Osmanlı Ocağı Nasıldır?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tuggy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 83,462

tuggy

Ana Kamp
Yer
samsun
Arkadaşlar,aranızda osmanlı ocağını deneyen var mı? kamp için uygun görünüyor ve fiyatı 5 lira.Bir jel yardımıyla yanıyormuş.Çay,kahve için oldukça uygunmuş.Siz ne düşünüyorsunuz? Kanserojen bir etkisi olabilir mi? işte linki: http://www.frmtr.com/orjinal-incelemeler-bolumu/3844532-osmanli-ocagi-incelemem.html

Etiketler

Biz evde kullaniyorduk cayi sicak tutmank icin yada cikolata eitip fondu yapmak icin. Bir keresinde nasilsa cok isitmaz sadece sicak tutmaya yarar diye dusunerek cam kabin icinde cikolata koydum ustune arkami donmemle cam parcalara ayrildi. Bunun yakitina RESO yakiti deniyor. Bunu almaniza gerek yok sadece 1-2TL ye reso yakitini almaniz yeterli. Ama ne kadar isitsada kaynatma gucunun ne kadar oldugu ve ruzgara dayanikliligi tartisilir. Yanliz benim hatirladigim uflemekle sonmuyordu. Kapagini kapatip oksijensiz birakarak sonduruyorduk.

Reşo diye de geçer , yani kamplarda denemişliğim var ama bir tüpün yerini asla tutmuyor. üstüne koyduğunuz çaydanlığın kaynaması 45 dk sürüyor ki hava 25 C falandı ben denediğimde. Soğuk havalarda bu süre daha da uzar. Ama çayınızı demlediyseniz bu aletin üzerine koyarsanız soğumaz ve keyfiniz yarım kalmaz. Rüzgarda sönmez , ateş yakarken jeli kullanılabilir. marketlerde litreyle satılıyor jeli.
Saygılar , Deniz

Teşekkürler.Peki bunun sağlık açısından bir zararı var mı?eğer varsa, yanarken yaydığı koku sağlığa zarar verir mi?

tuggy' Alıntı:
Teşekkürler.Peki bunun sağlık açısından bir zararı var mı?eğer varsa, yanarken yaydığı koku sağlığa zarar verir mi?
Yanlış hatırlamıyorsam alkol bazlı bir yakıttı.Zararı olacağını sanmıyorum. Ama her kimyasal gibi temkinli olmakta fayda var.

METHANOL JEL (CHAFERGEL)

Yemekleri sıcak tutmak için kullanılır.
Zararlı ve yanıcı bir malzemedir.
185 Gr Teneke ambalajlarda 3 saat yanmaktadır.

ETANOL JEL (CHAFERGEL)

Yemekleri Sıcak tutmak için kullanılır.
Zararlı olmayıp yanıcı bir malzemedir.
200 Gr Teneke ambalajlarda 3 Saat 30 Dakika Yanmaktadır.

Kaynak : http://www.senocakltd.com/chaferjel.htm

Atto' Alıntı:
METHANOL JEL (CHAFERGEL)

Yemekleri sıcak tutmak için kullanılır.
Zararlı ve yanıcı bir malzemedir.
185 Gr Teneke ambalajlarda 3 saat yanmaktadır.

ETANOL JEL (CHAFERGEL)

Yemekleri Sıcak tutmak için kullanılır.
Zararlı olmayıp yanıcı bir malzemedir.
200 Gr Teneke ambalajlarda 3 Saat 30 Dakika Yanmaktadır.

Kaynak : http://www.senocakltd.com/chaferjel.htm
Elbet bazı zararları olacaktır sonuçta doğalgaz yakmıyorsunuz , ancak bir benzinli ocağa göre çok daha az zarar verir.Özellikle etanol bazlı olan yakıt çevre dostu bir yakıttır. Ama methanol yani metil alkol , kaçak içkilerde kullanılan zararlı olan alkol çeşididir.Ama içmedikten sonra ikisininde ciddi tehlike oluşturacağını düşünmüyorum , hatta tehlike oluşturacağını da düşünmüyorum. :smiley:
Selamlar,

Teknolojide Avrupa'nın gerisinde kalmış Osmanlı'nın diğer ocaklardan geri kalmış ocağı :smiley: şaka bir tarafa bütçeniz uygunsa ya vidalı kartuşlu ocaklara bakın MSR Pocket Rocket gibi, veya benzinli ocaklara bakın MSR EGK EX gibi. Bütçeniz uygun değilse Trangia alkol/ispirto/kolanya ocağına bakın.

Bu aletin ismini kim koymuşsa yanlış koymuş, osmanlılar hiçbirzaman bu ve buna benzer bir ocak kullanmamışlardır. Bu ismi hangi bilgisiz koymuşsa duyurulur...

Alete gelince, ben kampta acemi dönemlerimde çok kullandım, hiç bir işe yaramaz, çay bile yapmaz, sadece yapılmış çayı sıcak tutar, hepsi bu...

Evet Osmanlı Ocağı deyince sanki reşo ocağını Osmanlılar icat etmişler gibi algılanıyor. Reşo daha yeni kullanılan bir ocak çeşididir. Üretici Osmanlı ocağı derken herhalde vatandaşın zihninde "Osmanlı gibi sağlam, Osmanlı tokatı gibi etkili, Osmanlı gibi işini kusursuz yapan, Osmanlı gibi bizden birisi, halkın sesi olan bir ocak belirsin istemiş olabilir. Tamamen ticari nedenlerle Osmanlı ocağı demişler. Osmanlı da bu tip bir ocağın benzeri bile yoktu. Osmanlının son zamanında gaz yağı ocakları kullanılıyordu.

Ahmet Selim' Alıntı:
Evet Osmanlı Ocağı deyince sanki reşo ocağını Osmanlılar icat etmişler gibi algılanıyor. Reşo daha yeni kullanılan bir ocak çeşididir. Üretici Osmanlı ocağı derken herhalde vatandaşın zihninde "Osmanlı gibi sağlam, Osmanlı tokatı gibi etkili, Osmanlı gibi işini kusursuz yapan, Osmanlı gibi bizden birisi, halkın sesi olan bir ocak belirsin istemiş olabilir. Tamamen ticari nedenlerle Osmanlı ocağı demişler. Osmanlı da bu tip bir ocağın benzeri bile yoktu. Osmanlının son zamanında gaz yağı ocakları kullanılıyordu.
Zaten ne geldiyse başımıza, bu ticari kaygılar yüzünden geldi...

bu kartuşlu tüplü kamp ocaklarında bir sorun yaşadım,ilk aldığımda sorunsuzca kullandım,tüp bitince yeni 500 gr kartuş tüp aldım,yerine taktım ama kaçak yaptı ve boşa gitti,herhalde ben yanlış yaptım diye düşündüm,ama bir arkadaşım bügün kendi ocağına yeni kartuş taktı oda aynı sorunu yaşadı,kullanamadık,aslında çok kullanışlı şeyler ama,acaba marka olarakmı ucuzunu aldığımız için mi,biz birşeyi yanlışmı yapıyoruz,yada alttan vida gibi sıkılan değilde üstten vida gibi sokulanlardan mı almalı?

arkadaşlar nur gazın 190 gr ocakları çok kullanışlı tavsiye ederim, kartuşlarıda hesaplı 6-7 lira arsı satılıyor,, yaz kampları için çok uygun,,

İçinde bildiğiniz ispirto var, sadece bir madde yardımıyla jelleştirilmiş, zaten masmavi yanıyor, aynen ispirto gibi, kolay da sönmüyor. Gördüğüm en saçma sapan icat, onun verdiği ısıyı iki dal parçasıyla da (olay kamp vs. outdoor ise) alabilirsiniz. Hesapta dökülme vs. olmasın diye jelleştirmişler, ama ısınınca jel cıvıklaşıyor. Askerde yanımdaki sakar yüzünden battaniyenin altında diri diri yanacaktım. Yanmakta olan jel yere (yada üzerinize) düşünce sıvılaşmış olan ürün molotof gibi dökülüp parlıyor, sakın düşürmeyin...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

SON KONULAR

Geri