Ynt: Otomobil - Çekme Karavan Deneyimlerim; Doğan Böncü (dogan124)
Doğan Bey
Yazları fiilen yaptığınız yardımları kışın da yazılarınızla devam ettirmeniz çok hoş.İnsanın içinde olunca boş duramıyor değil mi?
Ben 3 yıl önce , daha önce tanışmadığım bu değerli dostun yardımlarıyla hayallerime kavuştum.Gerçekten kendisi bıkmadan,usanmadan yeni bir karavancı kazanabilirmiyim diye çabalayan,insanlar üzerinde özel bir etkisi olan deneyimli,becerikli karavancıdır.2 yıldır tatilimiz beraber geçirmekten büyük bir zevk aldık,tecrübe kazandık.
Karavancılık dışardan bakılınca çok pahalı bir uğraş ya da emekli işi gibi gözüküyor .Önceleri bende böyle bakıyordum.Biraz ilgilenmeye başlayınca "sağlığım elden gidip keşke diyeceğime "deyip elimdeki araca ve 2+2=4 kişilik aileme uygun 4.60 lık bir karavan yaptırdım.Aracım 2005 model 1.5 kango dci.3 yıldır BEYAZ karavancı olmaya çalışıp;Erdek,Çanakkale,Burdur,Marmaris,Bodrum,Didim,Antalya ,Fethiye,İzmit gibi birçok zorlu diyebileceğimiz yerleri dolaştım.Öyle bariz bir zorluk yaşamadım.Ha bazen daha güçlü bir aracım olsun istemedim mi tabiki istedim ama ayak ve yorgan meselesi...Eğer elinizde 1600cc ve üzeri benzinli yada 1500cc üzeri dizel aracınız varsa 4 kişilik bir karavanı rahat çekebilirsiniz.Hele 4x4 ya da güçlü aracınız,niyetiniz varsa bütçenizi de zorlarsanız hiç düşünmeyin derim.(Geçen yaz indiğim ama çıkmayı gözüme kestiremediğim bir dere kenarından karavanımı 4x4 lada niva banamısın demeden çıkarıvermişti.) Daha önceki form yazılarında da çekme karavan mı,moto karavan mı tartışmaları ve artıları eksileri çok tartışıldı.Kişisel görüşüm ;1-moto karavan pahalı(maliyeti vergisi bakımı ve günlük hayatta2. bir araca ihtiyaç olmasından dolayı),çekme karavanın daha uygun olması 2-Kamplarda kaldığınızda moto karavanda bir motora ihtiyaç duymanız ki 4 kişi ile çok zor olur,çekme karavanda aracınız bağımsız 3-Tatiliniz bitince motokaravanınız parkta yatacak,çekme karavanda araç gene sizin emrinizde ... gibi sebeplerden dolayı ,şimdi yorganı büyütmeme rağmen çekme karavanı tercih ediyorum.Motokaravanın artıları yok mu tabiki var;sürüş keyfi ,daha hareketli olası,yolculuk esnasında ailenin arka tarafta dinlenmesi sana bir yorgunluk çayı ikram etmesi ve motokaravancı olmadığım için bilemediğim bir çok avantajlar... Dediğim gibi bu kişisel düşüncem. Evet çekme karavan kamplarda daha sabit duruyor ama nice moto karavancının da tatilini bir kapta bitirdiğini gördüm. Sözün kısası niyet meselesi araç teferruat.Karavancılığa başlayınca her şey kendiliğinden gelişiyor.Bence artık hayallerinizi ertelemeyin ,yarın çok geç olabilir.
Sağlıcakla ve dostça kalın...