Ynt: Off Roadçu Duster
antalyaya geldiğinizde mesaj yazın sizleri ağırlamak hoşumuza gider her zaman bekleriz.uyarılarımız bu sporun zor olduğu kadar tehlikeli olmasından kaynaklanıyor.Antoff olarak isterseniz klubümüzede katılır. Hatta yeni yaptırdığımız türkiyenin ilk off road pistindede aracınızı deneme fırsatı yakalarsınız.merak etmeyin kalırnca cekmesi bizden...
Sayın off road runner evet daha önceden söylediğim gibi araçlarımız 4,2 dizel motor yüzünden çok motorin yakmaktadır.Ancak nice araçlar benzini, motorini bittiği için yolda kalırken biz hep hedefimize ulaştık....buna sizin dusterda dahildir.Tahmin ediyorum menziliniz asfalt yolda 90 km hızla bir depo motorin ile 800 km dir.hayır demeyin.zira sorup araştırdım...genelde 750 km 800 km civarı dediler.bizim araçlarda sizin 50 lt depo yerine 1 adet 90 lt asıl 1 adette 60 lt yedek depo vardır.benim aracım 60 lt lik depo ile 900 km yol yapmıştır.(not:asfalt lastiği ile asfaltta 90 km hızda)toplam menzili 90 km hız ve asfalt lastiği ile 2000-2250 km arasıdır.arazide ise 60 lt depo ve arazi lastikleri ile 400 km yol yapmışlığım var.bu fark size arazi ile asfalt arasında ne kadar güç fark ettiğini ve arazi lastiğinin ve çamurun aracı ne kadar zorlayabileceğini kanıtlamıştır sanırım.bu durumda sanırım motorini bitip yolda kalacak siz olacaksınız.zira hafifte olsa bir kaç tepe aşıp motorunuz yüksek devir düşük viteste zorlandımı menziliniz maksimium 400 km olacaktır.unutmayın ki bazı araçlar çölü geçmek için yapılırken diğerleri...sadece hafif arazi şartlarına uygun dizayn ediliyor.Zira bu tarz bir aracın sıfırı 220.000 TL iken duster 30.000 TL dir.bu farklarda normaldir.Ancak tekrar söylüyorum duster kötü bir araç değildir.hele fiyatına göre mükemmel bir kombinasyonu vardır.benim size şimdiye kadar yazdığım her cümle olur da aracınızı off road aracı olarak görüp ,bazı modifiyelere girip(demir tampon,yan demirler,lastik taşıyıcı vs gibi)sonra arazide problem yaşayıp üzülmemeniz içindir.aracınız hafif arazi aracıdır.siz çok zorlamadıktan sonra hiç bir yerde bırakmayacak derecede arazi kabiliyeti olan bir suvdur.size tavsiyem araziye girerseniz önce tamponlarınızın yaklaşma açısını öğrenmenizdir.böylece her arazi aracında ilk darbeyi alan ve fiyatları pahalı olan parçaları korumuş olursunuz.bunun haricinde 9000lik bir vinç kalsanız bile sizi bir çok yerde kurtarır.ve birde gözünüzün kesmediği acaba dediğiniz engellerin etrafından dolanın unutmayın önemli olan aracı tek parça hedefe ulaştırmak. Engelleri aşacam diye aracı kırmak değil.gittiğiniz bölgeyi bir arkadaşınıza bildirin belli bir saate kadar sizden haber alamaz ise yardım göndermesini söyleyin. son olarak asla tek araba araziye girmeyin muhakkak minimum 3 araba gidin.böylece acil durumlarda kurtulma şansınız artar.off road runner' Alıntı:Sevgili Olguncandan, ben de sizinle pikniğe gitmek için uygun zamanı kolluyorum. İlk hedefim Beyağaç - Yayla gölü. Ama off-road'cu arkadaşları çağırmayalım. Zira gideceğimiz yer biraz uzak. 21. sayfada Tuğsan'ın dediği gibi onlar kocaman motorlu benzin canavarları olduklarından mazallah yakıtları yetmez de yolda kalırlar. Oralara gitse gitse 1.5 motorlu Duster'lar giderler
antalyaya geldiğinizde mesaj yazın sizleri ağırlamak hoşumuza gider her zaman bekleriz.uyarılarımız bu sporun zor olduğu kadar tehlikeli olmasından kaynaklanıyor.Antoff olarak isterseniz klubümüzede katılır. Hatta yeni yaptırdığımız türkiyenin ilk off road pistindede aracınızı deneme fırsatı yakalarsınız.merak etmeyin kalırnca cekmesi bizden...