Otomoboli Satıp Arazi Aracı Almak Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan canerkoybasi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 79
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,712
Değerli üyeler birkaç gündür sizlerden duyduklarım ve araştırdıklarım neticesinde kafamda bir şeyler şekillenmeye başladı. Şu anda Jeep KJ 3.7L Lpg'li araçlara bakmaya başladım. Dediğim gibi Ankara trafiğini de göz önünde bulundurunca yakıt benim için makul seviyelerde bu araç için. Yine de biraz araştırınca şehir içi LPG yakıt tüketimi değerleri kafamı karıştırsa da (15 diyen de var 24 diyen de :smiley:) ortalama olarak 18-19-20 Lt olarak düşünüyorum ve bu hobi zevk yaşam tarzı artık nasıl ifade edersek bu değerlerden aşağı maalesef çok mümkün görünmüyor. Ayrıca daha önce bu aracı kullanmış olmam ölçüleri vs gibi özellikleri ile kafama yatmasını sağladı. 2003 veya 2004 model bir 3.7L KJ sizce nasıl olur. Haftaiçi işe gidiş hafta sonları da başlangıçta doğa gezileri belki hafif bile sayılmayacak off-road için kullanmak istiyorum. Belki daha sonra birkaç ekleme ile biraz daha zorlarım. son olarak ikinci el sitelerinde 42000TL ile 60000TL bandında bu araçlardan buldum. Ucuz olması tabiki tercih sebebi ancak bu araçlar özelinde nelere dikkat etmeliyim.

Şimdiden değerli vaktiniz için teşekkür ederim.

Saygılarımla.

Vergisi yüksek değl mi?

tam şehir içi ankarada 15 16 litre LPG yakıyordu. uzun yolda minimum 10.8 gördüm ama çok zor bir durum. 11.5 diyelim şehir dışı için. Benzinde olsa birazcık daha az yakardı.
Sayın @KLL verdiğiniz değerler gerçekten güzel hatta benim katlanacağım sınırlar altında. Bu da beni daha da heyecanlandırıyor. Bu araçta alırken en çok dikkat edilmesi gereken nedir diye sorsam, KJ 3.7 ile ünlenmiş birisi olarak ne dersiniz? Şimdiden teşekkür ederim.

Evet aslında biraz yüksek. Aslında 2003-2004 model bakmamdaki sebep de tam olarak bu en azından bir alt dilime iniyor vergi. Ancak istediklerimin hepsinin birarada olduğu bir çözüm bulamadım maalesef :smiley: Artık gönül razı gelecek. İyi akşamlar.

Sanırım 2004'ler de kurtarmıyor henüz. alt vergi dilimi için. Bir yanlışlık yapmışım galiba. 2003 modeller için konuşmam gerekiyor.

Lpg li alirsaniz, genlesme genlesme tankindan su atip atmadigina, yag doldurma kapaginin icinde sari kopuk olup olmadigina, soguk motorun ilk calistirmada tekleyip teklemedigine, cekis dusuklugune bakin. Cunku lpg ile kullanim, bu motorun valf yataklarini eritiyor ve suyun motora kacmasina neden oluyor. Sofor tarafindaki uc silindir ozellikle hassas. Lpg ile omru 100 120 bin km civari. Sonra yeni valf yataklari ve tabiki kapak contalari gerektiriyor.bu hale gelince de devirdaim, hortumlar ve radyatorun yenilenmesi gerekiyor. İyi bakin almadan.

Lpg li alirsaniz, genlesme genlesme tankindan su atip atmadigina, yag doldurma kapaginin icinde sari kopuk olup olmadigina, soguk motorun ilk calistirmada tekleyip teklemedigine, cekis dusuklugune bakin. Cunku lpg ile kullanim, bu motorun valf yataklarini eritiyor ve suyun motora kacmasina neden oluyor. Sofor tarafindaki uc silindir ozellikle hassas. Lpg ile omru 100 120 bin km civari. Sonra yeni valf yataklari ve tabiki kapak contalari gerektiriyor.bu hale gelince de devirdaim, hortumlar ve radyatorun yenilenmesi gerekiyor. İyi bakin almadan.

Verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. Son olarak önerebileceğiniz bir usta var mı diye sorsam. İyi akşamlar.

abi libertyler lpg 100 bin km mi motor ömrü yani ?

benim araç 2004.

temmuz pulunda normal ödenecek tutar 2 küsürdü kasko indiriminden 1500 e indi.

bu ocak ayında araba yaştan dolayı 800 e inecek diye ümit ediyorum ama hesaplama mantığı farklı ise 1 tane daha 1500 ödicem sonrakiler 800

vergisi budur 2004 lerin.

2003 ler 800 den devam artık

benim araç 2004.

temmuz pulunda normal ödenecek tutar 2 küsürdü kasko indiriminden 1500 e indi.

bu ocak ayında araba yaştan dolayı 800 e inecek diye ümit ediyorum ama hesaplama mantığı farklı ise 1 tane daha 1500 ödicem sonrakiler 800

vergisi budur 2004 lerin.

2003 ler 800 den devam artık

Sanırım Ocak'ta 800'e düşüyor. Biraz araştırınca @blacklotus un da söylediği gibi, üretildiği yılda 1 yaşında sayılıyor gibi bir kanıya vardım. En kötü bir kere daha yüksekten ödenecektir. İyi günler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR