OTOMATİK VİTESE B1 EHLİYET GELİYOR...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dammak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,565
Ynt: OTOMATİK VİTESE B1 EHLİYET GELİYOR...

benim anladığım;

B sınıfı ehliyeti olan otomatiğide manuelide kulanabilir yani herhangi bir ehliyet ilavesine gerek yok her ikisinide kullanabilir ( E sınıfı ehliyeti olanlar illa otobüs veya tırlamı dolaşıyor,otomobil de kullanabiliyor).
ehliyetini B1 olarak alanlar sadece otomatik kullanabilir,manuel vites kullanamaz.(eğitimini almadığı için) ilerde manuel vites kullanmak isterse tekrar kursa gidip B sınıfına yükseltmek zorunda olur.(B sınıfı ehliyeti olanların büyük araç kullanmak için E sınıfı ehliyet alma zorunluluğu gibi)
bu şekilde bir uygulama bayanlar ve yaşlılar için gayet yerinde bir uygulama olur,düşünenler yerinde bir iş yapmış olurlar.

Etiketler

Uygulama pratikte doğru.
Sürücü kurslarının bazıları otomatik araç ile eğitim veriyor. eğitimini otomatik araçla alan bir sürücünün manuel araç kullanmak zorunda kaldığında çektiği skıntıları düşünemiyorum.

Sanırım bu karar sürücü kursları için iyi bir ayrım olacak.

Merhabalar,
B1 desenizya birileri ellerini oğuşturmaya başladı baya karlı bir sektör.
Arkadaşlar benim E sınıfı belgem ve SRC 1,2,3,4,5 belgelerim var daha bana hiçbir yerde SRC belgesi sorulmadı ben memura sordum bana dediği "o bizi ilgilendirmiyor bakanlığın iş" oldu.Bir günde sürücü belgesi isteyen memura SRC belgesini verdim kabul etmedi bende dedimki "memur bey bu belgeyi alabilmek için en az 5 yıllık E sınıfı sürücü belgeniz olmalı, işte bu belge onun ispatı" memur arkadaş hiç birşey söylemeden "valla arkadaşım sen haklısın sebep olanın canı çıksın" dedi.
Bence B1 de aynı olacak, benim kardeşimin aracı otomatik emanet alıp binersem demek suç işlemiş olacağım öyleya B1'im olmayacak, veya tersi B1 belgeniz var aracınızı sattınız manuel aldınız ne olacak.Ben türkü söyleyeceğim, sizde söyleyin.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.
Alttaki bilgiyi Hürriyet gazetesinden kopyalamaya çalıştım.
[font=]AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, ilkokul mezunlarının ehliyet almasına imkan veren yasa teklifi hazırladı.[/font]

TBMM Başkanlığı'na sunulan teklif, Karayolları Trafik Kanunu'nda değişiklik yapıyor. Teklif, otomatik vitesli araç kullanacak olan sürücü adaylarının, sürücü kurslarında otomatik vitesli araçlarla eğitim almalarına imkan sağlıyor.

Teklifle, sürücü belgesi alacak olanlarda aranan 8 yıllık temel eğitimi bitirmiş olma şartı, 18 Ağustos 1997 tarihinden önce ilkokulu bitirenler için aranmayacak.

Sonunda para varsa (tüketicinin cebinden çıkıp, yöneticinin harcama kalemi emrine girecek bir para) bu çıkar ve uygulanır diyorum.
Çünkü birilerine çok belliki daha çok para gerkli malum harcadıkça iştah artar.Hani otomobil vergisinin artırılması sanki farklımı olacak.
Türkülerle kalın, sağlıkla kaıln.

Düz vitesken araç süremeyen, araç kullanacak zeka düzeyine sahip değildir bence.

yavuz-çelikel' Alıntı:
Düz vitesken araç süremeyen, araç kullanacak zeka düzeyine sahip değildir bence.
Ne alaka anlamadım?
Şoförlük sadece vitesi değiştirmek midir yani?
Dünyanın en performanslı ve ileri teknoloji araçları olan F1 araçlarıda yarı otomatik debriyaj yok tesbih takabileceğimiz bir vites kolu yok o zaman bu adamlar araç kullanacak zekaya sahip değiller mi yani?
Benim gördüğüm otobüslerin bile çoğu otomatik İstanbul trafiğinde bunlar şoför değiller mi?
Vites bir tercih şeklidir abartmamak lazım zannımca
Benim asker arkadaşım Amerika Birleşik Devletlerinde Özel direksiyon eğitimi almış ve bana eğitim aldığı yeri ve aracı gösterdi olay budur dedim
Araç kırık dökük bir Amerikan Fordu otomatik şanzıman neden diye sordum manuel vites Amerikada bulmak çok zor dedi
Eğitim şu;
Dar ve çift taraflı araba parketmiş ara sokakta öne doğru,geriye doğru gitme,
Aralara parketme vs.vs.vs
En son yoğun Tafiğe çıkartılıyor ki demesine göre o ara sokak eğitiminden sonra trafik hafif geliyor
15 gün Unimog kullanımından sonra Kolordu komutanı şoförü oluverdi arkadaşımız şoförlüğü gözden kaçmadı!

rottweiler' Alıntı:
Ne alaka anlamadım?
Şoförlük sadece vitesi değiştirmek midir yani?
Dünyanın en performanslı ve ileri teknoloji araçları olan F1 araçlarıda yarı otomatik debriyaj yok tesbih takabileceğimiz bir vites kolu yok o zaman bu adamlar araç kullanacak zekaya sahip değiller mi yani?
Benim gördüğüm otobüslerin bile çoğu otomatik İstanbul trafiğinde bunlar şoför değiller mi?
Vites bir tercih şeklidir abartmamak lazım zannımca
Benim asker arkadaşım Amerika Birleşik Devletlerinde Özel direksiyon eğitimi almış ve bana eğitim aldığı yeri ve aracı gösterdi olay budur dedim
Araç kırık dökük bir Amerikan Fordu otomatik şanzıman neden diye sordum manuel vites Amerikada bulmak çok zor dedi
Eğitim şu;
Dar ve çift taraflı araba parketmiş ara sokakta öne doğru,geriye doğru gitme,
Aralara parketme vs.vs.vs
En son yoğun Tafiğe çıkartılıyor ki demesine göre o ara sokak eğitiminden sonra trafik hafif geliyor
15 gün Unimog kullanımından sonra Kolordu komutanı şoförü oluverdi arkadaşımız şoförlüğü gözden kaçmadı!

alaka nedir acaba _? o dediğiniz f1 araçları sadece hızlanmayı arttırmak için öyle ? o adamlar ehliyetlerini f1 aracında mı aldılar acaba? vites değiştirmeyi beceremeyen bir insanla manuelide guzelce kullandığı halde otomatik tercih eden bir insan çok ayrı yerlerdedir. . .
yavuz bey'in dediğine katılıyorum manueli kullanmaktan aciz biri zaten araba kullanmamalı ! otomatik tercihi ayrı konu. . .

n_y_c_b' Alıntı:
alaka nedir acaba _? o dediğiniz f1 araçları sadece hızlanmayı arttırmak için öyle ? o adamlar ehliyetlerini f1 aracında mı aldılar acaba? vites değiştirmeyi beceremeyen bir insanla manuelide guzelce kullandığı halde otomatik tercih eden bir insan çok ayrı yerlerdedir. . .
yavuz bey'in dediğine katılıyorum manueli kullanmaktan aciz biri zaten araba kullanmamalı ! otomatik tercihi ayrı konu. . .
Bende onu sordum işte şoförlük sadece vites değiştirmek ile alakalı mı diye?
Aynalara,direksiyona,yola olan hakimiyet sizce daha önemli değil mi?
Manuel vites konusunda ben 2 gün direksiyon eğitimine hazırlık için kullandım çok basit bir olay ama benim için gereksiz
Dünyanın bir çok ülkesinde manuel vites kalmadı teknoloji ilerleyipte manuel vites kalmayınca ne yapacağız peki?
Araba kullanmayacak mıyız?

bence pekte mantıklı bir uygulama değil.Ehliyet, cinsine göre bir motorlu aracı kullanma yetkisidir,yani manuel vites veya otomatik vites ne farkettirir ki,sadece aracı kullanım kolaylığı, trafik ,kurallar,davranış,sürüş becerisi,teknikler aynı,bir vites cinsiyle her şey çok daha kolay mı olacak ,otomatik vites her şeye kadir yani

Bu arada, yaşlılara zorluk oluyor demişler; yaşlılar zaten kullanmasa daha iyi olur. Yavaş refleksler, kötü gözler ve işitme ile zaten hem kendilerine hem etraflarına tehlike (Yaşlı denince 70+ diye düşünüyorum tabii).

Her zamanki gibi, konuşuyoruz, karşıt fikirlere karşı düşüncemizi savunalım diye başka insanları incitiyoruz, birbirimize giriyoruz ve devran dönmeye devam ediyor!

1 dolara alınan akaryakıt bize 3 dolara satılıyor
Eski model araçlara aşırı vergi geliyor
Orman bölgeleri ve benzer alanlara araçla girince artık takır takır para ödenecek

Daha takip edemediğimiz bir sürü gelişme var, 50 bin den fazla takipçili sitemiz, bu konularda diğer sivil toplum kuruluşlarını(off road kulüpleri, dağcılık izcilik grupları, doğa sporları dernekleri otomobil kulüpleri vs. vs) örgütleyip 1 milyondan fazla insanın tepkisini meclistekilerin yüzüne vuracak durumda iken herkes sus pus olmuş durumda!

Cidden bunlar bize az bile, daha fazlası gelir inşallah! 5 Yaşından eski arazi araçlarına vergi oranını %200 e çekerler arazi araçlarına satılan yakıtı %100 artırırlar inşallah!

Koca koca insanların tartıştığı şeye bakın, düz vites kullanamayan kişinin zeka düzeyini sorgulamak gibi bir acaipliği de gördük sonunda! Trafik kazalarında dünya genelinde lider ülkeyiz, ralli şampiyonlarımızı bile trafik kazalarında kaybediyoruz ama hala vites muhabbeti yapılıyor!

Ayıp yahu cidden ayıp! ciddi bir eğitim verilmesine ön ayak oldunuzda millet olmaz istemem mi dedi?

Gezenbilir üyeleri de, yöneticileri de ellerindeki gücün farkında değil.

TurKuaZ' Alıntı:
Her zamanki gibi, konuşuyoruz, karşıt fikirlere karşı düşüncemizi savunalım diye başka insanları incitiyoruz, birbirimize giriyoruz ve devran dönmeye devam ediyor!

1 dolara alınan akaryakıt bize 3 dolara satılıyor
Eski model araçlara aşırı vergi geliyor
Orman bölgeleri ve benzer alanlara araçla girince artık takır takır para ödenecek

Daha takip edemediğimiz bir sürü gelişme var, 50 bin den fazla takipçili sitemiz, bu konularda diğer sivil toplum kuruluşlarını(off road kulüpleri, dağcılık izcilik grupları, doğa sporları dernekleri otomobil kulüpleri vs. vs) örgütleyip 1 milyondan fazla insanın tepkisini meclistekilerin yüzüne vuracak durumda iken herkes sus pus olmuş durumda!

Cidden bunlar bize az bile, daha fazlası gelir inşallah! 5 Yaşından eski arazi araçlarına vergi oranını %200 e çekerler arazi araçlarına satılan yakıtı %100 artırırlar inşallah!

Koca koca insanların tartıştığı şeye bakın, düz vites kullanamayan kişinin zeka düzeyini sorgulamak gibi bir acaipliği de gördük sonunda! Trafik kazalarında dünya genelinde lider ülkeyiz, ralli şampiyonlarımızı bile trafik kazalarında kaybediyoruz ama hala vites muhabbeti yapılıyor!

Ayıp yahu cidden ayıp! ciddi bir eğitim verilmesine ön ayak oldunuzda millet olmaz istemem mi dedi?

Gezenbilir üyeleri de, yöneticileri de ellerindeki gücün farkında değil.
Sonuna kadar katılıyorum...Üzüm yiyelim bağcıyı dövmeyelim...İnanın yakıta ikikat zam gelse gene kimseden gık çıkmaz...

uygulamanın hayata geçerse faydalı olacağını düşünüyorum

bayanlar ve yaşlıların ehliyet edinmelerinin daha kolay olacağını düşünüyorum (gerçi türkiyede avrupa standartlarında ehliyet sınavı yapılsa yollardan yarım saatte bir araç geçer)

araç kullanma ile zekanın hele hele düz ya da otomatik vites kullanmanın bir ilintisi olmadığını düşünüyorum. bunun olsa olsa erkek egemen bir toplumda egemenlik kaybına uğrayan biz erkeklerin bayanlara laf geçirmek için kullanabilecekleri bir argüman olduğunu düşünüyorum

avrupada son dönemlerde ehliyet sınavlarında navigasyon da serbest ama dediğim gibi onlarda adam gibi sınav yapılıyor bizdeki gibi uyduruk uygulama sınavları yok

Beyler,
Manuel şekilde vites değiştirmek kişinin aracı kötü kullanmasına sebeb oluyorsa ben haklıyım. Yazılanları okuduğumda bazı arkadaşların algısının farklı olduğunu gördüm,otomatik kullananlar ister profesyonel, ister amatör olsunlar araç kullanacak zeka düzeyine sahip değillerdir demedim. Konuyu çarpıtmışsınız.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR