OFF ROAD İÇİN ARAÇ TAVSİYESİ

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan woswoscu07 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,590

Etiketler
Ynt: OFF ROAD İÇİN ARAÇ TAVSİYESİ

jeep görüntü olarak oldukça hoşuma gidiyor ancak şu an sıkıntı yaşadığım konu kendim mi toplayayım yoksa toplanmış bir taneyi beklemeye mi başlayalım ona karar veremedim . sıfır malzemelerle toplamayı bende isterim ancak 30-35 bin tl arasına mal olur sanırım ...onun için 2. el malzemeyle 20 000 tl ye cıkartabilirsem kendim toplayayım diyorum,yok 20 000 tl ye cıkmaz ,cıksadaçok matah birşey olmaz derseniz , hiç toplama işine girmeyeceğim , hoşumuza giden bir tane oluncaya kadar beklemede kalacağım...

Bana biraz garip geldi ama.Hem ince ince yakıtı soruyor, jeep in yakıtı fazla td 5 emi dönsem diyorsunuz (yani arada oynayacak 100 krş önemli sizin için) hemde 20 bin tl araç hariç harcarım ekran falan diyorsunuz.20 bin tl harcamayı göze aldıysanız jeep alın ;aslan beslerken yemine bakmayın:smiley:Günde 40 km yapsanız fazladan 4 tl diğer araçlardan fazla yakar ;ayda 120 tl yapar, arada tatiller il dışları şehir dışı gezileri vs hadi ayda 200 olsun yılda 2400 tl!Bence jeep.Yılda 2400 tl ye kıyılır.Hem arazi dışında hem şehirde idealdir.Geçen 18 araç gezi düzenledik.Değişik araçlar vardı.Birçoğu birçok yere dağa dereye tepeye girdi çıktı çamura battı çıktı ama jeep bir başka inanın.o homurtulu mücadelesi ve yarıp çıkma sevdası var ruhunda.Ben şu an x5 i satıyorum Jeep almak için:smiley:))Bu arada x5 de hayal ettiğimden süper çıktı standart olmasına rağmen!(ssr lastik le dahi peşlerinden baştan sona her yere gittim:smiley:dereye girmedim dağa çıkmadım o ayrı:smiley:))

olayı şöyle özetleyeyim öyleyse...önce sadece konforlu yakıtı az olan modifiye edilmiş bir şey arıyordum ..aklımda bir model yoktu...sonradan 2.el malzemeyle modifiye mi etsem diye düşündüm.modifiyede de içinden geçen jeep ancak td 5 leride tavsiye eden arkadaş çok olduğu için jeep me yoksa td 5 mi toplasam diye sordum ( işin bu kısmında yakıt olayı yok, o sadece en basta hazır birşey alsam mı diye düşünürken kriterimdi). şu anda jeep almaya karar verdim aklımda ki soruda 2.el malzemeyle 96 -99 arası bir jeep'e 20 000 tl ye toplayabilirmiyim.
2.aracım olacak hobi amaclı...ancak bazı arkadaşlar 0.40 kurustan bahsederken gazda bazıları 1 tl ye yakın diye bahşetmiş jeep'in yakıtı için o yüzden düşündürdü biraz..ama şimdi araştırdığım kadarıyla 0.40 ile 0.45 krş arası yakıyormuş gazda ,onun için tercihim jeep..son kararım.

0,40- 0,45 kuruş diyen gelsin istediği iddiaya girelim:smiley: Hocam jeep in fabrika çıkış yakıtı kaç litre? sanırım 21.lpg yüzde 8 yüzde 10 fazla çeker!Ettimi 22-23ltr. 22,5ltr X 240krş = 540 (ki fabrika verisine göre hesapladık.Fabrika verisinden elbette 1-2 ltr fazla yakar her araç.Bu arada hiçbir şey yapmayın sadece ve sadece lastikle 100 krş oynuyor.Yani yapısız jeep 550-650 den yapılısı 650-1 tl den aşağı yakmaz.Kimse kendini kandırmasın.O söyleyen arkadaşlar neye göre nasıl ölçüyor anlamıyorum.Marka ne olursa olsun lpg kitinde oynayacağı 10-15 krş tur.100 demiyorum 10 krş! Benim 3,0 x5 sürekli bakım ve ayara rağmen sade kullanımda net 500 krş yakıyor.Araziye çıkınca (off roadsız arazi 550 krş) şehir dışı 400krş altı.5,2 v8 yada 4,0 jeep asla 450 yakmaz.Lütfen yanıltmasınlar sizi.

satılık ilanlarındaki araç sahiblerine özellikle aynı soruyu soruyorum ,vergi ve lpg sarfiyatını hepside ağız birliği etmişçesine 0.40/0.45 kuruş diyorlar.Bu mesajı okuyan jeep kullanan arkadaşlar bizi daha net bilgilendirir sanırım...satıcı olunca hepside yakıtı düşük gösteriyor olabilir...jeep lerin yakıtı nedir site içerisinde biraz daha araştırmaya yapayım...
ama çok da büyük bir sıkıntısı yoksa jeep de karar kıldım.

yapılısı 0.70 standart haliyle 0.60 krş civarı yakıyormuş jeepler...Ama olsun ,zaten aşklar hep böyle...

öncelikle konfor da arıyorsanız jeep doğru tercih.güç hiç birinde grand cherokee nin yanına bile yaklaşamaz ;D ama yakıta gelince iş size söylenen gin değil.ben hiç ölçmedim ölçmeye tırstığım için.ölçüp de canım sıkılmasın binerken kızmayım diye.araba feci yakıyor alınca şok olmayın.amaaaaa o ses varya o ses iki sokak öteden duyulan o ses her şeye değer.yakıt verilerini tekrar gözden geçirin.aza inanmayın :D :D :D

dentist' Alıntı:
öncelikle konfor da arıyorsanız jeep doğru tercih.güç hiç birinde grand cherokee nin yanına bile yaklaşamaz ;D ama yakıta gelince iş size söylenen gin değil.ben hiç ölçmedim ölçmeye tırstığım için.ölçüp de canım sıkılmasın binerken kızmayım diye.araba feci yakıyor alınca şok olmayın.amaaaaa o ses varya o ses iki sokak öteden duyulan o ses her şeye değer.yakıt verilerini tekrar gözden geçirin.aza inanmayın :D :D :D
Nihayet dürüstçe ve reel yaklaşan biri:Ali bey tebrik:smiley: Jeep in en yapısız standart olanı yukarda yazdığım gibi iddia ediyorum 600 krş altına düşmez.Yapılısı yazdığım gibi yolu var 1 tl ve üzerine kadar.ortalama 700krş diyin siz ona.hele araç bakımsız ise :smiley:)))) ama aaa dediğim gibi bende şu an 97-98 jeep arıyorum.ama asla piyasada istenen fiyatları rakamları benimsemiyorum 18-22 arası rakamlar var.satarken meraklısı çok alıcısı yok araçlar bunlar.14 civarı düşürdüğümde alacağım bakımlı ve temizini:smiley:Bulana kadar!

dediğim gibi benim araç sömürüyor.savaş bey 14 veya 15 e umarım temiz bulursunuz.bulamazsınız anlamında söylemiyorum temennim budur.biz arkadaşla ortak aldık aracı geçen sene.bize 5.9 u tavsiye ettiler 22 ye aldık yaptırdık masraf ettik.satarken asla harcadımızı alamayız o muhakkak.ama benimde tavsiyem 5.9. 5.2 ile arasında fark oluyo.gücü ve sesi bambaşka.

bende malum siteden bakmaya başladım bile...hadi hayırlısı bakalım...

dentist' Alıntı:
dediğim gibi benim araç sömürüyor.savaş bey 14 veya 15 e umarım temiz bulursunuz.bulamazsınız anlamında söylemiyorum temennim budur.biz arkadaşla ortak aldık aracı geçen sene.bize 5.9 u tavsiye ettiler 22 ye aldık yaptırdık masraf ettik.satarken asla harcadımızı alamayız o muhakkak.ama benimde tavsiyem 5.9. 5.2 ile arasında fark oluyo.gücü ve sesi bambaşka.

Hocam geçen hafta 96 model 3 parça boyalı ve çok temiz bir araç vardı.14 e pazarlığımız bitti ama sanırım sıkıntısını başka şekilde giderdi ki aynı gün satmaktan vazgeçti arkadaş.Yani sözüm ona çok var 18-20 isteyen ama galerici arkadaşlardan biliyorum en son gidip 13-14 e bozduruyor satıştan bıkan yada aciliyeti olan.Kimse sıkışsın diye beklemiyorum ve istemem de.Ama acilse galeri 13 e alacaksa ben 14-15 e neden almayayım?Ç,nk, ben satarken bana teklif edilecek rakamda odur!Bu arada evet 5,9 canavardır, süperdir, yerine göre spor arabadoır:smiley: Ama 2, eli çok ağır ve yakıtı çok fazladır, torku çok olduğundan da masraf çıkarırsa masrafı ağırdır.Güle güle binin

Araçların yakıtları konuşulurken km de harcanan yakıtın değeri maddi hata yapılarak yazılmakta. Bu önceleri kafamı karıştırıyordu ama alıştım herhalde bir sıfır atarak okumaya başladım.
Yukarıda var. Jeepler 1 km. de 600 veya 700 kuruş yakar diye yazmış arkadaşımız. Bir araba 1 km. yolu 600 kuruş ile alıyorsa yani bir km. de 6 TL. yakmakta ise o araçla 100 km.lik mesafeyi 600 TL.lık benzinle gideceksiniz demektir ki bu hesap akla ziyandır.

Büyük ihtimal yukarıdaki örnekte yer alan 600 kuruş 60 kuruş olacaktı. Yani 0,6 TL.

Siteyi okumaya başladığımda cebimdeki bozukluklardan 50 kuruşu çıkarıp bir kaç defa kontrol ettim acaba yanılıyormuyum liranın yarısı olan bu madeni para 500 kuruşmu 50 kuruşmu diye... Yıllarca cepte milyon taşıdık, hala ufak paraya adaptasyonda sıkıntı yaşamaktayız ne yazıkki.

yeniavci' Alıntı:
Araçların yakıtları konuşulurken km de harcanan yakıtın değeri maddi hata yapılarak yazılmakta. Bu önceleri kafamı karıştırıyordu ama alıştım herhalde bir sıfır atarak okumaya başladım.
Yukarıda var. Jeepler 1 km. de 600 veya 700 kuruş yakar diye yazmış arkadaşımız. Bir araba 1 km. yolu 600 kuruş ile alıyorsa yani bir km. de 6 TL. yakmakta ise o araçla 100 km.lik mesafeyi 600 TL.lık benzinle gideceksiniz demektir ki bu hesap akla ziyandır.

Büyük ihtimal yukarıdaki örnekte yer alan 600 kuruş 60 kuruş olacaktı. Yani 0,6 TL.

Siteyi okumaya başladığımda cebimdeki bozukluklardan 50 kuruşu çıkarıp bir kaç defa kontrol ettim acaba yanılıyormuyum liranın yarısı olan bu madeni para 500 kuruşmu 50 kuruşmu diye... Yıllarca cepte milyon taşıdık, hala ufak paraya adaptasyonda sıkıntı yaşamaktayız ne yazıkki.
Düzeltme için tşk.Evet daha kuruş hesabına alışamadık:smiley:

merak ettiğim bir konu daha var,benim bu konularda kayda değer bir geçmişim olmadığı için bu işlerden malesef pek anlamıyorum.Konuyu şöyle özetleyeyim.
Öğrendiğim kadarıyla eski model ve motor gücü yüksek olan araçların vergi miktarı arttırılacakmış.Off road araçlarının da geneli 4000 cc nin üzerinde olduğu için bu olay bayağı bir etkiler gibi kullanıcıları.
benim merak ettğim ben off road aracı toplarken motorunu değiştirmeyi düşünüyorum,yani 99-2000 model 4.0 motor olan bir cheeroke alıp motorunu komple değiştirirken 2.7 cheeroke motor koydursam uyarmı acaba...yani başka birşeyler yapmak gerekiyor mu yoksa bu iş bu kadar basit çözümlenebilir mi?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,644
Kaydolan Son Üyemiz
sailortr

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.