OPEL Frontera Serbest Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mrdnmz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 954
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 244,768

Etiketler
Ynt: OPEL Frontera Serbest Muhabbet Köşesi

hayırlı cumalar arkadaşlar, arabamın ön camnında aracı alırken çatlak vardı küçük 2 parça. Salı günü aracıma baktım bişey yoktu, çarşamba günü iş çalışması yapılacakmış beni aradıalr aracı almanız gerekiyor diye, işyerinden gittim aracı yerini değiştiridm ancak baktığımda çatlakların başlangıç yerine birşeyle vurulmuş ve çatlaklar büyümüş yukarıdan aşağıya doğru bugün aracı camcıya bıraktım, bilginiz olmaası açısından, ön cam gölgeli 170 TLye buldum ancak evin ordabi oto camcısı var ona bıraktım aracı 190-TL ye ön camı değiştiriyorum

mrdnmz' Alıntı:
karadeniz turuna hazırlık :smiley: geçmiş olsun...
emre abi karadenizde bişeymi var acaba ;D ;D gezi dedikçe bişey oluyo,, neyse Allah başka dert vermesin

selamlar
arka silecek bozuldu arkadaşlar .elektrikçi arkayı actı arka kapak mentese tarafında sprel içerisinde iki kablo kopmuştu.bagladı
ama yine çalışmadı.motoru söktüdışarıda çalışıyor.yerine taktı kısa devre yapınca çalışıyor.ama kumandadan çalışmıyor. röle arızalı herhalde dedi.
aksam oldu toplattım.sonra bakarız dedim.daha önce basına gelen var mı

fuatcemal' Alıntı:
selamlar
arka silecek bozuldu arkadaşlar .elektrikçi arkayı actı arka kapak mentese tarafında sprel içerisinde iki kablo kopmuştu.bagladı
ama yine çalışmadı.motoru söktüdışarıda çalışıyor.yerine taktı kısa devre yapınca çalışıyor.ama kumandadan çalışmıyor. röle arızalı herhalde dedi.
aksam oldu toplattım.sonra bakarız dedim.daha önce basına gelen var mı
KUMANDA SAĞLAM MI?

MERHABE ARKADAŞLAR ARANIZA YENİ KATILDIM FARUK BEN SAMSUNLUYUM MUHASEBE MALİ MÜŞAVİRLİK YAPMAKTAYIM YAŞIM 32; ÖNCELİKLE DOĞA SPORLARINA GÖNÜL VEREN HERKEZE YÜREKTEN SAYGILARIMI SUNARIM. BENDE DE '95 2.0İ SPORT ÇOK ORJİNAL 125.000 KM FRONTERA VAR. DÜĞÜN SEBEBİYLE ÇOK SEVDİĞİM ARACIMI SATMAK DURUMUNDA KALABİLİRİM... ÇOKCA KONUŞULMUŞ FAKAT TAM OLARAK ANLAMADIĞIM VİTES KONUSUNU TEKRAR GÜNDEME GETİRMEK İSTİYORUM. BİLGİLERİNİZ İÇİ ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. ÖN TEKERİNDE MANUEL DİFF KİLİTLİ OLANLARDAN BENİMKİSİ NORMAL ASFALTTA 4H DE KULLANIYORUM; 4L YANİ KÜÇÜK VİTESİ AŞAĞA DOĞRU ÇEKTİĞİMDE BUZLU KUMLU YOLLAR İÇİN SÖLENİYOR BEN ÖLE ANLADIM KİLİTİ LOCK A GETİRMEDEN 4H VE 4L DE OLSUN ARABA DÖRT ÇEKER OLMUYOR DEİLMİ. BİRDE SAĞ AŞAĞA ÇEKTİĞİMDE 2H VAR BUDA AĞIR DEVİR DEDİLER.

farukcvs' Alıntı:
MERHABE ARKADAŞLAR ARANIZA YENİ KATILDIM FARUK BEN SAMSUNLUYUM MUHASEBE MALİ MÜŞAVİRLİK YAPMAKTAYIM YAŞIM 32; ÖNCELİKLE DOĞA SPORLARINA GÖNÜL VEREN HERKEZE YÜREKTEN SAYGILARIMI SUNARIM. BENDE DE '95 2.0İ SPORT ÇOK ORJİNAL 125.000 KM FRONTERA VAR. DÜĞÜN SEBEBİYLE ÇOK SEVDİĞİM ARACIMI SATMAK DURUMUNDA KALABİLİRİM... ÇOKCA KONUŞULMUŞ FAKAT TAM OLARAK ANLAMADIĞIM VİTES KONUSUNU TEKRAR GÜNDEME GETİRMEK İSTİYORUM. BİLGİLERİNİZ İÇİ ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. ÖN TEKERİNDE MANUEL DİFF KİLİTLİ OLANLARDAN BENİMKİSİ NORMAL ASFALTTA 4H DE KULLANIYORUM; 4L YANİ KÜÇÜK VİTESİ AŞAĞA DOĞRU ÇEKTİĞİMDE BUZLU KUMLU YOLLAR İÇİN SÖLENİYOR BEN ÖLE ANLADIM KİLİTİ LOCK A GETİRMEDEN 4H VE 4L DE OLSUN ARABA DÖRT ÇEKER OLMUYOR DEİLMİ. BİRDE SAĞ AŞAĞA ÇEKTİĞİMDE 2H VAR BUDA AĞIR DEVİR DEDİLER.
merhaba öncelikle, yanlışlık var yaptığınz işlemde. Şöyleki aracınızı normal yolda kullanırken öndeki kilitler free konumunda olacak ve arazi vitesi 2H de olacak. Bu aracın normal kullanımı için.
Diyelimki hafif araziye giriyosunuz yada 4 çekere ihtiyaç duydunuz, ozaman tekerlerdeki kilit konumunu lock yapıyosunuz, daha sonra 4H ye alıyorsunuz aracı ve araç hafif 4 çeker oluyor. Eğerki kumda, buzda yada ağır arazide gitmek isterseni ozamanda 4L konumuna alıyorsunuz aracı.

2h- normal kullanım
4h- normal 4 çeker
4L- Ağır 4 çeker.

siz hep 4 çeker kullanmıssınız anladıpğım kadarı ile ama 4H de bile araç 70-80 maksimum hızdır geçerseniz sıkıntı olur araçta. 4L de zaten gitmez araba o kadar hızlı bağrır ama yavaş gider. İnş. aracınızda bir sıkıntı olmamıştır şimdiye kadar birde 4 çekerde araç çok yakar.

Şunuda kulaktan dolma belirtiyim, ben mesela bazen önleri kitlemeden 4h ya alıyorum vitesi sadece arkaları kitlemek için. Ama ön diffe giden şaft yinede dönüyo, sadece ön tekerleri etkilemez.

KİLİTLER FREE KONUMUNDA FAKAT VİTES 4 H KONUMUNDA KULLANDIM SİZİN DEDİĞİNİZE GÖRE SAĞ AŞAĞI ÇEKİP YANİ 2H ÖLE KULLANACAM DOĞRUMUDUR

ŞUAN Ş İÇİNDE BU ŞEKİLDE BUGUNKÜ VERİLERLE LPG 2,80 BURDA 0.36 KURUŞ YAKIYOR SİZİN NASIL YAKIT DURUMU

öncelikle mrehaba verdiğiniz bilgilere göre aracınızı yanlış kullanıyorsunuz.osman arkadaşımızın açıkladığı şekilde kullanmanız gerekir. normal iki çeker için kilitleri free konumuna alıp arazi vitesini 2 h konumunda kullanmanız gerekir.bu şekilde hem aracınızı yıpratmaz hemde yakıtı düşürürsünüz...gerçi bahsettiğiniz yakıt değerleri lpg için normal değerler.

Selam arkadaşlar

Bu haftasonu bir frontera gezisi yapalım kemerburgaz tarafında. Mangal var çamur var :smiley:

damast' Alıntı:
Selam arkadaşlar

Bu haftasonu bir frontera gezisi yapalım kemerburgaz tarafında. Mangal var çamur var :smiley:

selam

fikriniz bence güzel kemer taraflarında güzel parkurlar var. biz bu hafta sonu cumartesi gezi yapma ihtimalimiz var ohhroad ekibi olarak eğer cumartesi geziye gidemezsem pazar gezmeyi düşünüyorum sizde geziyi hangi gün yapmayı planladığınıza karar veririseniz ona göre bizde katılmaya çalışırız...

damast' Alıntı:
Selam arkadaşlar

murat abi naber, ben haftasonu yokum yoksa senle geziye gitmeyi istiyorum. Ama bizim gezi yaptığımız arkadaşlar sanırım cumartesi gezi yapıcaklar çok eğlenceli oluyo, biraz ağır off road oluyo ama. görseller felan bakabilrisn abi, çok iyi insanlar sağolsunlar. www.offroadaktif.com

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.