Off Roadçu Duster

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mountaineer16 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,162
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 279,762
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Off Roadçu Duster

off road runner' Alıntı:
Sevgili Olguncandan, ben de sizinle pikniğe gitmek için uygun zamanı kolluyorum. İlk hedefim Beyağaç - Yayla gölü. Ama off-road'cu arkadaşları çağırmayalım. Zira gideceğimiz yer biraz uzak. 21. sayfada Tuğsan'ın dediği gibi onlar kocaman motorlu benzin canavarları olduklarından mazallah yakıtları yetmez de yolda kalırlar. Oralara gitse gitse 1.5 motorlu Duster'lar giderler :D
Sayın off road runner evet daha önceden söylediğim gibi araçlarımız 4,2 dizel motor yüzünden çok motorin yakmaktadır.Ancak nice araçlar benzini, motorini bittiği için yolda kalırken biz hep hedefimize ulaştık....buna sizin dusterda dahildir.Tahmin ediyorum menziliniz asfalt yolda 90 km hızla bir depo motorin ile 800 km dir.hayır demeyin.zira sorup araştırdım...genelde 750 km 800 km civarı dediler.bizim araçlarda sizin 50 lt depo yerine 1 adet 90 lt asıl 1 adette 60 lt yedek depo vardır.benim aracım 60 lt lik depo ile 900 km yol yapmıştır.(not:asfalt lastiği ile asfaltta 90 km hızda)toplam menzili 90 km hız ve asfalt lastiği ile 2000-2250 km arasıdır.arazide ise 60 lt depo ve arazi lastikleri ile 400 km yol yapmışlığım var.bu fark size arazi ile asfalt arasında ne kadar güç fark ettiğini ve arazi lastiğinin ve çamurun aracı ne kadar zorlayabileceğini kanıtlamıştır sanırım.bu durumda sanırım motorini bitip yolda kalacak siz olacaksınız.zira hafifte olsa bir kaç tepe aşıp motorunuz yüksek devir düşük viteste zorlandımı menziliniz maksimium 400 km olacaktır.unutmayın ki bazı araçlar çölü geçmek için yapılırken diğerleri...sadece hafif arazi şartlarına uygun dizayn ediliyor.Zira bu tarz bir aracın sıfırı 220.000 TL iken duster 30.000 TL dir.bu farklarda normaldir.Ancak tekrar söylüyorum duster kötü bir araç değildir.hele fiyatına göre mükemmel bir kombinasyonu vardır.benim size şimdiye kadar yazdığım her cümle olur da aracınızı off road aracı olarak görüp ,bazı modifiyelere girip(demir tampon,yan demirler,lastik taşıyıcı vs gibi)sonra arazide problem yaşayıp üzülmemeniz içindir.aracınız hafif arazi aracıdır.siz çok zorlamadıktan sonra hiç bir yerde bırakmayacak derecede arazi kabiliyeti olan bir suvdur.size tavsiyem araziye girerseniz önce tamponlarınızın yaklaşma açısını öğrenmenizdir.böylece her arazi aracında ilk darbeyi alan ve fiyatları pahalı olan parçaları korumuş olursunuz.bunun haricinde 9000lik bir vinç kalsanız bile sizi bir çok yerde kurtarır.ve birde gözünüzün kesmediği acaba dediğiniz engellerin etrafından dolanın unutmayın önemli olan aracı tek parça hedefe ulaştırmak. Engelleri aşacam diye aracı kırmak değil.gittiğiniz bölgeyi bir arkadaşınıza bildirin belli bir saate kadar sizden haber alamaz ise yardım göndermesini söyleyin. son olarak asla tek araba araziye girmeyin muhakkak minimum 3 araba gidin.böylece acil durumlarda kurtulma şansınız artar.
antalyaya geldiğinizde mesaj yazın sizleri ağırlamak hoşumuza gider her zaman bekleriz.uyarılarımız bu sporun zor olduğu kadar tehlikeli olmasından kaynaklanıyor.Antoff olarak isterseniz klubümüzede katılır. Hatta yeni yaptırdığımız türkiyenin ilk off road pistindede aracınızı deneme fırsatı yakalarsınız.merak etmeyin kalırnca cekmesi bizden...

Etiketler

Sevgili Tuğsan. Dikkat ederseniz benim aracım 4x2. Ben 4x4 bile almadım. Alamadığımdan değil o tarz kullanmak istemediğimden. Ben yan yattım, çamura battımdan çok, Olguncandan arkadaşımızın dediği gibi normal araçların gidemeyeceği, nispeten yüksek araçların gidebileceği, dağ, bayır, orman vs.lerde, azıcık bozuk yollarda gezmeyi seviyorum. Hatta TODOSK ile dağ bayır yürümeyi seviyorum ( Gerçi kaç yıldır zamanım olmadı ya ). Bu arada 35 yılı ehliyetli 43 yıldır araç kullanan biri olarak bu araçları kullanma konusundaki tavsiyelerinizden de yararlanacağım. 1993 yılından beri Antalya'da yım. Gelince mutlaka arayacağım. Bakarsınız beni de kandırırsınız, bir de sizlerinki gibi bir araç alırım, beraber gezeriz. Sevgiyle kalın. ;D

off road runner' Alıntı:
Sevgili genç arkadaşım "darktreys". Saklıkent, feslikan, moryer, uçansu, tahtalıdağı, vs tamamını çoktan turladım. (Bir kısmını da UNO ile turladım). Ama yine de aracınızın arka koltuğunda bana da bir yer açarsanız siznle gezer öğreniriz.

Olabilir ama benim aracımın arka koltuklar biraz rahatsızdır , böbrek taşı düşürür cinsten...Ön tarafa alabilirim.

Duster alma gerekçelerimden biri de, Antalya'dan Kemer'e gidip gelirken yıllarca normal araçta bariyerlerden manzarayı tam olarak göremedeğim için ( boyum 1.80 olmasına rağmen), biraz daha yüksekte oturup manzarayı daha iyi görebilmekti.

off road runner' Alıntı:
Duster alma gerekçelerimden biri de, Antalya'dan Kemer'e gidip gelirken yıllarca normal araçta bariyerlerden manzarayı tam olarak göremedeğim için ( boyum 1.80 olmasına rağmen), biraz daha yüksekte oturup manzarayı daha iyi görebilmekti.

Doğrusu ben Duster'ı, manzarayı seyredeyim diye değil de yolu yukarıdan göreyim diye almıştım. Ama baktım ki sevgili off road'ın dediği gibi, yukarıdan manzara seyrine doyum olmuyor. Sonradan keşfettim bu tür yolculuğun Duster'la daha güzel olduğunu.

Coğrafya güzelse, yol tenhaysa, 4. vites 1500 devir, tıkır tıkır gidiyorsunuz, efraftaki güzellikleri kaçırmıyorsunuz.

Merak edenler için ,kayışdağının zirvesini 560 mt. olarak ölçtük. İstanbul için iyi rakam . ;) Aşağısı yanarken yukarısı püfür püfür çok keyiflidir.

off road runner' Alıntı:

madem sadece yükseklikti mühim olan renault grubu ürünü magnum alsaydınız.sanırım 8 çeker aynı zamanda.hem nirvana kadar yüksek,hem dizel hemde 8 çeker.eziklenmezdiniz külüstür kullanan offroader lara bu kadar

tyt.fan' Alıntı:
madem sadece yükseklikti mühim olan renault grubu ürünü magnum alsaydınız.sanırım 8 çeker aynı zamanda.hem nirvana kadar yüksek,hem dizel hemde 8 çeker.eziklenmezdiniz külüstür kullanan offroader lara bu kadar

Eh, akla ihtiyacımız olsaydı, "alsak alsak ne alsak, lütfen yardım" diye zatınıza sorardık. Şükür ki kendimize yetiyor. Şikayetimiz ve eksiiklenmemiz bir yana, "iyi ki Duster almışız" diyoruz. Akıl soran çok kişi var, zatınızın yollarını gözlüyordur muhterem, onları aydınlatıverin bizahmet. Sevaba girersiniz.

olguncandan' Alıntı:
Eh, akla ihtiyacımız olsaydı, "alsak alsak ne alsak, lütfen yardım" diye zatınıza sorardık. Şükür ki kendimize yetiyor. Şikayetimiz ve eksiiklenmemiz bir yana, "iyi ki Duster almışız" diyoruz. Akıl soran çok kişi var, zatınızın yollarını gözlüyordur muhterem, onları aydınlatıverin bizahmet. Sevaba girersiniz.

isimiyle tezat milyarda bir insandan birisiniz olgun bey.sanırım kendinizi duster savunma mevzuuna öyle bir adamışsınız,her espri eleştiriye kara murat benim diye atlıyorsunuz.arif olduğunuzu varsayarak anlarsınız diye düşünmüştüm ama bundan sonra yazdığım mesajın altına olgun candan için açıklama koyacağım.ilerleme var eskiden imlamı eleştiryodunuz,şimdi barut hakkını yakında 12 den vuracağım sanırım konuyu

tyt.fan' Alıntı:
isimiyle tezat milyarda bir insandan birisiniz olgun bey.sanırım kendinizi duster savunma mevzuuna öyle bir adamışsınız,her espri eleştiriye kara murat benim diye atlıyorsunuz.arif olduğunuzu varsayarak anlarsınız diye düşünmüştüm ama bundan sonra yazdığım mesajın altına olgun candan için açıklama koyacağım.ilerleme var eskiden imlamı eleştiryodunuz,şimdi barut hakkını yakında 12 den vuracağım sanırım konuyu

Muhterem katılımcı murat bey,

Galiba tarihten bugüne geldiğinizi zannediyorsunuz.... (Kara murat sendromu olsa gerek)

1.Duster'ın savunmaya ihtiyacı yok, ben de savunmaya çalışmıyorum.
2.Espri diye kullandığınız malzeme çoktan eskidi, koku yapıyor.
3.İmladan ziyade "yazdığınız anlaşılmıyor..." demiştim geçmişte. Yani ne yazdığınızı anlayalım ki ona göre yazalım...demek bu. (çünkü imla, yazılanın daha iyi anlaşılmasını sağlar. Ders mi vereyim bu saatte) Hatırlatırım.
4.Espri yahut eleştiri diye öne sürdüklerinize bir göz atarsanız, bıkkınlık veren iddialar olduğunu görürsünüz.

Galiba TYT-Fan'da işler kesat ki kendinizce "konuşuk olsun" istiyorsunuz. Ama bunun yolu bu üslup değil. Siz en iyisi muhabbet ihtiyacınızı kendi fanclup'unuzda karşılayın. Çünkü uzun zamandır sizinle muhatap olmadım, yazdıklarınızı görmezden geldim, ama işi abarttınız. Ne zaman siteyi açsam sizin hiç de hoş olmayan tuhaf mesajlarınız... Üslubunuz samimi olsa, amenna.

Daha önce de yazdım; bi doladınız dilinize şu 80 cm. meselesini, tek malzemeniz o. Defalarca "kıymetli katılımcı, bunu biri uçuk kauçık mesaj olarak yazmış, kimse böyle bir mesajın arkasında değil..." dedik, anlatamadık.

Bu şartlar altında, size karşı airflik göserisi gerekmez.

Hımm. Biz eziklenmemek için Duster aldığımıza göre, acaba tyt.fan bizden daha fazla mı ezikleniyordu ki, Duster'den daha yüksek TYT aldı.

sayın duster kullanıcıları muhteremler :smiley:
konuyu açan sizsiniz,konu başlığını offrad çı şeklinde açarak iddalı bi giriş yapan sizlersizniz.bu forumda kendi unimogunu metheden gördüm,kendi gc sini kendi toyotasını vs.yalnız grup halinde
duster a laf ettirmem davranışı size özel.bu dayanışmanız takdire şaiyan.
aracı filanca bariyerden manzaraya bakmak için yüksek diye duster aldım diye espri yapan bi arkadaşa (eğer gerçek satınalma sebebi buysa gerçekten durum vahim) madem sorun sürücü koltuğunu yükseltmek magnum alsaydınız esprisi yapınca olgun bey başta toplu müdafaya geçtiniz.nihayetinde duster ın altı yüksek olması sebebiyle muadil arçalardan daha kullanışlı ,fiyatı bakımından uygun ,sarfiyatı bakımından cimri,motor gücü olarak yeterli olduğunda mutabakata varmıştık.fakat olgun bey konuya vatan millet duster modunda baktığından espri eleştiri fikir beyanı duster a laf eden karşında beni bulur tutmundan bu konu bir neticeye varamaz.biz istanbulda bir duster sahibi bulur kendisini kayışdağı çamlıca sahil yolu bi yerde aracın rüştünü ispata ikna eder,neticeyi burda ilan eder sorunu çözeriz.
ancak içinizdeki duster mania hezeyanı yaşayan arkadaşlara tedavide yardım sözü veremem.neticede bu bir otomobil.belki yarın iyi bir teklife satacaksınız.veyhaut üzerine biraz koyup nissana vs geçeceksiniz.bu durumdada offroadçı quasqai diye başlık açıp mücadelenize ordamı devam edeceksiniz.
bu arada benim nikim toyota fan ancak ben 4x4 işini japonların iyi yaptığına inanıyorum.dünya bir yana toyota bir yana demiyorum.siz siz olun dusterlada hyundai ilede kaislere frensiz girmeyin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,811
Kayıtlı Üye Sayımız
166,618
Kaydolan Son Üyemiz
Torrus2562

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR