OTOMATİK VİTESE B1 EHLİYET GELİYOR...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dammak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,564

dammak

Kamp II
Yer
İstanbul
Otomatik vitese özel ehliyet geliyor. Yasa teklifini AK Parti hazırlayıp, Meclis Başkanlığı'na sundu.

Teklif, Trafik Kanunu'nda değişiklik içeriyor.

Teklife göre, Trafik Kanunu'nun 38'inci maddesinde değişiklik yapılacak. B sınıfı yanında artık bir de B1 sınıfı sürücü belgesi olacak.

DÜZ VİTES ARAÇ KULLANAMAYACAKLAR

B1 sürücü belgesine sahip kişiler otomatik vites otomobil, minibüs ve kamyonet kullanabilecekler; ama düz vites araç kullanamayacaklar. Düz vites kullanabilmek için yine B sınıfı ehliyet gerekecek.

Teklifin gerekçesinde hem kadın hem de yaşlı sürücülerin düz vites araçlarla eğitim görmelerinin zaman zaman sıkıntı yarattığı belirtildi.

Aynı zamanda hayatı boyunca otomatik vites kullanacak bir kişinin düz viteste eğitim almasının mantık açısından da doğru olmadığı vurgulandı. Bu nedenle sadece otomatik vites kullanacaklara özel bir ehliyetin verilebileceği tespiti yapıldı.

Teklifin ikinci maddesinde ise sürücü belgesinin sadece ilköğretim ya da ortaokul mezunu olanlara verilmesi şartına bir istisna getiriliyor.

İlk öğretimin kesintisiz 8 yıl olmasından önce yani 18 ağustos 1997 öncesinde ilkokul diploması alanlara da ehliyet alabilme hakkı tanınıyor.

Etiketler

Ynt: OTOMATİK VİTESE B1 EHLİYET GELİYOR...

Bundan sonra yollarda trafiğin vites kontrol uygulamaları başlar ;D

yarı otomatik veya çoktronic multitronic bilmemney tronicli şanzımanlar ne sınıfına girecek merak ediyorum. polislerin işi zor.

güzel fikir aslında,
düz vites kullanamayan bayan ve yaşlı sürücüler için uygun bi çözüm gibi görünüyor.

Düz vites aracımı otomatiğe çevirmiştim, tam zamanında satmışım. :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley:
Peki otomatikleri triptronic,koldan, yerden yada düğmeli vs. şeklinde ayıracaklarmı acaba:smiley: :smiley: :smiley: :smiley:

Bundan sonra trafik kontrolleri acayip neşeli olur... ;D

Özellikle de manuel olarak da kullanılabilen otomatik vitesli araçların sürücülerinin ehliyet kontrolleri... 8)

Bunu yıllardır söylüyordum sonunda birileri akıl etmiş çok doğru bir karar

Farklı ehliyete gerek yok, sadece hayatı boyunca otomatik vites kullanacak olan, sınava da kendi otomobiliyle (otomatik vites) araçla girebilmeli.

Tamammm şimdi oldu işte. Memleketin bütün sorunları bitti en son bu kalmıştı, bunada çözüm bulundu.

Dün kişi başı milli gelirimizin 10 bin 444 dolara yükseldiğini öğrendik.

Bugün de yeni ehliyet sınıfları çıkacağını öğreniyoruz. Yani sağolsun hükümet, "10 bin dolar geliri olan hemen gider otomatik araba alır, kaza maza olmasın önlem alalım" diye düşünüvermiş!

theFaceFistingCyborg' Alıntı:
Farklı ehliyete gerek yok, sadece hayatı boyunca otomatik vites kullanacak olan, sınava da kendi otomobiliyle (otomatik vites) araçla girebilmeli.

+1

akaryakıtta % 60 vergi, doğalgaza elektiriğe her hafta zam, mtv de yeni yapılandırma eski araçlardan yüksek vergi (trafikteki araçların çoğunluğu eski) şimdi otomatik vites için B1 sınıfı ehliyet yani yeniden sınava girip ehliyet alacağız birsürü para vereceğiz. ne güzel.Şimdi benim anlamadığım olay şu; manuel yada otomatik, arabanın aktarma sistemiyle ilgili bir durum değil mi, ehliyet bir kişiye verilen "artık araç kullanabilirsin" belgesi değil mi, evet...durum bundan ibaret ise sürekli otomatik araba kullnmış hiç manuel araç kullanmamış bir kişi zaten manuel arabanın koltuğuna oturmaz, oturdu diyelim arabayı zaten hareket ettiremez hadi hareket ettirdi diyelim o zaman zaten sürer işte direksiyon aynı direksiyon fren aynı fren gaz aynı gaz var mı ötesi...ha diğer taraftan sürekli manuel kullanmış bir kişi zaten otomatiği kullanır...bu yüzden ben bu uygulamanın hükümtin yeni bir söğüşleme politikasından başka birşey olduğunu düşünmüyorum...

tornado57' Alıntı:
güzel fikir aslında,
düz vites kullanamayan bayan ve yaşlı sürücüler için uygun bi çözüm gibi görünüyor.
hocam iyi güzel diyorsunuz da, düz vites kullanamayana kimse illa düz vites kullan demiyor ki...bunun çözümü sürücü kursları bir tanede otomatik vitesli sınav aracı bulundursun olsun bitsin onlarda otomatik vitesle ehliyet alsın sonrasında zaten düz vites araba satın almazlar...benim dediğim neden böyle bir durum herkese dayatılıyor mesela benim şuan ki aracım manuel birdahakini otomatik düşünüyorum ondan sonraki belki manuel olacak kimbilir...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri