Opel Frontera İçin Şnorkel Uygulaması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan damast Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 84
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,992
Ynt: Opel Frontera İçin Şnorkel Uygulaması

bakalım hangisin daha uygun olacaktır.Borudan mı yoksa orjinal mitsubishi Pajero mu?

22.jpg

Etiketler

damast' Alıntı:
Merhaba

Bu şnorkel Mitsubishi Pajero nun müş İstanbulda 950 tl fiyat gördüm,ya bunu alaçağım yada egzoz borusunda büktürüp daha önde aldiği Safari şnorkel başliğini takaçağim.

Umarım kısa zamanda bir tanışma gezisı olur.
selamlar hayırlı bayramlar

sanada hayırlı bayramlar

wallaha eksoz borusu işinde yardımcı olabilirim istersen ama yanlış hatırlamıyorsam oo şnorkel başlığını bile 200 tl gibi bir fiata aldığını hatırlıyorum bence bu snorkel ler hayatta 950 tl veya 1000 tl etmez tamamen pp malzemeden dökme bana 1 tane versinler o malzemenin 10 katı daha kalitesini değil kalıp çizgi hatası sağlamlığını bile %100 artırırım kendim kalıp yaptırıp enjeksiyon kalıpla döktürürüm ama en azından 500 ile 1000 tane olucakki bu iş uygun fiatlı olsun 1 takım komple snorkel maliyeti 1 sınıf pp enjeksiyon kalıpla maliyeti 120 ile 150 tl arası tutar turkiye ye gelen her malzeme nedense % 500 pahalı oluyor yurt dışına göre

Merhaba

Haklısın her tarafı plastik 1000 -1300 gibi rakamlar ortalarda ucuyor. burada yerli olarak 10 da bir fiyata rahatlıkla yapılır. ama egzos borusudan bence güzel olacak en fazla boya ve hortum gibi şeylerle maliyetle 100-150 tl ancak buluacak bence.ama temiz işçilik yapmak lazım ,yoksa çamurluktan da oluruz .

selamlar

c@n' Alıntı:
sanada hayırlı bayramlar

wallaha eksoz borusu işinde yardımcı olabilirim istersen ama yanlış hatırlamıyorsam oo şnorkel başlığını bile 200 tl gibi bir fiata aldığını hatırlıyorum bence bu snorkel ler hayatta 950 tl veya 1000 tl etmez tamamen pp malzemeden dökme bana 1 tane versinler o malzemenin 10 katı daha kalitesini değil kalıp çizgi hatası sağlamlığını bile %100 artırırım kendim kalıp yaptırıp enjeksiyon kalıpla döktürürüm ama en azından 500 ile 1000 tane olucakki bu iş uygun fiatlı olsun 1 takım komple snorkel maliyeti 1 sınıf pp enjeksiyon kalıpla maliyeti 120 ile 150 tl arası tutar turkiye ye gelen her malzeme nedense % 500 pahalı oluyor yurt dışına göre

arkadaşlar eski bir plastikçi olarak bu başlığın plastik enjeksiyon kalıbı bile 7000 TL ile 12000 TL arası yaptırılır. tek göz kalıp.. günde tahmini 500 ile 750 baskı alınabilir. baskı maliyeti günlük 450 tl fason makina kirası bölü baskı sayısı artı (malzemenin plastik ağırlığı x 0,040 tl) ile hesaplanır. yabi sırf plastik ve tüm parçalar aynı renk, pp malzeme, günde 500 baskı ve malzemenin ağırlığı 200 gram farzedersek 9 lira civarı brüt maliyeti olur.. 9 tl brüt maliyet ile seri üretim yapılıp 150 TL ye 85 adet satarsanız maliyetiniz çıkar... yani sadece başlığın maliyeti 9-15 tl arasında bir şey..

rumelian' Alıntı:
arkadaşlar eski bir plastikçi olarak bu başlığın plastik enjeksiyon kalıbı bile 7000 TL ile 12000 TL arası yaptırılır. tek göz kalıp.. günde tahmini 500 ile 750 baskı alınabilir. baskı maliyeti günlük 450 tl fason makina kirası bölü baskı sayısı artı (malzemenin plastik ağırlığı x 0,040 tl) ile hesaplanır. yabi sırf plastik ve tüm parçalar aynı renk, pp malzeme, günde 500 baskı ve malzemenin ağırlığı 200 gram farzedersek 9 lira civarı brüt maliyeti olur.. 9 tl brüt maliyet ile seri üretim yapılıp 150 TL ye 85 adet satarsanız maliyetiniz çıkar... yani sadece başlığın maliyeti 9-15 tl arasında bir şey..

yok ben komple snorkelden tamamından bahsettim dünyadaki en iyi en dayanıklı ve %0 kansorejenli pp dahi kullansak 1 adet komple snorkel in fiatı 120 lirayı geçmez dedimya en kaba hesapla he bunu nerden biliyorsun derseniz daha önce özel enjeksiyon kalıpla pp malzemeden alman gurubu araçları cadde tipi modifiye ye hazırlarken bir aparat yaptırmıştım da oradan biliyorum bende orjinali lisanslısı 430 tl civarı bir rakamdı bende 60 tl idi

en basit örnek 1997 -2000 arası üretilen ford mondeonun orjinal tamponu 830 tl dir aynı uretim kalitesine sahip euro bump da 83 tl nasıl bu kadar eminsin derseniz 2009 yılı itibari ile TÜV onayı alarak dunya sıralamasındaki en iyi yan san üreticisi konumunda Euro bump Turkler istesek herşeyin en iyisini yapar ama biraz tembeliz yaa kimse k.bakmasın ama öyle

evet baya tembeliz biz türkler. can bilirsin bizim fronteralarda arka tampon köşesi var. fiberden pek anlamam ama kalıp çıkarmasının pek de zor olmayacağı kanısındayım. Ama hiçbir fiberciyi bırak tampon köşesini yapmayı fiyat vermeye bile ikna edemedim :smiley: ankarada çıkmacılarda bakacağım...

rumelian' Alıntı:
evet baya tembeliz biz türkler. can bilirsin bizim fronteralarda arka tampon köşesi var. fiberden pek anlamam ama kalıp çıkarmasının pek de zor olmayacağı kanısındayım. Ama hiçbir fiberciyi bırak tampon köşesini yapmayı fiyat vermeye bile ikna edemedim :smiley: ankarada çıkmacılarda bakacağım...

yaza kadar sabır edersen tekirdağda yaptırırız fibercide yahuu benim fibercim tekirdağda yaa eğer biraz parcaları sağlamsa tampon köşesinin kendin dahi yapabilirsin tampon köşelerini benim işim tuning dizayn (cadde tipi yarış araçları hazırlıyorum) ve uluslar arası lisanslı bayrak hakemiyim yarışlarda off road dan tutta F1 kadar benim elimden gelir fiber işleri sende yapabilirsin çok kolay ve eğlenceli ben yazın yazlıkta sandalı filan tamir etmekten vede kendi tamponlarımı tamir etmekten alışığım

Merhaba arkadaşım bende 2001 model frontera var bende snorkel arıyorum ebay internet de var orjınal hem hesablı tek sorun yarım kıtanın öteki tarafında avusturalyada 60 güne kadar geliyor.ayrıca türkıyeye de gönderiyolar 500tl snorkel 105 posta tutuyor montaj basit.ben şipariş verecem oradan.orjınal bir mazeme.

otecopel' Alıntı:
Merhaba arkadaşım bende 2001 model frontera var bende snorkel arıyorum ebay internet de var orjınal hem hesablı tek sorun yarım kıtanın öteki tarafında avusturalyada 60 güne kadar geliyor.ayrıca türkıyeye de gönderiyolar 500tl snorkel 105 posta tutuyor montaj basit.ben şipariş verecem oradan.orjınal bir mazeme.

resmi var mı? yada link

ben ölçüm yaptım. sizinde fikrinizi almak istiyorum bu resmi safari snorkel ve airflow a e-mail attım. cevap verirler mi bilmiyorum.

ŞNORKEL ÇİZİMİ.jpg

balikay' Alıntı:
ben ölçüm yaptım. sizinde fikrinizi almak istiyorum bu resmi safari snorkel ve airflow a e-mail attım. cevap verirler mi bilmiyorum.

Güzel ve harika bir çaliişma buna göre bir şnorkel hemen yapmalıyız.

arkadaşlar 250tl ye mal olacak bir snorkeli sitemiz üyesi izmirden karakoosh rumuzlu arkadaştan buldum. elinde 11 değişik kalemde 200 tane kadar var.[attachment=1]

DSCI0058.jpg

bu benim eski araçtaki şnorkel uygulaması basit bir şekilde yapılmış fikir verir belki

adsız 4.jpg

Resim 115.jpg

merhaba. burası doğru yermi tam bilemiyorum ama opel frontera kullananlara birkaç sorum var. ben amatör olarak doğa fotoğraflarıyla uğraşıyorum. opel frontera uzun süredir aklımdaydı. sizce arazide nasıldır bu araç? ve yedek parça konusunda sıkıntı çekermiyim? araçla ilgili biraz bilgi verirseniz çok sevinirim. şimdiden teşekkürler..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,793
Kayıtlı Üye Sayımız
166,607
Kaydolan Son Üyemiz
yoldakiDeli

SON KONULAR

Geri