damast' Alıntı:Merhaba
Bu şnorkel Mitsubishi Pajero nun müş İstanbulda 950 tl fiyat gördüm,ya bunu alaçağım yada egzoz borusunda büktürüp daha önde aldiği Safari şnorkel başliğini takaçağim.
Umarım kısa zamanda bir tanışma gezisı olur.
selamlar hayırlı bayramlar
c@n' Alıntı:sanada hayırlı bayramlar
wallaha eksoz borusu işinde yardımcı olabilirim istersen ama yanlış hatırlamıyorsam oo şnorkel başlığını bile 200 tl gibi bir fiata aldığını hatırlıyorum bence bu snorkel ler hayatta 950 tl veya 1000 tl etmez tamamen pp malzemeden dökme bana 1 tane versinler o malzemenin 10 katı daha kalitesini değil kalıp çizgi hatası sağlamlığını bile %100 artırırım kendim kalıp yaptırıp enjeksiyon kalıpla döktürürüm ama en azından 500 ile 1000 tane olucakki bu iş uygun fiatlı olsun 1 takım komple snorkel maliyeti 1 sınıf pp enjeksiyon kalıpla maliyeti 120 ile 150 tl arası tutar turkiye ye gelen her malzeme nedense % 500 pahalı oluyor yurt dışına göre
rumelian' Alıntı:arkadaşlar eski bir plastikçi olarak bu başlığın plastik enjeksiyon kalıbı bile 7000 TL ile 12000 TL arası yaptırılır. tek göz kalıp.. günde tahmini 500 ile 750 baskı alınabilir. baskı maliyeti günlük 450 tl fason makina kirası bölü baskı sayısı artı (malzemenin plastik ağırlığı x 0,040 tl) ile hesaplanır. yabi sırf plastik ve tüm parçalar aynı renk, pp malzeme, günde 500 baskı ve malzemenin ağırlığı 200 gram farzedersek 9 lira civarı brüt maliyeti olur.. 9 tl brüt maliyet ile seri üretim yapılıp 150 TL ye 85 adet satarsanız maliyetiniz çıkar... yani sadece başlığın maliyeti 9-15 tl arasında bir şey..
rumelian' Alıntı:evet baya tembeliz biz türkler. can bilirsin bizim fronteralarda arka tampon köşesi var. fiberden pek anlamam ama kalıp çıkarmasının pek de zor olmayacağı kanısındayım. Ama hiçbir fiberciyi bırak tampon köşesini yapmayı fiyat vermeye bile ikna edemedim ankarada çıkmacılarda bakacağım...
otecopel' Alıntı:Merhaba arkadaşım bende 2001 model frontera var bende snorkel arıyorum ebay internet de var orjınal hem hesablı tek sorun yarım kıtanın öteki tarafında avusturalyada 60 güne kadar geliyor.ayrıca türkıyeye de gönderiyolar 500tl snorkel 105 posta tutuyor montaj basit.ben şipariş verecem oradan.orjınal bir mazeme.
balikay' Alıntı:ben ölçüm yaptım. sizinde fikrinizi almak istiyorum bu resmi safari snorkel ve airflow a e-mail attım. cevap verirler mi bilmiyorum.