OPEL Frontera Serbest Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mrdnmz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 954
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 244,723

Etiketler
Ynt: OPEL Frontera Serbest Muhabbet Köşesi

arkadaşlar merhaba,

elimde bulunan dodge aracımı frontera ile takas etmek isteyen bir arkadaş var,ama konuları okuyunca bazı tereddütlerim oldu,araç 98 model 2.2 lt.aracı kullandım ve beğendim,ustamda onay verdi..araç hakkında ne söyleyebilirsiniz?parça bulunurluğu nedir.

dodge ile ağır araziye giriyorum ama bu aracı sadece av ve kampta kullanacağım..yardım ve bilgi rica ederim.

Orhun

orhun arpad' Alıntı:
arkadaşlar merhaba,

elimde bulunan dodge aracımı frontera ile takas etmek isteyen bir arkadaş var,ama konuları okuyunca bazı tereddütlerim oldu,araç 98 model 2.2 lt.aracı kullandım ve beğendim,ustamda onay verdi..araç hakkında ne söyleyebilirsiniz?parça bulunurluğu nedir.

dodge ile ağır araziye giriyorum ama bu aracı sadece av ve kampta kullanacağım..yardım ve bilgi rica ederim.

Orhun

Orhun Bey Selamlar,

Ben 3.2 B Kasa kullanıcısıyım benim bile parçalarım bulunuyorsa siz hiç korkmayın çünkü OMEGA ile büyük çoğunlukla parçalarınız uyumlu. (diye biliyorum.)

Usta nızda onay verdiyse size de sticker larımızdan yaptıralım hemen ;D

merhaba,

haberiniz sevindirdi beni,kayınpederimde 2.2 dti sport vardı ama parça derdi yoktu,konularda sıkıntılı gibi ifadeleri görünce biraz korktum açıkçası.
bazen acaba takas yapmayıp kendi aracımı satıp öylemi bişy baksam diyorum?
Orhun

orhun arpad' Alıntı:
merhaba,

haberiniz sevindirdi beni,kayınpederimde 2.2 dti sport vardı ama parça derdi yoktu,konularda sıkıntılı gibi ifadeleri görünce biraz korktum açıkçası.
bazen acaba takas yapmayıp kendi aracımı satıp öylemi bişy baksam diyorum?
Orhun

Orhun Bey,
"Sıkıntılı" diye tabir edilenler bizim araç üzerinde denemelerimizdir diye tahmin ediyorum. Yoksa aradığınız parçayı bulamama durumu söz konusu değil.

Yani aracı 30cm yükseltmiştir bir arkadaşımız ve ön takımlarda "sıkıntı" yaratmıştır gibi. :D :D

sevindin şimdi..
ben hem bakınayım hemde takasçı arkadaşla bir konuşayım,aracı çok güzel ama tek kapılar tip olarak daha çok hoşuma gidiyor

orhun arpad' Alıntı:
sevindin şimdi..
ben hem bakınayım hemde takasçı arkadaşla bir konuşayım,aracı çok güzel ama tek kapılar tip olarak daha çok hoşuma gidiyor

Kısa boy off road'ta her daim iyidir (derler) ama siz kamp ve keyif işine yönelecekseniz 5 kapı tam sizlik.

Şimdiden aramıza hoşgeldiniz. 8)

Merhabalar,
Orhun kardeş, takas konusundaki araçla en güzel bilgiyi zaten Ahmet abiden alırsınız.
Bir ziyaretimde (Tümer beyle gitmiştik) bize o aracının fotoğraflarını göstermişti.Bende 99 model 3.2 ile servise gittiğimde arabayı görenler hemen Ahmet abin arabasının 5 kapılısı dediler.Gerçi şimdi arabam yok.
Herşey gönlünüzce olsun.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

Niyazi abi merhaba,

en çok yandığım şey babamın opeli almamam oldu,okadar temizi birdaha bulamam,herşeyini 0 yapmıştı...kısmet,bakalım hem isteyen çocuktan haber bekliyorum hemde belki başka teklifler gelir diye bekliyorum.

Orhun

herkese günaydın,

sabah takas için konuştuğumuz arkadaş geldi,sohbet ettik,tam notere giderken ekstra para isterim diye tutturdu,istediği parada saçma bir meblağ...bende kendisine onunla bir anlaşmamız olduğunu el sıkıştığımızı,prensip olarak 1 tl bile fazla para vermeyeceğimi söyledim.israr edincede olayı bozup arkadaşı yolcu ettim...
arkadaş ağır arazı yapacağını söylüyor ve benim araçtan ucuz bir araçla bunu yapamayacağını biliyor(işletim maaliyeti ve parça fiyatı olarak).debriyajı sıyırsa balata 55 tl....geri gelecek ama üste para verse bu iş bitti...

varmı araç takası isteyen? :smiley:

frontera 3.2 lerde cruse control varmı . ???. ::smiley:varsa dugmesı nerde nasıl calısıyor

BIM01' Alıntı:
frontera 3.2 lerde cruse control varmı . ???. ::smiley:varsa dugmesı nerde nasıl calısıyor

iyi akşamlar murat bey. Sinyal kolu aynı zamanda cruise control. çalışması ise sabitlemek istediğiniz hız a çıkıyorsunuz ve sinyal kolunun ucundaki küçük tuşa bir "tık" dokunuyorsunuz ve aracınızın sürati sabit kalıyor. iptal etmek için FREN ya da sinyal kolunun uç kısmını kendinize doğru çeviriyorsunuz. Yol durumuna göre tekrar eski hızınıza çıkmak isterseniz iptal işlemini tersten yapıyorsunuz yani sinyal kolunu bu sefer gösterge istikametine çevirin. Sabitlemek istediğiniz hız ile güncel hızınız arasında 30-40km ve üzeri bir fark varsa vites bir alta iner ve ciddi bir ivmelenme ile "ilk" sabitlediğiniz hıza ulaşınca normal seyrine döner.

uzun oldu kusura bakmayın :smiley:

emre hocam cok tesekkurler uzun ama acıklayıcı oldu arabanın bır ozellıgını daha ogrenmıs oldum sayenızde ..bende hep dusunuyodum asagı yukarı 2 yıl oldu kullanalı bu arabada cruse control eksık oda olsaymıs guzel olacakmıs dıye meger varmıs haberımız yokmus ::smiley:

BIM01' Alıntı:
emre hocam cok tesekkurler uzun ama acıklayıcı oldu arabanın bır ozellıgını daha ogrenmıs oldum sayenızde ..bende hep dusunuyodum asagı yukarı 2 yıl oldu kullanalı bu arabada cruse control eksık oda olsaymıs guzel olacakmıs dıye meger varmıs haberımız yokmus ::smiley:

şu kitapçığı gönderemedim size ben tabi :mad: :mad:

bu arada cruise control ile hız ı sabitlediğiizde gaz pedalına basmadan "her bir tık" yaptığınızda hızınız otomatik olarak 2.5km artar ;D

yani 4 tık = 10km hız artışı

BIM01' Alıntı:
canınız sag olsun hocam ..yogun olmadıgınız bır zaman gonderırsınız elbette

;D anlayışınız için teşekkür ederim.

Tuz Gölü'nden sonra UŞAK ULUBEY KANYONU'nu için çalışmalara başladım... Detayları paylaşırım yakın vakitte....

o bölgede olan ya da oralara yakın olanlar için güzel bir etkinlik olacak inşallah. konaklama yine kamp, diğer detaylar tez vakitte burada... 8)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR