OPEL Frontera Serbest Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mrdnmz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 954
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 244,775
Ynt: OPEL Frontera Serbest Muhabbet Köşesi

Quinsley' Alıntı:
murat abi naber, ben haftasonu yokum yoksa senle geziye gitmeyi istiyorum. Ama bizim gezi yaptığımız arkadaşlar sanırım cumartesi gezi yapıcaklar çok eğlenceli oluyo, biraz ağır off road oluyo ama. görseller felan bakabilrisn abi, çok iyi insanlar sağolsunlar. www.offroadaktif.com

osman aktif deki iletilerine mesaj attım baktınmı?

Etiketler

selamlar
arka silecek bozuldu arkadaşlar .elektrikçi arkayı actı arka kapak mentese tarafında sprel içerisinde iki kablo kopmuştu.bagladı
ama yine çalışmadı.motoru söktüdışarıda çalışıyor.yerine taktı kısa devre yapınca çalışıyor.ama kumandadan çalışmıyor. röle arızalı herhalde dedi.
aksam oldu toplattım.sonra bakarız dedim.daha önce basına gelen var mı
KUMANDA SAĞLAM MI?

selamlar gökhan.bey
kumanda koluna bakmadı .çünki su veriyor ondan olsa gerek aklına gelmedi röleye bakarız demişti.röle nerede pahalı bir parcamı henüz baktıramadım
Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=87254.660#ixzz2IvAhmNxp

selam arkadaşlar...
bugün izmir balçova sanayisinde serhat ustanın yanında idim. aracımda uzun zamandır ABS fren sistemim arızalı idi. yok ABS beyni 1500TL yok sensör 500TL derken sağolsun serhat ustam halletti. hemde çok uygun fiyata. ardından arabanın çekişinde ve gaz yemesinde sorun vardı, bana katalizör ve egsoz sistemine bakalım dedi. oysa ikisinide yaklaşık 2 sene önce yenilemiştim. dağ, taş, dere, çamur off-road derken katalizör dağılmış, sondaki susturucunun içi dökülmüş katalizörü iptal ettik yerine egsoz boğazından komple değiştirdik. 5. viteste 130 zor gören frontim şimdi 3.vites 110 u buluyor. sizinle paylaşmak istedim....

IMAG0017.jpg

IMAG0020.jpg

IMAG0022.jpg

IMAG0021.jpg

mrdnmz' Alıntı:
Öncelikle hayırlı olsun ve herkesin merak ettiği soruyu soruyorum abi.
ABS yi nasıl hallettiniz?
TIS programında sağ ön abs sensöründe arıza hatası veriyordu, ustadaki bilgisayar programından abs nin elektrik şemasını çıkartarak, abs beyninin oradan başladık, her kabloyu soketleri takip ederek ölçümlerini yaparak sensörün içinde arıza olduğunu tespit ettik. sensörü sökerek, üstündeki plastik aksamı ince ince taşlayarak, sensörün içine bağlantının ve elektronik devreye ulaştık. sonrasından oradan lehimle kablo çıkardık. sensörün üstünü tekrardan dyson sıvı plastik silikonla kapattık şekil verdik kuruttuk sensörü ve kabloyu taktık. sorun çözüldü...

balikay' Alıntı:
TIS programında sağ ön abs sensöründe arıza hatası veriyordu, ustadaki bilgisayar programından abs nin elektrik şemasını çıkartarak, abs beyninin oradan başladık, her kabloyu soketleri takip ederek ölçümlerini yaparak sensörün içinde arıza olduğunu tespit ettik. sensörü sökerek, üstündeki plastik aksamı ince ince taşlayarak, sensörün içine bağlantının ve elektronik devreye ulaştık. sonrasından oradan lehimle kablo çıkardık. sensörün üstünü tekrardan dyson sıvı plastik silikonla kapattık şekil verdik kuruttuk sensörü ve kabloyu taktık. sorun çözüldü...

Gerçekten sevinden Usta işi biliyormuş hem proje hemde kablo takibi.helal olsun Ustaya

yanılmıyorssam o şnorkel lerden huma oto da var ben bakmıştım ama benim 95 fronteraya uymamıştı.

Evet arkadaşlar, aracımın trigerinden gelen sesler üzerine aracımı artık bu işten anlayan ve tamiriliğine kefil olan arkadaşlarım sayesinde servise bıraktım. Triger kayışı artık kopmak üzereymiş ve devir daim pompası çürümüş dağılmış. Allahtan kopmadı triger yoksa çok masraf açardı başıma. Şimdi aracıma yapılanları yazıyım buraya,

1-Triger seti değişti
2-Devir daim pompası değişti
3- 4,5Lt antifirz koyduk
4- Tornacıda yeni bir müşür yaptırıldı
5- Hortum ve kelepçe yenilendi
6-Yeni Radyatör takıldı
7-Fan müşürü orjinali ile değişti.
Bu saydıklarım ve radyatörün tamirciye kurye masrafı toplam 800 TL

allah kaza bela vermesin osmanım, iyi fiyata halletmişsin...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,748
Kayıtlı Üye Sayımız
166,563
Kaydolan Son Üyemiz
Efe Kurt

SON KONULAR

Geri