OTOMATİK VİTESE B1 EHLİYET GELİYOR...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dammak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,567
Ynt: OTOMATİK VİTESE B1 EHLİYET GELİYOR...

Birileri bir yasa tasarısı getirmiş, bu tasarı hakkında bireysel görüşleri almak için forumda başlık açılmış, isteyerek veya istemeyerek başlığın içeriği bireyleri incitici hale gelmiş.Bu bize yakışmıyor.

yavuz-çelikel' Alıntı:
Düz vitesken araç süremeyen, araç kullanacak zeka düzeyine sahip değildir bence.

Yanlış anlaşıldığı iddia edilen yorum bu.

Ya bu yorumda bir ifade bozukluğu var, ya da bu yorumu okuyarak aslında yazılmamış dile getirilmemiş başka anlam ve niyetleri bizlerin sezinlemesi bekleniyor.

Okuduğumuz ne ise o kadarını eleştiriyoruz. Bu yorumun ifade ettiği başka bir anlam veya mana varsa, dile getirilmediği, açıklanmadığı sürece, bu yorum yazıldığı gibi okunacak, ve konu ile bağlantılı olduğu için bireylerin zekasına hakaret olarak algılanmaya devam edecektir.

Hükümet "tüm araçlar otomatik olacak" diye bir kanun çıkarsa, ben şahsen ilk defa da olsa bunları destekler oy veririm. Yollarımızın hali ortada, otopark sorunu, trafik sorunu yaşadığımız malum, trafik kurallarına ne kadar uyduğumuz yine malum. Hal böyle olunca otomatik araç her zaman düz araçtan evladır. İnanınki otomatik vites olsa kazaların oranı %50 den aşağı düşer.

Ha, otomatik vites için ayrı ehliyet olayını destekliyormusun derseniz, hayır derim. Bu tarz şeylerle vakit ve enerji harcayacaklarına, ehliyet eğitimi ve kurslarını gözden geçirip trafik eğitimini ciddi bir hale getirmeleri lazım. Araç kullanmasına izin verilen kişiye, silah vermiş gibi davranarak o silahın eğitimi ve kontrolünü çok ama çok ciddi bir şekilde yapmaları lazım.

Etiketler

Merhabalar,
Çok iyi ediyorlar hemde öyle iyi ediyorlarki sormayın gitsin.Ömründe lastik değiştirmemiş kişiler gidip 15 günde sürücü oluyor.
Lastik değiştirme derken şambriyele kaynak yapmayı ve el pompasıyla lastik şişirmeyi kastetmedim.
Günümüzde ençok parayı verip en iyi arabayı alan ve kural tanımayıp giden kendini en iyi sürücü zannediyor.
Acaba hangi vekilin sürücü kursu var?
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

Benim şahsi düşüncem şudur,[SIZE=x-small]eğer otomatik düz diyerek farklı ehliyet verecekler ve insanlar öyle trafiğe çıkaracaklarsa hiç çıkarmasınlar. Konuyla alakalı diğer eğitimle alakalı görüşlere katılıyorum.Adam gibi eğitim verilsin. Hatta stajyer şöför olunsun önce. Gerçekten aracı varsa faal olarak kullanıyorsa belgelensin, sonuca bakılsın (mesela belli süre kaza vs.yapmışmı, ceza vs. almışmı?).[/SIZE]
[SIZE=x-small]Belli süre geçtikten sonra tam yetkili şöför olunsun.3-5 saat eğitim almış adam aracı kaldırdı sürdü, durdu ver ehliyeti olmaz böyle şey.Otomatik aracı gaza bastın yürüdün frene bastın durdun diye trafiğe salacaklarsa vay halimize.Zaten beter iyice beter olur halimiz.[/SIZE]
Düşünsenize adam ehliyeti aldı çıktı ticari aracın üzerine, profesyonel olarak trafikte can taşıyor.Bunu denetleyen bir kuruluş varmı? benim bildiğim yok.Günde 10 km araç kullanacakla günde 250 km araç kullanacak adam bir olmamalı.

Merhaba Yavuz bey,
Aşağıda yazacak olduklarım ülkemizin kahrını yıllarca çekip her şartta bizleri sevdiklerimize kavuşturan çok değerli otobüs firmalarıyla kesinlikle alakası yoktur, benim eleştirdiğim birden ortaya çıkan firmalarla alakalıdır.
Sizin eğer boş zamanınız varsa şehirler arası otogar'a gidip bir bakıverin bakalım o canım otobüslerdeki yolcular kimlere emenet.
Yemin olsun %60'ınden muavin bile olmaz.İlk buzda şarampolde yatıyor efendim neymiş gizli buzmuş.İşte 3-5 saatlik şoförlük budur.
Dediklerinize sonuna kadar katılıyorum, sadece zeka işi başka mesele ve çok önemli bir mesele.
Birde biryerde bir istatistik okumuştum; enaz kazaya karışan sürücüler kadın sürücülermiş.

B ehliyeti E ehliyeti Src bilmem ne belgesi K belgesi. Heryer belge oldu. Hiç kimse kusura bakmasın ama AB uyum yasaları türk milletine eziyet yasasına dönmeye başladı. arkadaşlar bilginize sunarım bazı AB ülkelerinde MT lastik ile asvaltta gitmek yasak. yakında buda başımıza gelirse şaşırmayın

Bayram bey,
Bazı AB ülkelerinde MT lastiklerle asfaltta gitmek yasak demişsiniz, doğru dur orası Avrupa, malum orada hırsızlık hem ayıp, hemde suç.
Mutlaka biliyorsunuzdur, bizim ülkemizde eskiden araç muayenesi için araç değil sadece ruhsat gider muayene işlemi yapılırdı değilmi?
Ya şimdi TUV olduk herşey değişti zannediyorlar kabak alstiği olan araca muayene işi için kiralık lastik ve diğer ekipmanlar veriliyor.
Olsun bizde MT lastik yasaklanırsa lastik yanalkarına AT yazar olayı bitiririz.

ye kurkum yeee....
yıne soyluyorum yakında soludugumuz hava ıcın ekstra para odeyecegız :mad: :mad:

bir ara stajyer sürücülük konusu vardı,çok mantıklı ve uygundu,hatta kanada da buna benzer bir uygulama var,belli sürelerde eski ehliyetli kişinin yanında sürülüyor,otoyolda kullanabilmek için belli bir süre gerekli gibi benim arkadaşlardan duyduğum
bizde de uygulanacaktı ,nedense olmadı,arabayı kaldır al ehliyeti,dışarda süre süre,yani çarpa çarpa öğrenirsin,ondan sonra her bayram veya tatilde çetele tutarsın

bazı ülkelerde önce simülasyon eğitimi veriliyor, simülasyonla doğru parketme, takip mesafesi, levhalara ve işaretlere uyma gibi yetenekler ölçülüyor.daha sonra bu simülasyondan başarılı olanlar araç kullanıp belge alabiliyor ve belirli bir süre stajyer sürücü olarak kaldıktan sonra kaza, ceza vb. durumlar iyiyse asıl sürücü olabiliyor.Bence bizim ülkemizde de böyle bir uygulama yapılsa "otomatiğe zırt ehliyeti manuele bırt ehliyeti" saçmalığından daha başarılı bir sistem olur...
Ha birde şöyle bir durum var, otomatik vitesle daha kolay ehliyet alınabileceği için bence acemi sürücüler çoğalacak...

bende bir teklifte bulunacağım :smiley: ehliyet kursuna gitmeden önce IQ testine gidilsin 95 IQ üzerine verilen ehliyetin yanına + ( plus ) yazılsın :smiley: yani kendi ehliyetimden örnek verecek olursam A2+B+E + ( plus ) şeklinde olsun 105 IQ üzerine Maksi 125 üzerine ise Double Maksi yazılsın bunlar içinse ehliyet parası kadar vergi alınsın hem devlete para girer boş olan kasamız biraz nakit görür devlet nasıl olsa harcıcak bi hemde sürücülerin egosunu tatmin etsinler hatta defender kullanıcılarına arazi kullanımından kaynaklı olarak ehliyete basılacak resim kepli ve cübbeli olsun 3 kat para verilsin :smiley:

Direksiyon sınavında sol ayağıyla gaza , sağ ayağıyla da debriyaja basmaya çalışan teyzeyi gördükten sonra söyleyebilirim ki çok yerinde bir karar olmuş :D

Ynt: Otomatik Vitese B1 Ehliyet Geliyor...

Herkese yeni ehliyet uygulaması getireceğine tüm sürücü kurslarına otomatik araba bulundurma zorunluluğu getirsen daha mantıklı olur .Otomatik kullanacak insan çıkar der zaten ben otomatik araba alıcam diye amacın manuel vites kullanamayan yaşlı ve bayan sürücüleri sınavda manuel araçtan kurtarmak mı yoksa ek gelir sağlamak mı anlayamadım ben . Fakat şöylede bir durum var ehliyet çok kolay veriliyor ülkede. Ehliyet bir sınav ve 3 kere direksiyon eğitimi vermek demek değildir .Direksiyon eğitimini veren insanın ne eğitimi var ileri sürüş teknikleri eğitimi almış mı bunlar sorgulanmıyor eğitimi veren insan çok bilgili olmalı ki öğrencisine de faydası olsun .Ehliyet verilirken en az 1 1,5 sene sıkı eğitimden geçirilmeli öğrenci ve belli bir sınav süresi olamalı geçemediğinde 1 sene bekletilip tekrar ağır bir eğitime tabi tutulmalı .Bu ülkede trafik kazalarından ölen insan sayısı trafik suçları hiç de anımsanacak durumda değil .

Ynt: Otomatik Vitese B1 Ehliyet Geliyor...

bu topluma yapılan ihanettir can ve mal kaybını arttırmaktan başka işe yaramaz

acemilik atmadan yeterli sürede trafik dışında pratik yapmadan eğitim verilmeden alınan ehliyetlerin ve bu ehliyetlerle trafiğe çıkanların son durağı hastahane yada mezarlıktır yanlarındada bir çok insanı gittikleri yere taşırlar, bu olayın okul diploması ilede ilgisi yok
acemi bir kullanıcı için düz vites nimettir özellikle kalkışta debriyajı kaçırırsa araba stop eder yada geri kayar arkadaki arabanın tamponunda durur, hızlanırken vitesi büyütmezse araba bağırır kasar bir yerden sonra hızlanmaz heyecanlanıp fren yerine gaza basarsa vites konumuna göre yine hızlanma sürekli olmaz

otomatikte durum tam tersidir fren yerine gaza basma durumunda gazı ayarlayamama durumunda çarpışma kaza kaçınılmaz olur
ehliyet aldığım tarih 1977 sonra kurs denen rezaletler çıktı bir sürü yakınıma kurslardan ehliyet aldık bir günde ehliyet alan 100 kişiden 3 tanesi hakkıyla alıyor 97 tanesi kaza bela lisansı alıyor 1 sürücü kursunda şahsen gözlemledim ayrıca istatistikler ortada aramızda kaç kişi bu gün ehliyet almış çocuğuna yada anasına babasına teyzesine tamam al arabayı sür der
düz otomatik fark etmez araba sürmek en cahil aptal insana en fazla 1 saatte öğretilir 1 senede tecrübe imkanı tanınır ve bu bile uzun yol için yeterli olmayabilir uzun yol tecrübesi başkadır başka özellikler ve tecrübe gerektirir şehir içinde en fazla 40 - 60 km. arası bir süratle kaza yapabilirsiniz şehir dışı uzun yolda bu 100- sonra ne basarsa Km. ye çıkar ve can kaybı hasar oranları geometrik olarak artar trafik hız limiti filan mevzuna girmeyip gerçekçi olalım
en mantıklı çözüm stajyer sürücülük mesela ben 13 - 14 yaşında çocuğuma önce trafiğe kapalı alanda sonra şehir içi trafikte mevcutlu olarak eğitim verebilmeliyim yani çocuğum benim yanımda trafiğe çıkmalı ve yasal bir endişe olmamalı şehir dışı ve uzun yolda bu söz konusu olmamalı
araba yada eğitim verme imkanı bulunmadığı durumlarda kurslar bu işi fiziki olarak şehir içi trafikte sürücü adaylarına 1 sene haftada en az 2 saat eğitim vermelidir ve bundan sonra imtihanı kazanırsa kalıcı sürücü belgesi verilmelidir
şöyle bir kurgu yapıym diyelim birinizin arabasıyla araziye çıktık araç düz vites araç sahibi rahatsızlandı veya hastalandı benim B1 ehliyetim var diye orda yardımmı bekliycem ( tabii telefon kapsama alanındaysa yardıma gelecek ambulans o bölgeye ulaşabilecekmi 4x4 mü gps lemi yer bulacak vs. ihtimallerinide eliyorum ) yoksa direksiyona geçip arabayı kullanmammı daha iyi olacak hangisini tercih edersiniz
insanları evrak belge manyağı yapacaklarına pratik fiziki eğitim versinler tecrübe kazandırsınlar tabi 15 günde 3 kere değil

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,531
Kaydolan Son Üyemiz
musaitbiryer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR