Otomoboli Satıp Arazi Aracı Almak Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan canerkoybasi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 79
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,712

doğrusunu öğrenirsek faydalı olur tabi. ama kim neyi nasıl ayarlar bir fikrim yok. dizel rulaz arkadaşlar. 1.88 ton dodge journey ile 5500 km ortalamam 6.0 litreye düştü.

5500 km ye varan , çoğu sabit hız olan ortalama değer. bunun herhalde 2000 km si sadece sabit hızlı otoyol kullanımı geri kalan mesafeninde yüzde %30 u dur kalklı yokuşlu şehir içi trafiği dir. motor VW 2.0 litre TDI. PD motor 140 hp. chip tuningli 170 hp civarı çıkışı var şu anda.

5500 km ye varan , çoğu sabit hız olan ortalama değer. bunun herhalde 2000 km si sadece sabit hızlı otoyol kullanımı geri kalan mesafeninde yüzde %30 u dur kalklı yokuşlu şehir içi trafiği dir. motor VW 2.0 litre TDI. PD motor 140 hp. chip tuningli 170 hp civarı çıkışı var şu anda.
çok iyi değeler, konuyu çok dağıtmadan son bir soru daha sorayım, şanzuman kim tarafından üretilmiş ve Fiat versiyonunda da mı aynı motor şanzuman kombinasyon var?

2006 Jeep Cherokee 2.8 CRD 74.500 TL Sahibinden satılık ikinci el - 610932745

bütçe nedir bilmiyorum ama bu araca bakılabilir, ayrıca kendi aracınıza da siteden ilan verin ve hoşunuza giden araçlara takas teklif edin, bu tip araçlardan düşük yakıt tüketimine geçmek isteyenler olabiliyor.

İlk aşamada benzinli modellere bakmayı planlıyorum. Fiyatlar biraz daha makul. Ayrıca LPG ile yakıt tüketimi daha uygun. Kendi aracımı da ilgili siteye koyacağım bugün yarın. Bir müşteri var zira önce o baksın da. Bu durumda bütçem 50-53 bin aralığında olacak. Çok teşekkür ederim.

çok iyi değeler, konuyu çok dağıtmadan son bir soru daha sorayım, şanzuman kim tarafından üretilmiş ve Fiat versiyonunda da mı aynı motor şanzuman kombinasyon var?

Motor Pumpeduse PD140. 170 hp ye map edildi. 16 valfli eski nesil VW dizeli. 2.0 litre. 4 silindir. DPF li.
Şanzıman GETRAG 6dct450 MPS6 6 ileri yağlı tip çift kavramalı bir tuhaf şanzıman. Volvo, Ford, Mazda ,Mitsubishi, Dodge ortak kullanımı. Çok özel birşey değil ve kısa oranlı. Devir bandı sürekli 1800 ile 2200 devir arasında kalıyor sabit hızlı sürüşlerde. 7 ileri olsa daha da düşerdi herhalde. Fiat freemont taki motor multijet 170hp ve şanzıman chrysler yapımı.

İlk aşamada benzinli modellere bakmayı planlıyorum. Fiyatlar biraz daha makul. Ayrıca LPG ile yakıt tüketimi daha uygun. Kendi aracımı da ilgili siteye koyacağım bugün yarın. Bir müşteri var zira önce o baksın da. Bu durumda bütçem 50-53 bin aralığında olacak. Çok teşekkür ederim.
bütçe 50-53 arası ise kenarda en az 5 bin ($ sonra 10 bin) ne olur ne olmaz parası bulundurulmalı.
en temizi bile keyfe keder de olsa 2-3 bin masraf ile gelir.
misal benim aracımda -bakımlarını hiç aksatmam- pedal ayarı şu an bozuk, bagaj cam amortisörleri değişecek, adını bilmediğim 600-700 tl lik bir parça da değişecek (bu parça soğuk havada motor ısınana kadar devirde çok çok ufak bir dalgalanma yapıyor, servis de rahatsız etmiyorsa değiştirme dedi).

bütçe 50-53 arası ise kenarda en az 5 bin ($ sonra 10 bin) ne olur ne olmaz parası bulundurulmalı.
en temizi bile keyfe keder de olsa 2-3 bin masraf ile gelir.
misal benim aracımda -bakımlarını hiç aksatmam- pedal ayarı şu an bozuk, bagaj cam amortisörleri değişecek, adını bilmediğim 600-700 tl lik bir parça da değişecek (bu parça soğuk havada motor ısınana kadar devirde çok çok ufak bir dalgalanma yapıyor, servis de rahatsız etmiyorsa değiştirme dedi).

Uzun süredir bu konu hakkında bir şeyler okuyorum. Sizin de dediğiniz gibi, kenarda ne olur ne olmaz parası bulundurmak sanırım önemli, zaten çok haklısınız. Geçenlerde babamın aracını götürdüm servise basit bir tamirat beklerken işler büyüdü de büyüdü. Yerli araba olmasına rağmen yaklaşık 2500TL fatura çıktı. Evdeki hesap çarşıya uymadı yani. Alacağım araç için bu masraf en az 2 katı olacaktır. Bunu da aklımdan çıkartmıyorum. Onun için kendimce bir satın alma bütçesi çıkarttım ki bu 50-53 bin. Ayrıca da kenarda bir miktar para ayırıyorum. Bakalım istediğim aracı bulabilecek miyim? İlan sitelerini didik didik ettim birkaç alternatif belirledim. Umarım yakında istediğime kavuşurum. Bu konuda destekleriniz için çok teşekkür ederim. Tecrübeleriniz gerçekten çok işime yarıyor. İyi günler.

masraf konusunu ciddiye alın. benim arabada aldığımda pek bi masraf yok gibiydi bazıları keyfe keder bazıları mecburiyet 5000 harcamışım bile . 15 yaşında arabaları yürütmek bedava olmuyor

lakin 15 yaşındada uzun yola çıkmaya cesaret edecek pek arabada yok

en azından güvenliği yüksek arabalar

Aldığınız araç hiç masraf gerektirmiyor olabilir, ancak bu yaşlarda alacağınız araç 1 sene sonra masraf gerektirecektir. Bu masraflar keyfe keder de olabilir mecburiyetten de ama o para o cepten çıkacak, net...
Siz araca bakarsanız araçta size bakıyor. Yeri geliyor tampon hizası suya giriyorum, yeri geliyor ailece uzun yola çıkıyoruz, şükür yolda kalmadık bugüne kadar.

Aldığınız araç hiç masraf gerektirmiyor olabilir, ancak bu yaşlarda alacağınız araç 1 sene sonra masraf gerektirecektir. Bu masraflar keyfe keder de olabilir mecburiyetten de ama o para o cepten çıkacak, net...
Siz araca bakarsanız araçta size bakıyor. Yeri geliyor tampon hizası suya giriyorum, yeri geliyor ailece uzun yola çıkıyoruz, şükür yolda kalmadık bugüne kadar.

Aynen öyle.

bu yaşta güvenle yola çıkabilecek çokf azla araba yok.

biraz masrafına katlanıp güvenli yolculuk + arazide keyif almak yetiyor bana

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR