Opel Frontera İçin Şnorkel Uygulaması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan damast Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 84
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,992
Ynt: Opel Frontera İçin Şnorkel Uygulaması

Engin bey selam
Frontera sport lar için konuşuyorum araç ların yedek parçalarında problem yaşamassınız
zaten çok sağlam araçlardır bunlar kolay kolay arıza çıkartmazlar
offroad kabiliyeti doğru lastik ler ile çok iyidir opel sayfasına bir bakın :smiley:

Etiketler

teşekkür ederim. şuan ben de oraları inceliyordum. aslında ben frontera'ya uzun süredir ilgiliyim. bu aşamada çok olumsuz laf gelmişt kulağıma. ama açıkçası bu sitede okuduklarım içimi rahatlattı. yakında ben de bir fronti sahibi olacağım sanırım. fotoğraflarını sizinle paylaşacağım günleri iple çekiyorum :smiley:

Sport ları tavsiye ederim kullandığımı için soyluyorum
bendeki aracı satmıştım
şimdi pişmanım bende uzun zamandır bakıyorum bir tane buldum yakın zaman da ben de alacağım
Resimleri bekliyoruz ..

merhaba engin bey... frontera 2.0 sport 2 kapı kullandım. aile kalabalıklaşınca (4 kişilik çekirdek bir aile) satıp yerine 2.2 4 kapısını aldım. 2.0 sportta kasa motora ağır geliyor. arazi ve offroad şartlarında hele birde 4 yolcu ve birazda yükün varsa motor gücü yetmiyor. ben bu şeklide yorumladım. ama şu an sahibi olduğum 2.2 motor 4 kapıdan çok memnunum. yol aracının konforu, arazi aracının gücü mevcut.en önemlisi sürekli 4x4 değil, manual 4x4 seçeneği çok güzel. inan ki sürekli 4x4 olan 2010 model dodge nitro, landlarıda kullandım. sert virajlarda dönüşlerde kayma yapıyor. bu düşünceye kendi araçlarından sonra benim aracımı kullanan sürücülerde katılıyor. alacak olduğun fronteranın ön-arka differansiyellerinde (arazi çekerleri) ve motoru sağlam olsun gerisine bakma. parça hususunda ise hiç düşünme. ucuz ve uygun parçalar bulunuyor. yeterki fronteradan anlayan ustanın eline düş. anlamayanın eline düşersen ocağımıza incir ağacı dikerler. bu düşüncelerime tüm frontera kullanıcıları katılacağına eminim. bak size bu konu ile ilgili yaşadığımı anlatayım. kardeşim arabayı arazi vitesinde geri geri giderken büyük bir kayanın üstünden geçmiş ve geri vitesi vuruntulu halde kullanması sonucu arka diferansilede abs kitlemerinin sonunda baskı pulunun ortasını boşaltmış. aracım dönüşlerde ve yokuşlarda arka tekerlekler kitleniyor halde idi. başka ustalar bana orjinali 4000tl çıkması 750tl ye komple diferansiyel aldıracaklardı. izmir karabağlarda tanıdığım bir ustaya gittim.aracı life kaldırdı tekerlerle oynadı ve bana pulların ortası boşalmış dedi. tanesi 50 kuruştan 2 pul 1 tl. 40tl diferansiyel kaydırıcı, 100tl ustaya toplam 141 tl ye mal oldu. ve 2 senedir kullanıyorum daha tık demedi allaha şükür. frontera için antepte ve konyada yan sanayi parça üreten yerler var ve hep opel parça satıcısına parça veriyorlar. ya en azından şunu da anlatayım sana alt rotil: orjinali 350tl. alman yan sanayisi 150-200 arasında, konya üretini tekno rot 35tl. farkları ne dersen parçanın kullanım süresi... buda uzun süreçte fark getirmiyor. inan ki yerli yan sanayi üretimlerde orjinallerine yakın sağlamlıkta. yalnız size tek önerim var 2.2 motordan aşağısına bakma derim. kararı sen ver. istersen 0530 2527080 den bana ulaşabilirsin.

anladım levent bey. çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler çok önemli benim için. ben bu offroad konularında daha yeniyim. yaşadığım yer servis yönünden biraz zayıf. gerçi bu işlerden anlayan bi usta varmış ama. bakalım hayırlısı. artık sizin başınızı ağrıtırım :smiley: ben tek kişiyim henüz bir ailem yok :/ öyle çok sert offroad kullanacağımı da düşünmüyorum açıkçası. başlangıç için 2.2 4 kapı yerine 2.0 sport benim için daha uygun olacak gibi. neyse bakalım nasıl olacak. tekrar teşekkürler. iyi akşamlar :smiley:

enkinnn' Alıntı:
anladım levent bey. çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler çok önemli benim için. ben bu offroad konularında daha yeniyim. yaşadığım yer servis yönünden biraz zayıf. gerçi bu işlerden anlayan bi usta varmış ama. bakalım hayırlısı. artık sizin başınızı ağrıtırım :smiley: ben tek kişiyim henüz bir ailem yok :/ öyle çok sert offroad kullanacağımı da düşünmüyorum açıkçası. başlangıç için 2.2 4 kapı yerine 2.0 sport benim için daha uygun olacak gibi. neyse bakalım nasıl olacak. tekrar teşekkürler. iyi akşamlar :smiley:
ne demek engin bey... 2.2 deki ısrarım.... en azından pikniğe bile gittindeki rampalar bile 2.0 da zorlanırsın. hele birde uşak yollarında... 2.0 da klimayı açtığında araba çekişten düşüyor birde kula yada uşak rampalarında klimalı çıkmayı denersen vay haline. bence 2.2 yi düşün derim.

kula'nın da uşağında rampalarını yollarını iyi bilirim. askerliğimi uşak merkezde yapmıştım şoför olarak :smiley: e kastamonu'nun arazi şartları da tahmin edersinizki uşağı aratmaz :smiley: bu önerinizi dikkate alacağım levent bey. gönül ister tabi 2.2 almak ama şuan maddi olarak 500 tl'yi bile düşünüyorum aslına bakarsanız.

enkinnn' Alıntı:
kula'nın da uşağında rampalarını yollarını iyi bilirim. askerliğimi uşak merkezde yapmıştım şoför olarak :smiley: e kastamonu'nun arazi şartları da tahmin edersinizki uşağı aratmaz :smiley: bu önerinizi dikkate alacağım levent bey. gönül ister tabi 2.2 almak ama şuan maddi olarak 500 tl'yi bile düşünüyorum aslına bakarsanız.
pardon ben sizi uşakta bulunan biri ile karıştırdım. eeeeeeeeee sizin orada da kemikli rampaları var.

enkinnn' Alıntı:
heheh :smiley: var evet var.. neyse bakalım nasıl olsa ben her halükarda sizin başınızı ağrıtacağım :smiley:
baş tacısın...
ben uzun yıllar land, şorland, panzer, btr kullandım. arazi araçlarındanda hemen hemen kullanmadığım kalmadı. her birinin ayrı ayrı özellikleri var. bütün özellikleri bir arada bulmak çok zor. ama bütün özellikleri bir araya toplama yakın en uygunu fronterayı gördüm.

enkinnn' Alıntı:
eyvallah. benim çok bilgim yok arazi araçlarıyla ilgili. ama frontera görünüş itibariyle beni hep etkilemiştir..
yani....
arazide offroad aracı, yolda otomobildir frontera......

devamı...[attachment=1]

Slayt46.JPG

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

Slayt41.JPG

Slayt42.JPG

Slayt43.JPG

Slayt44.JPG

Slayt45.JPG

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

Slayt36.JPG

Slayt37.JPG

Slayt38.JPG

Slayt39.JPG

Slayt40.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,793
Kayıtlı Üye Sayımız
166,607
Kaydolan Son Üyemiz
yoldakiDeli

SON KONULAR

Geri