bence toplanmış çok güzel bir araç alın. toplama maliyetinin yarısına alınabiliyor 10.000 tl masraf yapildiysa .kesinlikle 10 bin üzerinme satılmıyor araçlar sitede bakabilirsiniz giden zaman ve sıkıntıda cabası.bu işlerden keyif alırım acelemde yok diyorsanız zaman içinde ihtiyaçlarınıza göre toplayabilirsinizde.
benim 2 aracım var uzun yolda şehirçinde megane i kullanıyorum .cherokeler x5 gibi değil yolda tutmakta zorlanırsınız virajlarda tedirginlik verir.130-140 km den sonra . ama köye balıkavına vs e gittiğimde .cherokenin bagajı hazır zaten .masa+4 sandalye olta takımları hamak hepsi pikniğe hazır bekliyorlar hiç uğraşmıyorum.çok düşündüm 2 araç vergisi muayenesi vs diye .ama çok büyük kolaylık sağlıyor.zj de mt latikler var devamlı yaz kış .bunlarla imkanı yok uzun yol yapılamaz zaten. x5 iniz 70 bin ediyorsa 30 bine dizel bir sedan araç alın uzun yol ve şehirçi için. 20binede güzel temiz bir zj alın 10-15 bine mükemmel bir arazi aracı olur .uğralmak istemezseniz 30 bine mükkemel araçlar var arazi için modifiye uygulanmış.hiç bir araç hem uzun yol hem şehirçi hemde arazide başarılı değil. grand cherokoler bu üç yoldada yinede en iyi araçlar.
her zaman yedekte araç olmasıda güzel oluyor apartmandakiler bazen çıkamayacağım şekilde parkediyor diğerini alıyorum.eşime araç lazım oluyor benimde işim oluyor bunlar hep avantaj maddi imkanınız varsa .iki atarafda eşit bütçe ayırıp 2 araç almnız.zaten cherokenin yakıtı çok fazla olacaktır her yolda kullanamya çalıştığınızda.
17-18fden aşağı alacağınız her araç şüpheli olur bence.kardeşim aracımı alırken 20den fazla araca baktık hep en ucuz ve temiz görürnenlere bakıyorduk ama ya motor bitmiş ya şanzıman isteyen araçlar çıktı. ben 16900 e aldım.ufak tefek amsrafları çıkıyor mesela akü değiştirdim alt takım vs en çok sorun lpg sisteminden çıkıyor.kesinlikle prins teleflex markalıları tercih edin zaten bunları taktıranlar aracına bakan ve değer veren insanlar oluyor araçlarıda iyi kondüsyonlu oluyor.sunroofl u kesin almayın kardeşim ne kadar baktıysa hepsi çürüme yapmış.
13-14 binlik araçlar 700de yakar 800de ama temiz bakımlı orjinal km de bir araç sakin kullanımda ortalama 40kuruştur uzun yolda.çok defa ölçtüm .şehirçi kavramı çok farklı 10km ortalama hızdan 50 km hıza kadar değişik .50kuruş lpg de şehiriçinde yakarsınız.bakımlı bir araçla.
edit: be,nde savaş tanır kardeşim araç alıyor zannetim hangi hızla okuduysam konuyu ;D .çok mesajı olduğundan o şekilde anladım sanırım
bütçe elveriyorsa wj almak daha mantıklı quadradrive var çünkü .