Osmanlı Ocağı Nasıldır?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tuggy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 83,467
Bunlar etil alkol ya da metil alkolün bir şekilde jel haline getirilmiş haliymişler. Yani gerçekten de ispirtoyla akrabaymışlar.

Semaver'in dediği dökme saçmaya gelmemesi iyi bir uyarıydı.

Bu Osmanlı ocağı denen reşo ocağı zamazingosu kampa falan götürmek için büyük ve ağır. Yanlarında çok fazla açıklığı olduğundan rüzgara karşı direnci yok. Ama evde bir kenarda kullanırım niyetiyle aldıysanız bunun içinde meşrubat kutusu ocağı falan da kullanabildiğinizi hatırlatayım, katkım olsum.

Etiketler
Kim uydurduysa kötü uydurmuş Osmanlı Ocağı adını........Belli ki jel yakıt kutusunun içine konduğu bakır taklidi muhafazanın işlemelerinden dolayı bu isim verilmiş.......
Bunun benzerleri ispirto ocağı olarak otellerin sabah açık büfe kahvaltı servislerindeki sucuklu yumurtanın ve salçalı sosisin altında yanar zaten............görevi de ancak ılık tutmaktır................ ;D

Bu aralar neo osmanlıcılık moda. Bari dandik işlerde bu adı kullanıp Osmanlı sırtından para kazanmaya çalışmak yerine Osmanlı'yı taltif edecek düzgün işlerde bu adı kullansalar.

Ynt: Osmanlı Ocağı Nasıldır?

Çok dandik bir yakıt .Ben de bir zaman gaza geldim kullanayım dedim .Rüzgarlığını sırt çantası ile kamp yaptığım için kendim yaptım bir nevi alkol ocağı gibi oldu .İnanın alkol oacağı kadar bile iş görmüyor .Ve gerçekten ama gerçekten çok tehlikeli .
Bunun yerine bir tornacıya yaptırdığım Bio lite ın odun haznesi benzeri ocak kulllanıyorum kamplarımda . Hepsinden güzel ve kullanışlı .Oldukça da hafif ve çalı çırpı ile bile güzel verim alabiliyorum .Fakat reşo yakıtını da tutuşturucu olarak ( zorlu kış şartlarında ) kullanabilirsiniz .
İsveş sobasının üstüne şimdi ufak bir ızgara yaptıracam . Sobacılar yapar herhalde . Sucuk zevkimi odun közü şle paylaşmak lazım :D:D

Ynt: Osmanlı Ocağı Nasıldır?

omnitemporal' Alıntı:
bu kartuşlu tüplü kamp ocaklarında bir sorun yaşadım,ilk aldığımda sorunsuzca kullandım,tüp bitince yeni 500 gr kartuş tüp aldım,yerine taktım ama kaçak yaptı ve boşa gitti,herhalde ben yanlış yaptım diye düşündüm,ama bir arkadaşım bügün kendi ocağına yeni kartuş taktı oda aynı sorunu yaşadı,kullanamadık,aslında çok kullanışlı şeyler ama,acaba marka olarakmı ucuzunu aldığımız için mi,biz birşeyi yanlışmı yapıyoruz,yada alttan vida gibi sıkılan değilde üstten vida gibi sokulanlardan mı almalı?
Konu eski ama o ocaktan bende kullanıyorum .
Kartuşlu ocakların deliğin etrafında plastik conta oluyor. Her kartuş değiştirişinizde yeni conta takmalısınız.O zaman gaz kaçırma sorunu olmaz.(deliğin etrafındaki siyah kısım)

Kartuslu-Kamp-Ocak-Tupu-2-Adet-Kartus-Hediyeli-hergunyeniurun-com-2001x5972x22704_orj.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR