Otomobil - Çekme Karavan Deneyimlerim; Doğan Böncü (dogan124)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dogan124 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 259
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 194,262

Öyle güzel bilgiler veriyorsunuz ki, hepsini soluksuz okudum Doğan Bey. Bizde eşimle 750 kg altı bir karavan düşünüyoruz. Aracımız Kİa sportage 1,6 gdi benzin. 132HP-161nM torka sahip. Tork değeri benzine göre fena değil yanlız bir dizel aracın yarı gücünde. Sizin tecrübelerinize dayanarak soruyorum.. 750 kg altı küçük bir karavan için 1.6 benzinli bu aracımız yeterli gelir mi? amacımız çok dağ bayıra girip kendimizi zorlamak değil. Hafta sonu ufak geziler planımız. Malum aracı değiştirmekl istemiyoruz. Gayet memnunuz arabamızdan.

Etiketler
Merhaba;

Forumu uzun zamandan beri takip ediyor, deneyimlerinizden istifade ediyorum. Bende çekme karavan araştırması içerisine girdim. Şuan Erba 3.75 Mini karavan fiyat/performans olarak öne çıkıyor.

Üstatlardan iki konuda görüş bekliyorum;

1. Erba 3.75 Mini karavan hakkında (fiyatı göz önünde bulundurarak) görüşleriniz nedir ?
2. Clio 2014 model - 1.5 dci - 75 bg - 200 Nm - Manuel Dizel aracımla bu karavanı çekebilir miyim ? Ruhsatta 1.200 limiti var. Ancak çeki demiri takılı karavan çeken clio sahibi göremedim. Bunu tecrübe etmiş karavancı dostlarımız var mıdır?

Saygı ve selamla...

BE sınıfı ehliyetimi ankara mamak güzergahında aldım (yokuşları hiç fena olmayan bir güzergah) ve sürücü kursunun aracı manuel clio idi. Muhtemelen de 75 bg versiyonudur çünkü boş paket bir araçtı. arkamda küçük ama 750 kg üzeri bir römork vardı muhtemelen içi kalın saclarla doldurulmuş ufak boyutta ama ağır bir römork elde edilmiş.

Clio o römorku çok rahat bir şekilde çekiyordu. eğer çok zorlu güzergahlar yahut kötü hava koşullarında değil de kuru zeminlerde kullanılırsa rahatlıkla çekeceğini düşünüyorum hafif (750 kg aldı) bir karavanı.

Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim.

Tepkiler: MCE

SON KONULAR - FORUM