Outdoor Meraklılarına Google Earth'den Mükemmel Raster Haritalar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Kargagakdedi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 96
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 50,840
Ynt: Outdoor Meraklılarına Google Earth'den Mükemmel Raster Haritalar

Teşekkürler Tuğrul Bey

Sanırım KMZ formatında (Garmin için) kayıt yapıldığında, KMZ dosyasının içine 100 jpeg, herbir jpeg büyüklüğü 1024x1024 ve 3Mb gibi sınırlar var. Bu verileri bir kez daha doğruladıktan sonra tekrar deneyeceğim. Belki de seçtiğim alan büyük olduğu için böyle bir sonuçla karşılaştım. Size bir iki sorum olacak cevaplayabilirseniz sevinirim.

1) Ne kadarlık bir alanı seçiyorsunuz. Yani bu yolla seçilen alanın bir sınırı var mı? Örneğin tüm karadeniz bölgesi seçilebilir mi?
2) "Google terrain map" denemeniz oldu mu?

Garmin kullanan veya aşağıdaki konularda bilgisi olan arkadaşlara da bir iki sorum olacak:

1) Yukarıdaki sorular
2) Garmin cihazlarında birden fazla KMZ dosyası kullanılabilir mi?
3) KMZ dosyalarının yukarıda belirttiğim sınırlılıkları var mı? (100 jpeg, 3 Mb gibi)
4) Garmin cihazlarında bu yolu başarılı olan arkadaşlar; ne kadarlık bir alanı ve hangi zoom düzeylerini seçtiniz?

Teşekkürler

Orhan

Etiketler

Merhaba Orhan Bey ,
1) Ne kadarlık bir alanı seçiyorsunuz. Yani bu yolla seçilen alanın bir sınırı var mı? Örneğin tüm karadeniz bölgesi seçilebilir mi?
Magellan RPM dosyası için sınır sanırım 18.000 * 18.000 yani toplam resim (Tiles) adeti 18.000. İster çok yakın haliyle ister uzaktan görünümle seçin limit belli. Ben bu sebeple birden fazla 18.000 tiles boyutlarında RPM dosyası hazırlayıp GPS'ime atıyorum. GPS içerisinde hepsi birleşmiş görünüyor. Sadece aralarındaki ayrımı gösteren sınır çizgileri var.
2) "Google terrain map" denemeniz oldu mu?
Terrain Map ile de aynı şekilde yapılıyor. Bir fark yok. Ama Terrain Map teki resim kalitesi düşük anladığım kadarıyla. Çok ayrıntılı değil.
Garmin ile tecrübem olmadığı için size çok yardımcı olamıyorum kusura bakmayın.
Bu arada GPS'iniz RPM dosyalarını desteklemiyor mu ?

Teşekkürler Tuğrul bey,

Yeniden denediğimde sonuçları buradan paylaşırım.

Orhan

RMP (Raster MAP) yazmalıydım yanlış oldu. Bu format taranmış veya resim halindeki dosyaları gps ile birlikte kullanabilme imkanı veriyor. Tabi cihazınızın da desteklemesi gerekiyor. Google earth üzerindeki görüntüleri yada elinizde bulunan topo haritalarını taratarak kullanabiliyorsunuz. Önerdiğim program bunu otomatik yapıyor.

Tuğrul bey,

Ben de çok dalmışım anlamalıydım aslında. Neyse yine de sabırla açıkladığınız için teşekkürler :smiley:

Orhan

cok güzel raster haritaları olusturuyorum.bunlar hepsini açınca geniş bir alanda gpsimde google earth haritasını görmeme imkan sağlıyor.

ancak şimdi ki sorun :smiley:bu işlerde sorun bitmez.bütün bu haritaları tek harita yapabilmekte.

Önerisi olan var mı?

GPS'e atıldığında hepsini birleşmiş şekilde gösteriyor olması lazım. Bu şekilde Denediniz mi ?

Bahsetiğim konu o değildi tuğrul bey.Sanırım çok açıklayıcı yazmadım.gps e hepsini attığımızda doğru hepsi bir harita oluyor.aynı anda açılıyorlar.
ancak benim sorduğum gps e atmadan önce tek bir harita olarak hepsini birleştirebilmek ti.

teşekkürler.

Her doğa sevene lazım olan bir konu,teşekkürler...

bilgilendiren herkese teşekürler

harika bir programa benziyor, peki bu programı pc'de kullanmak mümkün mü,
Royaltek RGM3600 sirfstAR III gps alıcısı kullanıyorum araba bilgisayarımda,
Bu programın çıkış formatını çalıştırabilecek bir pc programı biliyor musunuz?
örneğin iGo 8 PC kullanıyorum navigasyon programı olarak, bu programa entegre etmek mümkün mü bu haritaları.
(iGo 8 PC programının harita formatı fbl.)
Teşekkürler.

Mert Bey ,programı biraz kurcaladım, sanırım söylediğiniz formatı desteklemiyor. İnternetten bir araştırma yapabilirsiniz. Belki yeni sürümlerinde destek vermişlerdir. Ben bayadır kullanmıyorum.

evet ben de araştırdım, programı indirip inceledim ama malesef igo8 için pek işe yarar değil, belki Garmin mobile pc ile çalıştırabilirim. onu bi denemek lazım ama garmin in haritaları ne derece iyi bilmiyorum, başarsoft haritaları kullanıyor igo ve gayet ayrıntılı haritalar.
garmin mobile pc nin htürkiye haritasını bulursam bi inceleyeceğim.
Teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR