O Km Ducato Yu Karavan Ruhsatı Almadan Özel Araç Olarak Kullanmak..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan meraklı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 65
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,298

meraklı

Ana Kamp
5 yaşını geçmiş istediğim temizlikte araç bulamadığım için O km bir aracı karavana çevirmeden özel araç olarak kullanma arayışına girdim.. Mesela sade yalıtım ve tesisatı hazırlayıp hobi aracı veya büro olarak ruhsat almak olabilir mi ? Yani bu ÖTV den kurtulmak olası mı ? Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim..

Bahse konu mobilyalar araca monte edilmemişse, taşınır yük vasfındaysa işlem yapılmaz. Hususi araçta taşınan emtea ticari olmaması gerekiyor. Ticariyse de hususi eşya taşınmaması gerekiyor.
konunun basindan beri hep ayni oneriyi yazdim.
karavan ruhsati alin kurtulun . eger karavan ruhsati almadan karavan gibi kullanmak istiyorsaniz mobil ofis vs. gibi basiniza is acacak seylere yonelmeyin. arac minibus ise minibus kalsin kamyonet ise kamyonet kalsin . esyalarinizi demonte sekilde gideceginiz yere kadar tasiyin gittiginiz yerde acin kullanin. yolda seyir halindeyken kimsenin yataga mutfaga giysi dolabina ihtiyaci yok. mesele bu kadar basit . hic kimse buna karisamaz. seyahat ederken yaninda esya tasimak park halindeyken yanindaki esyalari kullanmak ( kimseyi rahatsiz etmemek kaydi ile ) suc degildir .

ustadimizin konunun basinda bazi itirazlari olsa da ayni fikirde bulustugumuz icin cok memnunum . kendisi mevzuata hakim oldugu icin fikirleri kendi adima cok onemli . en icten tesekkurlerimi iletiyorum

bu basligi okuyan ve bundan sonra okuyacak olan gezginler de artik ne yapmasi gerektigini ogrenmistir diye umuyorum.

kafa karistirmaya gerek yok , kerameti kendinden menkul , karavancilikla ilgili tum bilgisini bu forumdan edinmis , issiz kalmis marangozlara , hurdaya cikmasi gereken ticari araclari , karavana uygun diye satmaya calisan galericilere yem olmayin .

ya karavan ruhsati alinacak ya oldugu gibi kullanilacak mesele bu kadar basit.....

konunun basindan beri hep ayni oneriyi yazdim.
karavan ruhsati alin kurtulun . eger karavan ruhsati almadan karavan gibi kullanmak istiyorsaniz mobil ofis vs. gibi basiniza is acacak seylere yonelmeyin. arac minibus ise minibus kalsin kamyonet ise kamyonet kalsin . esyalarinizi demonte sekilde gideceginiz yere kadar tasiyin gittiginiz yerde acin kullanin. yolda seyir halindeyken kimsenin yataga mutfaga giysi dolabina ihtiyaci yok. mesele bu kadar basit . hic kimse buna karisamaz. seyahat ederken yaninda esya tasimak park halindeyken yanindaki esyalari kullanmak ( kimseyi rahatsiz etmemek kaydi ile ) suc degildir .

ustadimizin konunun basinda bazi itirazlari olsa da ayni fikirde bulustugumuz icin cok memnunum . kendisi mevzuata hakim oldugu icin fikirleri kendi adima cok onemli . en icten tesekkurlerimi iletiyorum

bu basligi okuyan ve bundan sonra okuyacak olan gezginler de artik ne yapmasi gerektigini ogrenmistir diye umuyorum.

kafa karistirmaya gerek yok , kerameti kendinden menkul , karavancilikla ilgili tum bilgisini bu forumdan edinmis , issiz kalmis marangozlara , hurdaya cikmasi gereken ticari araclari , karavana uygun diye satmaya calisan galericilere yem olmayin .

ya karavan ruhsati alinacak ya oldugu gibi kullanilacak mesele bu kadar basit.....
"Park yerinde" araç içinde konaklayan karavancılara yönelik zabıtanın haddini aşıp kabahatler kanunu yaptırım uygulamasının İPC tahakkukunun illegal olduğunu anlatıyorum. Ceza "kamp yapma" olarak kesiliyor. Araç dışına masa atmazsanız, tente açmazsanız, kaldırımı işgal etmezseniz buna tampon taşması dahil. Ceza kesilemez. TIR kupasında yatak var, kesintisiz 11 saat yatış mecburi takograf gereği. Kamyon kamp taşıtı değil ama içinde yatılıyor! Kısaca şehir efsanelerine ve zabıtanın dar pencereden vakış açısına keyfi yaptırımına itibar etmeyin. Kaldı ki TIR Dorsesi altındaki açıkhava mutfağında yemek yapıp bulaşık yıkayan TIR'cıya bunu hak gören zihniyet neden karavan yanında masa açıp yemek yiyene yassshh hemşerim der bu da ayrı tartışma konusudur. Haa bu arada bahse konu SA taşıtlar olup SE taşıtların mevzuatı farklıdır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,622
Kayıtlı Üye Sayımız
166,918
Kaydolan Son Üyemiz
Musavedoga

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR