Ynt: Ölü Bir Fare İle Karşılaştık Profesyonel Acil !! Yardım Lütfen....
Ben Almanya’da yaşıyorum. İmalat ürünlerini depoladığımız burada 2 merkez depomuz var,
Bununla birlikte fabrika üretimi ve hijyen koşullarına burada sıkı bir takip ve denetim söz konusu. Dağıtım sağladığımız diğer ülkelerde de güçlü bir ağımız var, Yazınızı okuduğumda açıkcası biraz tedirgin oldum ve ne kadar zor duruma düştüğünüzü anladığımı belirtmek istedim. Yardımı olur düşüncesiyle size yazıyorum.
Codex alimentarius komisyonunun belirlediği prensiplerle birlikte helal gıda sertifikası başvurusu gerçekleştirdiğimiz esnada buradaki yöneticiler hijyen,gıda temizliği vb gibi sertifikayı almak için sizin yaşadığınız problemi yaşamamak adına kesin ve kati şart koştukları bir maddeler koydular önümüze. Fabrika ve depolarımızda haşere,böcek ve fare yılan gibi hertürlü işletmeye zarar verecek canlıların yok edilmesi için konulan zehirlerin, yemlerin yani kimyasal maddelerin kullanılmasına burada izin yok. Dolayısıyla şart koştukları şey onları öldürmeden uzaklaştıracak kimyasal zehir içermeyen, ancak geniş alana etki eden ve etki alanında da bu tarz canlıları uzaklaştıran cihazlardan bahsediyorum. Diğer belirledikleri şartlar tam olmasına rağmen sertifikayı bu ürünleri monte ettirip belgeledikten sonra alabildim.
Fabrika , depo ve ihtiyaç alan analizleri yapıldıktan sonra belirlenen adetlerin çevreye monte edilmesi zorunluluğu var, Bu amaçla bulduğumuz firma , ve bu sebeple tanıştığımız ürünler sayesinde yıllardır bu sektörün içinde bütün emeğimizi küçük bir fare ölüsüne ya da böcek lavrasının eline teslim etmiyoruz! Burada kurallar daha farklı, Ben bizim kullandığımız falcon ürünlerini araştırdığımda Türkiye menşeili olması cazip gelmişti. Açıkcası biraz da şaşırdım. Türkiyede bu ürünleri arz eden üreticiler varsa dünya standartlarına göre bize uygulanan kimyasal yem ve zehir yasaklarının her yerde aynı olduğunu düşünmüştüm sertifikayı alırken, ancak sonrasında Türkiye de böyle bir uygulamanın olmadığını, yani gerekli belgeleri almak için ekolojik olan ve öldürmeden uzaklaştıran bu cihazların endustriyel anlamda çok nadir kullanıldığını farkettim.
Ben sorununuza kesinlikle çözüm olur düşüncesiyle ve Türkiyede’ki yasal düzenlemelerinde bu yönde olması gerektiği ni düşündüğümden ürünler hakkında biraz bilgi vereyim, iştigal konusu gıda emtiasının içeriğini ve fabrikanızın koşullarını bilmemekle birlikte, her tür ihtiyaca göre yüksek performansla çalışan farklı ürünler mevcut. Kimyasal ilaçlamanın çevreye ve doğaya verdiği zararlar, ilaçlama sonrası iş yükünün fazlalılığı ve sizin yazınızda okuduğum bu garip ve acı deneyimden sonra Almanya’nın bu ürünleri kullanma şartı koşma sebebini daha iyi anlar durumdaydım.
Kullandığımız ürünler dediğim gibi dışarda ve içerde farklı teknik özelliklere sahip olmakla birlikte, genel çalışma prensipleri tamamen ekolojik ve ultrasonik ses frekans titreşim hatta ışık özelliklerini kullanarak istemediğimiz canlıları bulunduğu ortamdan derhal uzaklaştırmaya dayalı bir sistem. Yani fabrikanıza farkında olmadan gelen bir farenin, böceğin istemediğiniz diğer her zararlı canlnın oraya yerleşip yuva yapmasını bırakınya da dışkısıyla karşılaşmayı, bu titreşimleri algıladıktan sonra arkasına bakmadan orayı kendince yasaklı bölge ilan edip uzaklaşmasına sebep oluyor. Her canlı yaşama içgüdüsüyle hareket eder, yumurta bırakmak ve çoğalma güdüsüylede bunu pekiştirmek ister ancak bu ürünlerin bizim farkedemeğimiz, duyamadığımız titreşim ve ses ve ışık frekansları programları bu haşere ve istenmeyen canlılara tehlike mesajı verir.
Bu mesajı algılayan her zararlı canlı yine yaşama güdüsüyle bulunduğu alandan hızla uzaklaşır. Bu bana göre mükemmel bir buluş, ve kesinlikle dünya standartlarınca yayılması gereken bir sistem diye düşünüyorum. Ürünlerin açık havada her hava koşullarında sorunsuz çalışması iç mekanlarda inanılmaz kalkan oluşturması , kolay montaj olması, bulundukları ortamda kesinlikle insanlara zararı olmaması, her tehdit oluşturan zararlı canlıların kendi özelliklerine ve biyolojik yapılarına uygun gruplandırabileceğiniz farklı ürün çeşitliliğine sahip olması herşeyden önemlisi bu yüzyılda bu devirde bu kadar teknoloji ve buluşlar içerisinde olmamıza rağmen hala eski, doğayıda yok eden kimyasal çözümlere gerek bırakmayacak şekilde kesin ve güçlü performansla verimlilik sağlaması neticesinde yakında bütün sertifikasyon kurumlarının bu uygulamaya buradaki gibi işleyiş yükleyeceğine inanıyorum. Kendi ihtiyaç alanınızı ve korunmak istediğiniz zararlı canlıları belirledikten sonra , güneş enerjisiyle,pille ya da elektrikle çalışan ürünleri gözden geçirebilirsiniz.
Tüm hedef canlılar üzerinde değişen günlük frekans taraması ve gece gündüz farklı çalışma sistemleri ile 24 saat koruma sağlayabiliyorlar. Falcon ürünlerine de Türkiye’de kolaylıka ulaşabileceğinize onlardan bilgi alacağınıza kafanızdaki her türlü endişeyi gidereceğinize eminim. Umarım yazı sizin için bir çare olur.
Hayırlı, ve güzel kazançlar dileklerimle.