pajero Evolution

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Tempus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 682
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 84,765
Ynt: Pajero Evolution

Kürşat Bey selam.
Aracınız çok güzel olmuş güle güle kullanın.
dodik için aşağıdaki siteye bi bakarmısınız sizin araca uygunmudur bunlar.??
http://unity4wd.en.made-in-china.com/product/RbvJaeyAhoYM/China-Wheel-Fender-Flares-Mitsubishi-Pajero-V31-32-.html

Etiketler

COMODOREE' Alıntı:
Kürşat Bey selam.
Aracınız çok güzel olmuş güle güle kullanın.
dodik için aşağıdaki siteye bi bakarmısınız sizin araca uygunmudur bunlar.??
http://unity4wd.en.made-in-china.com/product/RbvJaeyAhoYM/China-Wheel-Fender-Flares-Mitsubishi-Pajero-V31-32-.html

Merhaba, bildiğim kadarıyla bunlar benim araçdan önceki kasalar için, onlarda çamurluklar düz gidiyor orjinalde dodikleri var. Benim araçda dodik yok çamurluklar dışa çıkık yapılmış

Teşekkürler

RedlinE' Alıntı:
hop hopp araban güzel dedik şimarma ne o toyotadan falan saglam duymiyim bi daha
şukru kardeş bu araçlarda onlerde kilit yok takilmiyor çunki salincakkk sallanip duruyor kopuyor tam turlarda gaza koydugun anda aks eldee araç patatess uyduruk kiydirik seyindirik bir araç ohhh bee

dur cemin topigine gidiyim şimdi....

Harikasın :D :D :D

SAS (solid axle swap) yaparık, olma mı?

Xenon far yasak değil ama kullanımına dair kulanım kısıtlamaları getirildi. Ve iyi de oldu. Benim bildiğim kadarı ile aracınızın far sisteminde mercek varsa ve far yıkamanız varsa TUV den sorunsuz geçebiliyorsunuz. Hatta bu kalifikasyonlar aracınızda yoksa benim yaşadığım şehir Sİnop orada sorun olmuyor ancak bir Ankara da yakalanırsanız ve mercekli far sistemi ve far yıkama sisteminiz de yoksa hemen ya sökmek normale çevirmk zorundasınız yada cezai işleme katlanıyorsunuz. Benim kendi adıma tercih etmeme nedenlerim:

!) far yıkama önceki aracımda yoktu dolayısıyla sarı ışık gibi xenon ışığı engelleri geçebilen bir yapıda değil yağmur yağsa yağmur damlasını far camından kayarken araç içi bakışta karşıya engel olarak yansıdığını görürsünüz bu aydınlatma kalitesini ciddi düşürüyor.

2) Xenon kitlerin bazı araçların adaptasyonunda gerçekten başarısız olduğuna çok şahit oldum. (araç modifiye ettiğim dönemlerde)

3) Özellikle H4 kitler hem ciddi pahalıdır, hemde ciddi acımasızdır karşı dan gelen şöförlere karşı . Bu durum normal far aynalı araçlarda kademeli aşılmakta ama yeni kuşuk plastik alaşımlı ve centilmen far modülü dediğimiz mercekli ve kapakl sistemli olmayan ergonomik farlarda H4 kitlerde kendi içlerinde kapak olmasına rağmen yinede far aynasına yönelen ve kocaman far aynasından yansıyan kocaman bir ışık kitlesi karşı ya iletilir. Karşıdan gelen şöförün halini düşünün. onun yolu görememsi sizinde yolunuzu görememsi unutmayın.

4) Önceki aracımda Xenon sisler aldım tepe lambası olarak ama verim alamadım. Daha önce kullandığım sisler HID markaydı yani made in china Hella ile yeniden denemeyi düşünüyorum Hellanın kalitesi malum denemeye değer.

Kürşad kardeşimin aracında deneme yapılabilir hatta Kürşad ın araçta odacık sistemi ve fabrikasyon karatmalı far sistemi var mercekte takılabilir hella tpi mercek sistemi ve kapaklı Xenon kullanılırsa yerinde olur Ama mercek uygulatmasa da kapaklı Xenon ampulleri ile dönüşüm sağlanabilir maliyet merceksiz 300 mercekli 500 TL civarı uygulanabilir ama far yıkama varmıydı hatırlamıyorum. (ben gördüğümde araç kaplama için sökülmüştü). Şıkta olur far yıkama varsa, ama dediğim gibi o Kürşad kardeşim in kendi tercihi ve belkide onunda sebepleri vardır engelleyen.

Arkadaşlar önerileriniz için öncelikle teşekkürler.

Daha önce bazı araçlarımda sonradan Xenon far uygulaması yaptım fakat memnun kalmadım. Araç daha etkileyici görünse bile karşıdan geleni rahatsız eden bir ışığı oluyor, Merceksiz eski tip tungsten ampullere göre yapılmış farlarda Xenon uygulamayı sağlıklı bulmuyorum. Ayrıca Xenon akü tüketimi daha fazla ve vinç kullanan araçlarda tavsiye etmiyor ustalar.

Son olarak bir araca Xenon yaparsanız tüm diğer aydınlatmaları aynı renk yapmalısınız ben sadece farı Xenon yapıp diğerlerini sarı sarı yakamam, onlarında hepsine beyaz ampul bulamam.

bişeyi çok iyi yapamıyorsan hiç yapma prensibini elden geldiğince uygulamaya çalışan biriyim. Bu yüzden Xenon düşünmüyorum.

mahsallah ben bu saatte koptum belkı bırgun bızede nasip olur ellerınıze emeği nize sağlık.

Aracınız çok güzel, elinize emeğinize sağlık...
Son zamanlarda yapılan başka işlem oldumu acaba, merakla bekliyoruz...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR