Ölü Bir Fare İle Karşılaştık Profesyonel Acil !! Yardım Lütfen....

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan malidemir Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,086

malidemir

Yeni Üye
Merhabalar yıllardır gıda sektöründe hizmet veren, üretim yapan, depolayan ve dağıtan bir fabrikanın yöneticisiyim, Firma olarak tüm ürünlerimizin ve ürünlerle temasta bulunan madde ve malzemelerin güvenliğinin kalitesinin hijyenin sağlanmasında müteselsilen sorumlu olduğumuz bilinciyle hareket ettik. Uzun bir süredir özellikle güvendiğimiz işine ve temizliğine dikkat eden profesyonel ilaçlama firmasıyla çalışmaya devam ettik. Geçirdiğimiz denetimlerde yüz akıyla çıktık, 15 günde bir yapılan bu işlemler neticesinde de sorun yaşamamıştık. Ancak son denetimde dağıtım için bekletilen bir paletin altında ölü bir fare tespit edildi, zehiri almış ve muhtemelen paletin altına saklanıp ölmüş, Tutanaklarla tespit edilen bu durum karşısında çok fazla bir savunmanız olamıyor. İşletme açısından karlılıktan çok sektördeki güvene dayalı iş ilişkilere önem verdiğimizden bu konuda kati ve hata kabul etmeyen bir yöntem bulmamız gerektiği inancıyla ilaçlama firmasıyla görüşmeler yapıldı ancak verilen bilgiler neticesinde her firma % 1 lik hata payını kabul edebilir durumda, Gıda sektörü için bizim sektörde %1 lik hata kabul edilemez. Yani az bir olasılık dahilinde dahi ölü bir fare ile karşılaşmanız mümkün olabiliyor. Bunu yaşadık, Bu konuda benzer bir durum yaşamış, ya da önerisi olan profesyonel arkadaşlar varsa aranızda çözüm odaklı her türlü bilgi paylaşımına hazırım. Teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Ölü Bir Fare İle Karşılaştık Profesyonel Acil !! Yardım Lütfen....

Ben Almanya’da yaşıyorum. İmalat ürünlerini depoladığımız burada 2 merkez depomuz var,
Bununla birlikte fabrika üretimi ve hijyen koşullarına burada sıkı bir takip ve denetim söz konusu. Dağıtım sağladığımız diğer ülkelerde de güçlü bir ağımız var, Yazınızı okuduğumda açıkcası biraz tedirgin oldum ve ne kadar zor duruma düştüğünüzü anladığımı belirtmek istedim. Yardımı olur düşüncesiyle size yazıyorum.
Codex alimentarius komisyonunun belirlediği prensiplerle birlikte helal gıda sertifikası başvurusu gerçekleştirdiğimiz esnada buradaki yöneticiler hijyen,gıda temizliği vb gibi sertifikayı almak için sizin yaşadığınız problemi yaşamamak adına kesin ve kati şart koştukları bir maddeler koydular önümüze. Fabrika ve depolarımızda haşere,böcek ve fare yılan gibi hertürlü işletmeye zarar verecek canlıların yok edilmesi için konulan zehirlerin, yemlerin yani kimyasal maddelerin kullanılmasına burada izin yok. Dolayısıyla şart koştukları şey onları öldürmeden uzaklaştıracak kimyasal zehir içermeyen, ancak geniş alana etki eden ve etki alanında da bu tarz canlıları uzaklaştıran cihazlardan bahsediyorum. Diğer belirledikleri şartlar tam olmasına rağmen sertifikayı bu ürünleri monte ettirip belgeledikten sonra alabildim.
Fabrika , depo ve ihtiyaç alan analizleri yapıldıktan sonra belirlenen adetlerin çevreye monte edilmesi zorunluluğu var, Bu amaçla bulduğumuz firma , ve bu sebeple tanıştığımız ürünler sayesinde yıllardır bu sektörün içinde bütün emeğimizi küçük bir fare ölüsüne ya da böcek lavrasının eline teslim etmiyoruz! Burada kurallar daha farklı, Ben bizim kullandığımız falcon ürünlerini araştırdığımda Türkiye menşeili olması cazip gelmişti. Açıkcası biraz da şaşırdım. Türkiyede bu ürünleri arz eden üreticiler varsa dünya standartlarına göre bize uygulanan kimyasal yem ve zehir yasaklarının her yerde aynı olduğunu düşünmüştüm sertifikayı alırken, ancak sonrasında Türkiye de böyle bir uygulamanın olmadığını, yani gerekli belgeleri almak için ekolojik olan ve öldürmeden uzaklaştıran bu cihazların endustriyel anlamda çok nadir kullanıldığını farkettim.
Ben sorununuza kesinlikle çözüm olur düşüncesiyle ve Türkiyede’ki yasal düzenlemelerinde bu yönde olması gerektiği ni düşündüğümden ürünler hakkında biraz bilgi vereyim, iştigal konusu gıda emtiasının içeriğini ve fabrikanızın koşullarını bilmemekle birlikte, her tür ihtiyaca göre yüksek performansla çalışan farklı ürünler mevcut. Kimyasal ilaçlamanın çevreye ve doğaya verdiği zararlar, ilaçlama sonrası iş yükünün fazlalılığı ve sizin yazınızda okuduğum bu garip ve acı deneyimden sonra Almanya’nın bu ürünleri kullanma şartı koşma sebebini daha iyi anlar durumdaydım.
Kullandığımız ürünler dediğim gibi dışarda ve içerde farklı teknik özelliklere sahip olmakla birlikte, genel çalışma prensipleri tamamen ekolojik ve ultrasonik ses frekans titreşim hatta ışık özelliklerini kullanarak istemediğimiz canlıları bulunduğu ortamdan derhal uzaklaştırmaya dayalı bir sistem. Yani fabrikanıza farkında olmadan gelen bir farenin, böceğin istemediğiniz diğer her zararlı canlnın oraya yerleşip yuva yapmasını bırakınya da dışkısıyla karşılaşmayı, bu titreşimleri algıladıktan sonra arkasına bakmadan orayı kendince yasaklı bölge ilan edip uzaklaşmasına sebep oluyor. Her canlı yaşama içgüdüsüyle hareket eder, yumurta bırakmak ve çoğalma güdüsüylede bunu pekiştirmek ister ancak bu ürünlerin bizim farkedemeğimiz, duyamadığımız titreşim ve ses ve ışık frekansları programları bu haşere ve istenmeyen canlılara tehlike mesajı verir.
Bu mesajı algılayan her zararlı canlı yine yaşama güdüsüyle bulunduğu alandan hızla uzaklaşır. Bu bana göre mükemmel bir buluş, ve kesinlikle dünya standartlarınca yayılması gereken bir sistem diye düşünüyorum. Ürünlerin açık havada her hava koşullarında sorunsuz çalışması iç mekanlarda inanılmaz kalkan oluşturması , kolay montaj olması, bulundukları ortamda kesinlikle insanlara zararı olmaması, her tehdit oluşturan zararlı canlıların kendi özelliklerine ve biyolojik yapılarına uygun gruplandırabileceğiniz farklı ürün çeşitliliğine sahip olması herşeyden önemlisi bu yüzyılda bu devirde bu kadar teknoloji ve buluşlar içerisinde olmamıza rağmen hala eski, doğayıda yok eden kimyasal çözümlere gerek bırakmayacak şekilde kesin ve güçlü performansla verimlilik sağlaması neticesinde yakında bütün sertifikasyon kurumlarının bu uygulamaya buradaki gibi işleyiş yükleyeceğine inanıyorum. Kendi ihtiyaç alanınızı ve korunmak istediğiniz zararlı canlıları belirledikten sonra , güneş enerjisiyle,pille ya da elektrikle çalışan ürünleri gözden geçirebilirsiniz.
Tüm hedef canlılar üzerinde değişen günlük frekans taraması ve gece gündüz farklı çalışma sistemleri ile 24 saat koruma sağlayabiliyorlar. Falcon ürünlerine de Türkiye’de kolaylıka ulaşabileceğinize onlardan bilgi alacağınıza kafanızdaki her türlü endişeyi gidereceğinize eminim. Umarım yazı sizin için bir çare olur.

Hayırlı, ve güzel kazançlar dileklerimle.

Merhaba,kesinlikle ultrasonic cihazları tavsiye ederim.
Teknik izahı basit,şöyle ki;insan kulağı 20 ila 20.000 frekans aralığı sesleri algılar.
Hayvanlar ve zararlılar bu aralığın alt ve üstündeki sesleri de duyarlar.
Algılamaları farklı olduğundan cihazlar da sürekli frekans değiştirerek yayın yaparlar.
Bu seslerin onları rahatsız ederek uzak tuttuğu aşikardır.
90 lı yılların başında kullanmaya başladık ve sorunumuz anında halloldu.
Şahsi bilgilerimden bazılarıdır.Faydalı olmasını umarım.

theFaceFistingCyborg' Alıntı:
İlk iki mesaj reklam amaçlı gibi sanki.

Desenize malzeme olduk galiba bilmeden.
Eğer öyle değilse ben yine de ihtiyacı olanlara tavsiye ederim.
Marka ya da firma öneremem çünkü bildiklerim yaklaşık 20 yıllıktır.
Ne marka,ne de firma ismi bile hatırımda değildir.

Siz iyi niyetinizle hızlı davranıp kullanıcılara detaylı bakmanışsınız. İki kullanıcının da ilk mesajı olması ele veriyor durumu.

Yaklaşık 1 aydır Sitenin takipçisiydim fakat üye değildim. Bu konuyu görünce tecrübemden bahsetmek istedim bu şekilde ön yargılı olmak da karşı tarafı olumsuz etkiliyor. Olumlu sonuç aldığım için belirtmek istedim sadece olay bu .

Sayın ttogan,
Bu cihazları hangi zararlı ve haşereye karşı kullandınız.

Köy evimizde Akrep, büyük örümcek ve yılan konusunda dikkatli olmak zorundayım. İlaçlama yapmak istemiyorum ancak çare yok deyip yaz başı enaz iki defa ilaçlama yapıyorum. Bunun yanında bahçede de çok sayıda tarla faresi olduğunu (gözle görmesemde) topraktaki deliklerden anlamak mümkün.

Bu aletlere fasa fiso diyen çok ancak sizden olumlu görüş okuyunca sormakta yarar gördüm.

Sayın ttogan bey benim tekstil üzerine dükkanım var iki ayda bir kendim ilaçlama yapıyorum buda vaktimi alıyor benim en çok fareden vede hamam böceğinden şikayetim var sizin kullanmış olduğunuz ultrasonic cihazın marka ve modeli nedir ayrıca kaç metrekarelik yerde kullanıma uygundur.İyi günler.

Merhaba,yıllar önce çalıştığımız firmanın erzak deposunda fare vardı.
Yılın belli zamanlarında işçilere giysi,ayakkabı yardımı yapılıyordu.
Yine belli zamanlarda yiyecek yardımı da yapılıyordu.
Devamlı ilaçlandığı halde sıkıntımız vardı.
Normaldi çünkü üretimimiz gıda ile ilgiliydi.

Sonuçta satın almacılarımız o yıllarda bir ilk olan ultrasonic fare kovucuyu buldular.
Yemekhane ve erzak deposuna birer tane bu cihazlardan taktırıldı.
Erzak deposundaki ayakkabı zayiatı,yiyecek zayiatı birden kesildi.
Bu konuda aferin alınmış oldu,şirket rahat bir nefes aldı.

Gelgelelim o günler için açık alanda etkili olabilen modeller yoktu herhalde ki her yere taktırlılmamıştı.
Açık alanlarda ilaçlamalar devam ediyordu.Birde onlara yiyecek olabilecek atıkları engellemeye çalışıyorduk.

Günümüzde sanıyorum çeşitli haşereler için değişik şekillerde aletler piyasaya sürülmüş.
Ancak etkili olup olmadıklarını bilmiyorum.Üç yıl önce Adana'da bir firmanın pankartını gördüm.
Seralarınızda,tarlalarınızda ultrasonic mücadele için arayınız diye reklam afişleri vardı.
İhtiyacım olmadığından numara filan almamıştım.İyice bir araştırırsanız eminim ulaşabilirsiniz.

Birde Donanımhaber sitesinde bu türden faydalı tartışmalar ve yazışmalar oluyor.
Gerçi orada da reklam vs amaçlı yazanlarda olup kafa karıştırıyorlar ama bol bol bilgi de almış oluyorsunuz.
(örneğin üç yıl önce yatak almak için okuduğumda almaktan vazgeçtim,hala aynı eski yatakta yatıyorum)

Bence referansları olan bir markayı ve referans gösterdiği yeri üşenmeyip görerek karar verebilirsiniz.
Yukarıda yazdığım frekans olayını araştırın,kesinlikle faydasını göreceğinize inanıyorum.
Benzeri bir durumla bende karşı karşıyayım ama bulunduğumuz yerde elektrik yok.
Çareyi yine ilaçlamakta buluyoruz.Rüzgar ve güneş karışımı hibrid sistemi oluşturunca ultrasonic sistem kuracağız.
Umarım yazdıklarımın karar vermenizde faydası olur.

ttogan' Alıntı:
Merhaba,yıllar önce çalıştığımız firmanın erzak deposunda fare vardı.
Yılın belli zamanlarında işçilere giysi,ayakkabı yardımı yapılıyordu.
Yine belli zamanlarda yiyecek yardımı da yapılıyordu.
Devamlı ilaçlandığı halde sıkıntımız vardı.
Normaldi çünkü üretimimiz gıda ile ilgiliydi.

Sonuçta satın almacılarımız o yıllarda bir ilk olan ultrasonic fare kovucuyu buldular.
Yemekhane ve erzak deposuna birer tane bu cihazlardan taktırıldı.
Erzak deposundaki ayakkabı zayiatı,yiyecek zayiatı birden kesildi.
Bu konuda aferin alınmış oldu,şirket rahat bir nefes aldı.

Gelgelelim o günler için açık alanda etkili olabilen modeller yoktu herhalde ki her yere taktırlılmamıştı.
Açık alanlarda ilaçlamalar devam ediyordu.Birde onlara yiyecek olabilecek atıkları engellemeye çalışıyorduk.

Günümüzde sanıyorum çeşitli haşereler için değişik şekillerde aletler piyasaya sürülmüş.
Ancak etkili olup olmadıklarını bilmiyorum.Üç yıl önce Adana'da bir firmanın pankartını gördüm.
Seralarınızda,tarlalarınızda ultrasonic mücadele için arayınız diye reklam afişleri vardı.
İhtiyacım olmadığından numara filan almamıştım.İyice bir araştırırsanız eminim ulaşabilirsiniz.

Birde Donanımhaber sitesinde bu türden faydalı tartışmalar ve yazışmalar oluyor.
Gerçi orada da reklam vs amaçlı yazanlarda olup kafa karıştırıyorlar ama bol bol bilgi de almış oluyorsunuz.
(örneğin üç yıl önce yatak almak için okuduğumda almaktan vazgeçtim,hala aynı eski yatakta yatıyorum)

Bence referansları olan bir markayı ve referans gösterdiği yeri üşenmeyip görerek karar verebilirsiniz.
Yukarıda yazdığım frekans olayını araştırın,kesinlikle faydasını göreceğinize inanıyorum.
Benzeri bir durumla bende karşı karşıyayım ama bulunduğumuz yerde elektrik yok.
Çareyi yine ilaçlamakta buluyoruz.Rüzgar ve güneş karışımı hibrid sistemi oluşturunca ultrasonic sistem kuracağız.
Umarım yazdıklarımın karar vermenizde faydası olur.

bu cihazların güneş enerjisi ile çalışanların olduğunu da duymuştum. Onu deneyebilirsiniz bence

asyaadali' Alıntı:
bu cihazların güneş enerjisi ile çalışanların olduğunu da duymuştum. Onu deneyebilirsiniz bence

Yeni bir bilgi.Araştıracağım.Ancak daha önce aydınlatma için güneş panelli olan ürünlerden memnun kalmamıştım.
Pilli olanlara dönmüştüm,daha uzun süreli memnuniyetim olmuştu.Şimdi de dediğim gibi hibrit sistem kurma fikrimiz var.
Bilahare bakacaktım ama önce yine de bir dediğinizi araştırayım bakalım,teşekkürler.

ttogan' Alıntı:
Yeni bir bilgi.Araştıracağım.Ancak daha önce aydınlatma için güneş panelli olan ürünlerden memnun kalmamıştım.
Pilli olanlara dönmüştüm,daha uzun süreli memnuniyetim olmuştu.Şimdi de dediğim gibi hibrit sistem kurma fikrimiz var.
Bilahare bakacaktım ama önce yine de bir dediğinizi araştırayım bakalım,teşekkürler.

Artık güneş panelli ürünleri de geliştirdiler. Komşumun yazlıkdaki bahçesi çok büyük meyve ağaçları falanda var onun bahçesinde gördüm bende kendisi de gayet memnun. Sensörlü ayarlamalı fonksiyonlu bir cihazmış. Birde güneşin yetmediği zamanda şarj ediyordu. Duyduğumda çok şaşırdım her soruna çözüm bulmuşlar .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,650
Kayıtlı Üye Sayımız
166,518
Kaydolan Son Üyemiz
panelhizmetleri123

SON KONULAR

Geri