OFF ROAD İÇİN ARAÇ TAVSİYESİ

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan woswoscu07 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,590
Ynt: OFF ROAD İÇİN ARAÇ TAVSİYESİ

ELBETTE PERT BİR ARACIN 2,7 MOTORUNU ALIP 4,0 YADA 5,2 CHEROKEE YE TAKIP EMNİYETTE İŞLETEREK TÜV DEN DE MUAYENE ETTİRİP KULLANIRSINIZ AMA; SEBEP?Bu arada evet vergiler eski ve büyük motorlarda artacak ama zaten fazla değilmi? :smiley: Yani sigara tiryakisi marlboro 7 iken de içiyordu 8 oluncada içiyor.96 cherokee nin vergisi ha 6 ayda 600 tl ha 750 tl, ne kadar oynayacak ki?

Etiketler

outlaw06' Alıntı:
Bana biraz garip geldi ama.Hem ince ince yakıtı soruyor, jeep in yakıtı fazla td 5 emi dönsem diyorsunuz (yani arada oynayacak 100 krş önemli sizin için) hemde 20 bin tl araç hariç harcarım ekran falan diyorsunuz.20 bin tl harcamayı göze aldıysanız jeep alın ;aslan beslerken yemine bakmayın:smiley:Günde 40 km yapsanız fazladan 4 tl diğer araçlardan fazla yakar ;ayda 120 tl yapar, arada tatiller il dışları şehir dışı gezileri vs hadi ayda 200 olsun yılda 2400 tl!Bence jeep.Yılda 2400 tl ye kıyılır.Hem arazi dışında hem şehirde idealdir.Geçen 18 araç gezi düzenledik.Değişik araçlar vardı.Birçoğu birçok yere dağa dereye tepeye girdi çıktı çamura battı çıktı ama jeep bir başka inanın.o homurtulu mücadelesi ve yarıp çıkma sevdası var ruhunda.Ben şu an x5 i satıyorum Jeep almak için:smiley:))Bu arada x5 de hayal ettiğimden süper çıktı standart olmasına rağmen!(ssr lastik le dahi peşlerinden baştan sona her yere gittim:smiley:dereye girmedim dağa çıkmadım o ayrı:smiley:))
X5 ile 1993 Grand Cherokee V8 5,2 ZJ takası düşünür müsünüz?

bence toplanmış çok güzel bir araç alın. toplama maliyetinin yarısına alınabiliyor 10.000 tl masraf yapildiysa .kesinlikle 10 bin üzerinme satılmıyor araçlar sitede bakabilirsiniz giden zaman ve sıkıntıda cabası.bu işlerden keyif alırım acelemde yok diyorsanız zaman içinde ihtiyaçlarınıza göre toplayabilirsinizde.
benim 2 aracım var uzun yolda şehirçinde megane i kullanıyorum .cherokeler x5 gibi değil yolda tutmakta zorlanırsınız virajlarda tedirginlik verir.130-140 km den sonra . ama köye balıkavına vs e gittiğimde .cherokenin bagajı hazır zaten .masa+4 sandalye olta takımları hamak hepsi pikniğe hazır bekliyorlar hiç uğraşmıyorum.çok düşündüm 2 araç vergisi muayenesi vs diye .ama çok büyük kolaylık sağlıyor.zj de mt latikler var devamlı yaz kış .bunlarla imkanı yok uzun yol yapılamaz zaten. x5 iniz 70 bin ediyorsa 30 bine dizel bir sedan araç alın uzun yol ve şehirçi için. 20binede güzel temiz bir zj alın 10-15 bine mükemmel bir arazi aracı olur .uğralmak istemezseniz 30 bine mükkemel araçlar var arazi için modifiye uygulanmış.hiç bir araç hem uzun yol hem şehirçi hemde arazide başarılı değil. grand cherokoler bu üç yoldada yinede en iyi araçlar.
her zaman yedekte araç olmasıda güzel oluyor apartmandakiler bazen çıkamayacağım şekilde parkediyor diğerini alıyorum.eşime araç lazım oluyor benimde işim oluyor bunlar hep avantaj maddi imkanınız varsa .iki atarafda eşit bütçe ayırıp 2 araç almnız.zaten cherokenin yakıtı çok fazla olacaktır her yolda kullanamya çalıştığınızda.

17-18fden aşağı alacağınız her araç şüpheli olur bence.kardeşim aracımı alırken 20den fazla araca baktık hep en ucuz ve temiz görürnenlere bakıyorduk ama ya motor bitmiş ya şanzıman isteyen araçlar çıktı. ben 16900 e aldım.ufak tefek amsrafları çıkıyor mesela akü değiştirdim alt takım vs en çok sorun lpg sisteminden çıkıyor.kesinlikle prins teleflex markalıları tercih edin zaten bunları taktıranlar aracına bakan ve değer veren insanlar oluyor araçlarıda iyi kondüsyonlu oluyor.sunroofl u kesin almayın kardeşim ne kadar baktıysa hepsi çürüme yapmış.

13-14 binlik araçlar 700de yakar 800de ama temiz bakımlı orjinal km de bir araç sakin kullanımda ortalama 40kuruştur uzun yolda.çok defa ölçtüm .şehirçi kavramı çok farklı 10km ortalama hızdan 50 km hıza kadar değişik .50kuruş lpg de şehiriçinde yakarsınız.bakımlı bir araçla.

edit: bende savaş tanır kardeşim araç alıyor zannetim hangi hızla okuduysam konuyu ;D .çok mesajı olduğundan o şekilde anladım sanırım :smiley:

bütçe elveriyorsa wj almak daha mantıklı quadradrive var çünkü .

6005016' Alıntı:
bence toplanmış çok güzel bir araç alın. toplama maliyetinin yarısına alınabiliyor 10.000 tl masraf yapildiysa .kesinlikle 10 bin üzerinme satılmıyor araçlar sitede bakabilirsiniz giden zaman ve sıkıntıda cabası.bu işlerden keyif alırım acelemde yok diyorsanız zaman içinde ihtiyaçlarınıza göre toplayabilirsinizde.
benim 2 aracım var uzun yolda şehirçinde megane i kullanıyorum .cherokeler x5 gibi değil yolda tutmakta zorlanırsınız virajlarda tedirginlik verir.130-140 km den sonra . ama köye balıkavına vs e gittiğimde .cherokenin bagajı hazır zaten .masa+4 sandalye olta takımları hamak hepsi pikniğe hazır bekliyorlar hiç uğraşmıyorum.çok düşündüm 2 araç vergisi muayenesi vs diye .ama çok büyük kolaylık sağlıyor.zj de mt latikler var devamlı yaz kış .bunlarla imkanı yok uzun yol yapılamaz zaten. x5 iniz 70 bin ediyorsa 30 bine dizel bir sedan araç alın uzun yol ve şehirçi için. 20binede güzel temiz bir zj alın 10-15 bine mükemmel bir arazi aracı olur .uğralmak istemezseniz 30 bine mükkemel araçlar var arazi için modifiye uygulanmış.hiç bir araç hem uzun yol hem şehirçi hemde arazide başarılı değil. grand cherokoler bu üç yoldada yinede en iyi araçlar.
her zaman yedekte araç olmasıda güzel oluyor apartmandakiler bazen çıkamayacağım şekilde parkediyor diğerini alıyorum.eşime araç lazım oluyor benimde işim oluyor bunlar hep avantaj maddi imkanınız varsa .iki atarafda eşit bütçe ayırıp 2 araç almnız.zaten cherokenin yakıtı çok fazla olacaktır her yolda kullanamya çalıştığınızda.

17-18fden aşağı alacağınız her araç şüpheli olur bence.kardeşim aracımı alırken 20den fazla araca baktık hep en ucuz ve temiz görürnenlere bakıyorduk ama ya motor bitmiş ya şanzıman isteyen araçlar çıktı. ben 16900 e aldım.ufak tefek amsrafları çıkıyor mesela akü değiştirdim alt takım vs en çok sorun lpg sisteminden çıkıyor.kesinlikle prins teleflex markalıları tercih edin zaten bunları taktıranlar aracına bakan ve değer veren insanlar oluyor araçlarıda iyi kondüsyonlu oluyor.sunroofl u kesin almayın kardeşim ne kadar baktıysa hepsi çürüme yapmış.

13-14 binlik araçlar 700de yakar 800de ama temiz bakımlı orjinal km de bir araç sakin kullanımda ortalama 40kuruştur uzun yolda.çok defa ölçtüm .şehirçi kavramı çok farklı 10km ortalama hızdan 50 km hıza kadar değişik .50kuruş lpg de şehiriçinde yakarsınız.bakımlı bir araçla.

edit: be,nde savaş tanır kardeşim araç alıyor zannetim hangi hızla okuduysam konuyu ;D .çok mesajı olduğundan o şekilde anladım sanırım :smiley:

bütçe elveriyorsa wj almak daha mantıklı quadradrive var çünkü .
Fatih bey bilgiler için çok teşekkürler.X5 aracımdan çok memnun olmakla beraber (memnun olmasam gülünür:smiley: ) ekibimizle ayda 2-3 kere araziye çıkıyoruz.Onlar off road yapıyor ben izliyorum:smiley: Ben emlakçıyım.Bana öyle bir araç laım ki hem arazide hafif offroad da iş görsün, hem müşteri gezdirebileyim, hem uzun yola çıkarken asfalt lastiklerini 10 dak da taktırıp basıp gidebileyim.2 araç lüksüm yok ;çünkü ne evimin ne iş yerimin park alanı müsait değil.Evin bahçesi 4 araçlık ve diğer birçok araç zaten yolda.iş yerinde ise kim erken gelirse yer kapıyor:smiley:2 araç zor.(park sorunu olmasa aslında bir clio dizel, 96-97 zj yanyana mükemmel olurdu! ) Bu arada yakıt konusuna gelince;kim ne derse desin 5,2 nin fabrika verisi 22 ltr değilmi? lpg de %10 fazla yakmazmı? 24,5 ltr eder ve X 2,37 krş dersek ; 580krş eder.yani 400-450 diyen beni kandıramıyor merak etmeyin:smiley: ancak teleflex veya prinsin SADECE FABRİKA VERİSİNDE yaktığını biliyorum.Yani o %10 artı yı yakmıyor.Çok duyarlı bir beyin var bu 2 markada. oda 22X 2,37:520 krş yapar:smiley: şu an 96-97 zj arıyorum.ama lütfen yanlış anlaşılmasın temiz ama acil satılık bir araç bekliyorum.elbette oluyor arada çıkıyor.galerici arkadaşlarım (ki galerici asla ykığını almaz, geçmişte tecrübesi vardır) 96-97 yi 13-14 e alıyorlar.durum budur.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,644
Kaydolan Son Üyemiz
sailortr

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.