Ömerli - Karakiraz Civarı Keşif Gezisi (12 Nisan 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BolbuzJack Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 83
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,115
Ynt: Ömerli - Karakiraz Civarı Keşif Gezisi (12 Nisan 2009)

edaghan' Alıntı:
Riva tarafında güzel yerler vardı. çamurlu iken 100 metrelik virajlı yokuşu çıkmak için yarım saat harcıyordum. ne yazık ki, dozerler geçen hafta orayı düzlemiş. :(
işte o yol benim en sevdigim yerdi..

Etiketler

tuncaaayy' Alıntı:
karakiraz ın arka taraflarımı gezdiginiz yerler?eger öyleyse derin bir su geçişi vardı kumsala inen yangın yolunun solunda...gitmediyseniz tavsiye ederim çok güzel ve bakir bir yerdir yazın bile çok az kişi olur orda denize giren..resimler için teşekkürler..baya keyif almışsınız..şu gps kullanmaya bir ben alışamadım..ama olsun kaybola kaybola ögrenmekte çok zevkli..
Doğrudur Tuncay Bey,Karakiraz'ın arka tarafından girip,Bozhane-Göllü kenarlarına çıktık.Sözünü ettiğiniz yerler yazın çok kalabalık oluyor artık.Maalesef oraları da öğrenmiş maganda tayfası :( Yazın çöpleri de aynen bırakıp ilerliyorlar.İstanbul'un tadı kalmadı,bakir yerlerin sayısı çok azaldı...

Evet Karakiraz'ın çıkışından fabrikanın ordan içeri daldık, eğer kumsala inen yol derken fabrikadan hemen sonraki girişi kast ediyorsanız artık orası asfalt yol ve sahilde kamping türü bir şey var, sola girince karşılaşılan derenin üstü kapatıldı, hoş şu anda dere taşıp üst tarafı kaplamış durumda ama derinlik yok. Ancak buradan girip batıya devam edince fotoğraflarda görülen dere ve kumsalla karşılaşılıyor. O dere şu an baya derin gibi görülüyor.

MC' Alıntı:
30 tane fotoğraf var yukarıda ;D Video yok malesef, kullandığım fotoğraf makinesinde video özelliği olmamasının rolü büyük bunda. ;) Disco'da 2" yükseltme var ancak orjinal vinç tamponu çok ağır, üstüne 11000 lik koca vincin ağırlığıda eklenince kafa inmiş biraz aşşağıya. Yay değiştirerek ya da önlere bir iki cm get koyarak sorun çözülür sanıyorum...

Araçlar içinde sadece Pajero standart. Ortada bir gerçek var; fabrikadan çıktığı gibi araziye sokulduklarını varsayalım o kadar isim yapmış Jeep XJ ve Discovery 2'nin en azından tamponları nedeniyle gidemeyeceği yerlerde Pajero yürür...
O doğuştan( konjenital ) offroadcu ( Pajero )

evet bir yer var daha girer girmez merhaba diyor, kışın 300 mt mesafe gitik ve geçilmez olduğuna karar verip geri dönmemiz 4 saat sürmüştü. en son 3 hafta önce leventin aksı kırmıştık aynı yerde , ne zaman gittiysek geçemeden döndük. Yağmurda çanakkale gibi oluyor - geçilmez- . Ve greyder bölgede çalışmaya başlamış bu doğru, kanal düzleme çalışmaları var, yazın şahin ve kartallı ameleler ormanlara daha rahat girip pet şişe kavun karpuz ve strofor kanat, pirzola tabaklarını etrafa atabilsinler diye !

Çağlar, dediklerinde çok haklısın. Yakında sırf bu yüzden orman arazilerine giriş tümden yasaklanacak. Ve tabii ki olan amele takımına değil, bizlere yansıyacak.

O çevre bilincinden yoksun insanlara birşey olmaz, giderler gene bostancı - pendik arasında sahil yolunda mangallarını yakarlar

Güzel bir gezi olmuş, teşekkürler...

bu tarihlerde katılırdık biz de ::smiley:

concrete' Alıntı:
Güzel bir gezi olmuş, teşekkürler...

bu tarihlerde katılırdık biz de ::smiley:
Yağmurlar geliyor,önümüzdeki günlerde daha geniş katılımlı gezi yapabiliriz bölgeye.Ama benim çamur lastiklerim yok :(

Eh, o kadar da modifikasyon yapmak lazım Ender... :smiley: fabrika çıkışlı gezmek nereye kadar? ;D

evet evet yağmur gelsin ;D ;D ;D
lastiklerim geldi de deneyelim :D :D
[attachment=1]

0_IMAGE_00009.jpg

Valla haklısın Engin.Ancak Pajeroyu daha çok uzun yolda kullandığım için tercihim A/T den yana oldu.Bu çamur işi de hastalıkmış,mecbur önümüzdeki günlerde paraya kıyıp harcayacağız Pajeroya. Bu arada vinci aldım :D

D i s c o v e r e r' Alıntı:
evet evet yağmur gelsin ;D ;D ;D
lastiklerim geldi de deneyelim :D :D

Koray senin lastikler ilk çağdan kalma hayvanların derilerini andırıyor, pörtük pörtük :smiley:

Senin önceki lastiklerde neredeyse sıfır. Onları ne yapacaksın. Sat bari birisi faydalansın.

concrete' Alıntı:
Koray senin lastikler ilk çağdan kalma hayvanların derilerini andırıyor, pörtük pörtük :smiley:

Senin önceki lastiklerde neredeyse sıfır. Onları ne yapacaksın. Sat bari birisi faydalansın.
Kendimi müşteri gibi hissettim şimdi ;)

Çelebi' Alıntı:
Yağmurlar geliyor,önümüzdeki günlerde daha geniş katılımlı gezi yapabiliriz bölgeye.Ama benim çamur lastiklerim yok :(

Bu yazıyı görünce dayanamayıp mesaj attım.
Esas Konuyu dağıtmayalım şimdi lastikle falan burada. Ama resimdeki lastikler ile yazı geçiremeyeceğim sanırım bu sebeple öbürlerini satmam herhalde.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,773
Kayıtlı Üye Sayımız
166,592
Kaydolan Son Üyemiz
Ömer Deniz Önder

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR