OPEL Frontera Serbest Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mrdnmz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 954
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 245,609
Ynt: OPEL Frontera Serbest Muhabbet Köşesi

araçtan beyaz duman atma olayı;
1- araç ısındıktan sonra azalıyormu.?......evet azalıyor hatta hiç olmuyor.
2- motor soğutma suyu eksiliyor mu.?.....evet eksilme oluyor 3-4 günde bir 1 lt kadar
üst kapak sökülürken conta takım olarak değişti manifolttaki (kurbağa conta) contalarla beraber

Etiketler

bu arada conta takımını istanbul da cihan otodan getirtti takım olarak 475 tl verdik sadece contaya

arkadaşlar 3.2 otomatik 2000 model ..sorunum araba ile anı fren yaptıgımda araba stop edıyor.yanı araba benzınde gıderken yavaş yavaş durdugunuzda normal kullanımda sorun yok fakat anı fren yaptıgınızda yavaslamada frenlerde sorun yok ama araba durdugu anda sankı rolantı bıraz yukselmeye calısıyor ama yukselmeyıp stop edıyor.tupte sorun yok .. benzın deposu ceyrek dolu .. motor sıcakkende denedım yıne stop ettı ..daha once bu sorunu yasayan ,halen yaşamakta olan , yaşamış birini tanıyan veya problemın cozmünü bilen , çozebılecek bırını tanıyanlardan yorum ve yardımlarını beklıyorum .. saygılar...

BIM01' Alıntı:
arkadaşlar 3.2 otomatik 2000 model ..sorunum araba ile anı fren yaptıgımda araba stop edıyor.yanı araba benzınde gıderken yavaş yavaş durdugunuzda normal kullanımda sorun yok fakat anı fren yaptıgınızda yavaslamada frenlerde sorun yok ama araba durdugu anda sankı rolantı bıraz yukselmeye calısıyor ama yukselmeyıp stop edıyor.tupte sorun yok .. benzın deposu ceyrek dolu .. motor sıcakkende denedım yıne stop ettı ..daha once bu sorunu yasayan ,halen yaşamakta olan , yaşamış birini tanıyan veya problemın cozmünü bilen , çozebılecek bırını tanıyanlardan yorum ve yardımlarını beklıyorum .. saygılar...
1-hava debi metre
2-rolanti sensörü
3-gaz kelebeği ve sensürü
bunları ölçtür derim

sadoz5775' Alıntı:
bu arada conta takımını istanbul da cihan otodan getirtti takım olarak 475 tl verdik sadece contaya
sadece conta 475 tl değidir. üst takım contadır o. takım setin içerisinde, motorun üst ile ilgili tüm contalar ve orlingler vardır.
malzeme ne kadar kalite olursa olsun, üst kapak saplamalara oturtulurken zedelendi ise (ustanın bilgisizliği, acemiliği veya dikkatsizliğinden dolayı) motorun yanma odasına su verir. bence üst kapak sökerek kontrol etme yerine bujileri bir söktür, eğer bujilerin birinde, bujinin ateşleme tırnağının bittiği yerdeki porselende sararma yada su oksitlenmesi var ise o pistona su karışıyor demektir.

teşekkür ederim levent hocam,
peki uzun zamanda motorda herhangi bir sorun yapar mı

sadoz5775' Alıntı:
araçtan beyaz duman atma olayı;
1- araç ısındıktan sonra azalıyormu.?......evet azalıyor hatta hiç olmuyor.
2- motor soğutma suyu eksiliyor mu.?.....evet eksilme oluyor 3-4 günde bir 1 lt kadar
üst kapak sökülürken conta takım olarak değişti manifolttaki (kurbağa conta) contalarla beraber
bence, motor üst kapak contasından. illaki motor hararete maruz kalması gerekmiyor bu arıza için. kalitesiz malzeme veya usta hatası. dediğim gibi üst motor kapağının saplamaları su kanallarına çok yakın. çünkü contada bu saplamalara oturuyor, bunlardan birinde oluşacak zedelenme, motorda oluşan normal seviyedeki ısınma, basınç ve genleşme ile kısa zaman içerisinde saplama kenarındaki zedelenme, saplama-su kanalı ve pistonun yanma odasına doğru kılcal kanal oluşuyor ve motor soğutma suyu, yanma odasına gidiyor. yanma odasına giden su motor soğuk iken buharlaşması geç olduğundan yakıt karışımı ile birlekte egsozdan çıkarken beyaz duman yapıyor. motordaki sıcaklık normal seviyesine gelince, bu kaçak su kanalı genleşme ile daralması ile ise yanma odasına kacan suyun miktarı, hem azalıyor hemde yanma odasına su zerresi olarak değilde (motor ısındığı için) su buharı olarak girdiğinden beyaz dumanı azalıp yok oluyor. oysa, esasında halen yanma odasına su girmektedir.

sadoz5775' Alıntı:
teşekkür ederim levent hocam,
peki uzun zamanda motorda herhangi bir sorun yapar mı
rica ederim şadan hocam. tabiki yapar.
1- bujileri kısa zamanda oksitlendirerek ateşlemeni zayıflatacak
2- kaçak kanalı büyüyerek, yağa karışmaya başlayacağından, piston sekmen ve yataklarındaki çalışmaya zayıflatacak,
3- kaçak kanalı büyüyerek, yağa karışmaya başlayacağından, üst lifter yağlama yapmasını zayıflatacak (ki bizim araçlarımız, üstte çift ekzantrik ve lifter yağlamadır) ve piston sekman kaynatmaya kadar gidecek
4- su, yağ gibi sıkşma ve basınç altına girmediğinden, yağa karışan su sibobları etkileyecek
diye düşünüyorum....

ARKADAŞLARIM....
03-04 ekim günü TÜRKİYE OFFOAD YARIŞLARI 5. AYAK KOŞUSUNU (YARIŞI) izmir-urla-yağcılar köyü yakınıda bulunan TİTUS FERONİA-URLA parkurlarında koşuldu. davet ve talep edilmem üzerine rescue olarak katıldım. devasa ayaklı, donanımlı yüksek cc li v6-v8 li landların,rangelerin, toyotaların arasında 1997 2.2i lpg li ve iki gün boyunca kontak basma harici benzin kullanmayan frontimizde vardı. istanbul, izmir ve diğer illerden gelen misafir ve katılımcıların arasında offroadın duayeni olarak adlandırdığımız abilerimiz ve arkadaşlarımız 2 gün boyunca zaman zaman frontimizi inceleyip, izlediler.
SONUÇ:
iki gün boyunca aracınla beraber peşimizden ayrılmadın ve kopmadın. biz sizden (fronti+şahsımdan bahsediyorlar) bu performansı beklemiyorduk. bizi şaşırttın. seninkinin, buradakilere karşı tek eksikliği, kaybettiği tek nokta 2.2cc olması, buna rağmen süperdiniz. şeklinde söylemlerini karşı gelişen sevincimi sizinle paylaşmak istedim. şayet şımarıklılık ettimse af ola....

START.JPG

PARKURA ÇIKI? HAZIRLI?I.JPG

PARKUR.JPG

esasında görsellerimiz resim+video=26GB yaklaşık

PARKURDA MÜTALA.JPG

HAKEM VE SEKTÖRLER?N DA?ITIMI.JPG

KR?T?K NOKTADA RESCUE BEKLEMES?.JPG

Tebrikler leven abi, fronti araçları yarışlarda yok zaten ama rescue olarak katılmakta ayrı bir güzellik. Ben isfoff, beyoff yarışlarına gittim yüzlerce arabanın içinde bir tane fronti ya gördüm ya görmedim. Bİzim frontiyi netten arşatırdığında hep olumsuz yazılar var insanlar bunları okuyup direk vazgeçiyorlar almaktan. En azından seni orda rescue olarak görüpte demekki bu araba iyiymiş diye düşünüp frontera alacak insanda çıkar belki :smiley: Ben seni ve seni oraya davet eden arkadaşları tebrik ediyorum.

sadoz5775' Alıntı:
selamlar tüm fronti ailesine
bu arada kaza geçiren arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimi sunar, tez zamanda aramızda görmek isteriz.
arkadaşlar bildiğiniz üzere aracım sabahları çalışmadığı için 1 ay önce üst kapak sökülerek subablar değişti ve subab ayarı yapıldı sonuç yine çalışmadığı gibi sabahları veya uzun süre beklediğinde ilk çalıştırmada motor ısınana kadar egzosdan yoğun bir beyaz duman atma sorunu oldu ve ustayı değişitirdim (ilk gititiğim usta ahmet usta ostimde yılıdız opel) ikinci gittiğim usta şaşmazda aracı 3 gün oraya bıraktım sorunun hava akışmeterede olduğunu ladanın hava akışmetresi ucuz olduğu için 500 tl ye onu takmışlar sabahları geç çalışma sorunu kalktı fakat yoğun beyaz duman sorunu devam ediyor acaba bu mevsimlerde normal mi yoksa ben mi abartıyorum yoksa işin kötü tarafı contadan motora su mu sızıyor

duman atma normal değil bir arızanın habercisi ihmal etme derim.

Gayet güzel bir iş cıkarmışın levent tebrikler. tabiki frontera 2.2 olsun 3.2 olsun kolay bir lokma değil. ama sonuc şuki türk toplumu ön yargılı o yüzden frontera bu günlerekadar hep dışarıda tutuldu insanlar yavaş yavaş anlayacak ve görüp inanacaklar.

Quinsley' Alıntı:
Tebrikler leven abi, fronti araçları yarışlarda yok zaten ama rescue olarak katılmakta ayrı bir güzellik. Ben isfoff, beyoff yarışlarına gittim yüzlerce arabanın içinde bir tane fronti ya gördüm ya görmedim. Bİzim frontiyi netten arşatırdığında hep olumsuz yazılar var insanlar bunları okuyup direk vazgeçiyorlar almaktan. En azından seni orda rescue olarak görüpte demekki bu araba iyiymiş diye düşünüp frontera alacak insanda çıkar belki :smiley: Ben seni ve seni oraya davet eden arkadaşları tebrik ediyorum.
frontiyi parkurdaki ve seyirci etabında gören bir çok kişi YOK ARTIK bu araba buralarda gezebiliyormu, yada engelli yada kaya geçişlerini görenler frontiye hayretler içinde kaldı. hatta bir pilot ve copilotu sunu dedi: hantal araba, ama düşündüğümüz kadar hantal değilmiş yanıldık. yaklaşık bi 6-7 bin lira ile yapılacak modifiye süper olur. bizim frontilerin kaybettiği nokta 1- fronti pek tanınmıyor 2-motor cc si kasanın ağırlığına zayıf kalıyor. geri kalan özelliklerinde diğerleri ile kafa kafaya, hatta bazı özellikleri fazla bile.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR