OFF ROAD İÇİN ARAÇ TAVSİYESİ

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan woswoscu07 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,590

woswoscu07

Ana Kamp
??? Merhabalar,Yakın zamanda off road 'a sarmış birisi olarak siteyi takip etmekteyim.Ben kısmetse hazır yapılı bir off road aracı almak istiyorum zira kendim yapmak istersem sanırım uzun yılları mı alır,maliyetler vs vs...Defender ve discovery tavsiye eden arkadaşlar çok ancak ben bazen off road gezilerinde bazende karavanı mı takıp tatillerde,yer yer hafta sonları 2.arac olarak şehir içinde kullanabileceğim biraz bana hitap eden biraz da konforlu diyebileceğimiz bir araç düşünüyorum.
cheerokeler hoşuma gidiyorlar tip ve donanım olarak,
aractan ilk beklentim biraz sağlam olması ,zırt bırt arıza vermemesi ikinci beklentimde parça fiyatları ve yakıtının mümkün olduğunca uygun olması...
lada ,suziki vb gibi aracları düşünmüyorum,ilk tercihim cheerokelerden olacak gibi...
bu durumdaki bir arkadaşa tavsiye edeceğiniz bir model var mıdır?
ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim .kazasız sürüşler herkese.

Etiketler
Ynt: OFF ROAD İÇİN ARAÇ TAVSİYESİ

Şu an arkadaşımda karekasa bir cherooke var.Araç mükemmel temizlikte ve konforlu.Sanırım 91 model.Aracın neler yapabileceğini görmeniz lazım:smiley:Düşünürseniz sizi görüştürürüm.

ilginize teşekkür ederim ancak ben biraz daha yüksek model bir araç düşünüyorum.Birde ben bana model tavsiye edecek arkadaşların tavsiyesini bekliyorum.

Konforlu arazi araclari sinirli ozellikle de yuksel model ariyorsaniz. Bu durumda ya pick up lara yoneleceksiniz ya da pajero ve frontera ya bir sans vereceksiniz :smiley:

fronteradan tırsıyorum,nedenini herkes tahmin edebiliyordur malum ,ben kare kasa yada 98 -99 model cheeroke düşünmeye başladım ancak sizlerinde tavsiyesini dikkate almak isterim.

Grand Cherokee 5.2 kullanıcıyım hem şehiriçi hem offroad mükemmel ötesi ;) şiddetle tavsiye edilir :smiley:

96 model ve üzeri grand cherokee off road için de binek araba olarakta tavsiyemdir..

97/98/99 model cheerokelerin vergisi ve tüpde yakıtı nedir kullanan arkadaşlar yazarsa sevinirim...
5.2 çok gelirse 4.7 ile 4.0 motorları tavsiye edermisiniz...gerçi 2. araba olacağı için 5.2 yide düşünebilirim ama işte yazları tatilde 5 000 km yapıyorum,onun için bu değerler benim için önem kazanıyor.

vergi fiyatlarına mtv sitesinden öğrenebilirsiniz motor hacmi ve yıl olarak,yakıta gelirse de 1 litre lpg ile 4-4,5 km civarı görütür 5200cc V8 Grand Cherokee,uzun yolda cok rahattır aslında herortamda rahattır öyle bi araba işte Grand Cherokee ;D

Başka bir örnekde, ben aklıma gelen heryere, her mevsimde aracımı off roada sokucam, ama bu araçla şehirler arasıda giderim zaman zaman şehir içindede kullanırım, diye düşünen ve amacı bu olan kullanıcılardır..

işte ben böyle bir kullanıcıyım ;D yazı gerçekten bilgilendirici olmuş teşekkürler..cherokeler cok yakıyormuş ...bir arkadaş lpg de 400-450 krş yakıyor diyor ama sanırım hesabı yanlış.land 'lerede bakmaya başladım ....discolar hoşuma gitmeye başladı.modifiye konusunda fazla bilgim yok ancak yol gösterecek arkadaş bulunur sanırım ,bazen şeytan şöyle sade bir şey al,kendin modifiye et,oğlana bırak sonra diyor ::smiley:

Jeepten şaşmayın sizi asla yarıyolda bırakamaz ister uzun yolda ister şehir içinde isterseniz dağda nerede canınız isterse orada kullanın Jeep işte böyle bir araç.

çıkma modifiye parçalarını kullanarak aracımı modifiye etsem işçilik dahil 20 000 gibi bir rakama toplayabilirmiyim...öyle hard off roadcu olacağımı pek sanmıyorum ama kırkyılda birde olsa işin hard kırsına kaçmak istersemde bizi mahcup etmeyecek bir şekilde modifiye yapmak isterim ...yoksa genelde çamurda ,karda ,kırda ,bayırda,yaylada vs şeklinde kullanacağım. bu şekilde modifiye etsem bir cheeroke kare kasa 4.0 yada 5.2 96 model ve üstü.....yada td 5 modifiyesi...
sanırım sıfır malzeme +işçilik derken 30 bin tl yi bulur sanırım. ikinci el mazlemeyle 20 000 tl ye çıkartabilirsem modifiyeyi kendim modifiye yapmak istiyorum.
Aşağı yukarı aklımdakiler;
ilk olarak sıfırdan bi motor:6000 tl civarı
yükseltme kiti:3 yada 3.5: 3000 tl civarı
12000 lik vinç: sanırım 1 000 tl civarı
33 lük jant ve lastik ( çamurlu,karlı yollar ve mümkünse asfalt yollar için )3000 tl
sisler,deliciler,aydınlatıcılar,tavan üstü bagaj,dodikler,arka bagaj,ön koruyucu ve ön arka çelik tamponlar 3500 tl
ortalama ses sistemi+telsiz:1500 tl
camlara film+ön koltuk baslıklarına ve aracın gögsüne cok amaclı ekran ( tamponlara ve yanlara görüş amaçlı kamera ile + eğlence amaclı ) 1000tl
1000 tl ye genel bi bakım yaptırsam alt takımları vs ne diyorum .... 20 000 gibi bir rakama cıkar diye düşünüyorum ama işin içine girince bu işin böyle olmayacağını tahmin edebiliyorum...Hele söz konusu benim gibi bir adamsa (biraz pahalı olsun iyisi olsun diyen tiplerdenim ) maliyet biraz daha da artar gibi...
bilir kişi arkadaşlardan tavsiyelerini bekliyorum.sıfır malzemelerle modifiye yapmak yerine 2.el malzeme ile modifiye düşünsem 20 000 tl yeterli olur mu ( bu fiyat sadece modifiye için/ araç için değil) böyle bir işe de td 5 ile mi yoksa cheeroke nin tavsiye edeceğiniz bir modeli ile mi girilir..şimdiden teşekkürler.

Anlasilan guzel bi offroad araci daha geliyor ;D bence 2.el malzemeyle ugrasmayin yeni alin kafaniz rahat olsun

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,644
Kaydolan Son Üyemiz
sailortr

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.