O Km Ducato Yu Karavan Ruhsatı Almadan Özel Araç Olarak Kullanmak..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan meraklı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 507

meraklı

Ana Kamp
5 yaşını geçmiş istediğim temizlikte araç bulamadığım için O km bir aracı karavana çevirmeden özel araç olarak kullanma arayışına girdim.. Mesela sade yalıtım ve tesisatı hazırlayıp hobi aracı veya büro olarak ruhsat almak olabilir mi ? Yani bu ÖTV den kurtulmak olası mı ? Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim..

Etiketler
Bu benim de sık sık düşündüğüm bir konudur. Ne çıkacağı belli olmayan sonuçlara varmaktansa sıfır alıp beş yıl kamyonet ruhsatıyla kullanırım, Sonra karavana dönüştürürüm diye düşünmüşümdür pekçok zamanlar...

Ancak sıfır araçlar benim bütçemi şimdiye kadar hep aştılar. 2017 Yılında Güney Karavan'dan ilk sıfır km karavanımı aldım ve bu karavandan çok da memnun kaldım. Ama çekici araçlarım hep ikinci el araçlar oldular...

Video: https://youtu.be/NKNmlovdkv8?feature=shared

bu ya da buna benzer birseyi tasiyicilarini demonte olacak sekilde yapabilirseniz kimse birsey diyemez.

vergi dairesi , kantar vb seylerle ugrasmamak icin ruhsati hususi kamyonet olarak almaniz yeterli. gunes paneli, invertor, sabit wc, dus, kombi gibi olmasa da olur seylerle ugrasmayin. ne kadar detay o kadar sorun unutmayin. zamani geldiginde neye ihtiyaciniz oldugunu artik bildiginiz icin eksikleri tamamlarsiniz. belki de hic degisiklik yapmaz oldugu gibi devam edersiniz.

not : kamyonetlet 2+1 olarak cikiyor koltuk sayisini degistirmek isterseniz herseyden once koltuk isini halledin. psa grubu servis vs. cok kullanildigi icin kolltuk eklemek cikarmak cok kolay.

Son düzenleme:

bu ya da buna benzer birseyi tasiyicilarini demonte olacak sekilde yapabilirseniz kimse birsey diyemez.
Enselenmediğiniz sürece cinayet işlemenin cezası yoktur! Ülkede denetimler yüzeysel yapılıyor olsa da umulmadık anda yakalandığınızda muhtelif cezalar mevcut.
En basitinden Araç bağlanır vs vs.
Mobil ofis vb bir tadilat söz konusu olamaz yönetmelikte araç tanımları mevcut. Özel amaçlı taşıt olarak tadilat projesiyle cins değişikliği yaparsanız %45 ÖTV ödersiniz.

Enselenmediğiniz sürece cinayet işlemenin cezası yoktur! Ülkede denetimler yüzeysel yapılıyor olsa da umulmadık anda yakalandığınızda muhtelif cezalar mevcut.
En basitinden Araç bağlanır vs vs.
Mobil ofis vb bir tadilat söz konusu olamaz yönetmelikte araç tanımları mevcut. Özel amaçlı taşıt olarak tadilat projesiyle cins değişikliği yaparsanız %45 ÖTV ödersiniz.
yasadisi birsey yapilmadigi icin enselenmek diye bir durum soz konusu degil , en basitinden arac baglanir demissiniz , ustat , oldu olacak ibreti alem icin meydanda sallandirsinlar :smiley: . sigortasi olmayan ya da baglama karari olmayan hicbir araci trafikten men etmiyorlar. muayenesi olmayan araca bile ceza yazip yedi gun sure verip birakiyorlar. bu bakis acisina gore arac icerisine webasto baglatmak sabit donanim oldugu icin daha riskli olabilir.

ehliyet ve liyakat ortadan kalktigi icin dediginize katilabilirim isini bilmeyen biri tarafindan ceza yazilabilir ama bu ceza mahkemeden geri doner cunku aracin karavan olarak degerlendirlmesi icin donanimin sabitlenmesi gerekir. sabit masa sandalye gerekir . sabit yatak gerekir. o zaman soyle bir senaryo dusunelim . hususi kamyonetimin arkasina bir cekyat ve bir banyo dolabi koysam ve bir kutu icinde de mutfak esyasi olsa , cekyatin alt dolabina da battaniye carsaf vs . koymus olsam bir yane de 19lt damacana su olsa, yolda bahsettiginiz gibi bir kontrole denk gelsem yine ceza yer miyim. ben bunlari yazliga goturuyorum desem. memur da hayir bu araci karavan olarak kullaniyorsun dese kim hakli cikar. bu saydiklarimi yazliga da goturebilirim aracta da konaklayabilirim bu mumkun degil mi? arac icerisinde sabitlenmemis birsey icin nasil ceza yazilabilir ,.

onerdigim sekilde yapilirsa , yani donanim arac icine sabitlenmezse ve normal kullanimda kapali vaziyette olursa hic kimse ceza yazamaz yazsa da mahkemeden doner . denetime girerseniz bakilacak tek sey buyuk ihtimalle hususi bir aracla ticari tasimacilik yapip yapmadiginizdir.

sizin kurallara olan titizliginizi biliyorum dogru olani da sizin yaptiginiz ancak burada ceza almayi gerektirecek bir durum soz konusu degil . cok zorlama ile olabilir mi olabilir. o zaman akla su da geliyor . su an kac kisinin aracinda ceset torbasi var ? kac kisinin aracinda tebesir ve metre var? bunlari bulundurmamak ta ceza almaya sebep . ve daha yakin bir ihtimal

Son düzenleme:

Yasa’dan ne anladığınıza bağlı her şey!

Mesela her yıl yayınlanan Trafik Ceza Rehberini hiç incelediniz mi?

40 sayfalık bir listedir ve Trafik Kanununda cezaya tabi haller madde madde sıralanmıştır.

Neşelenmek isterseniz boş vaktinizde göz atın farkında olmadan yaptığınız trafik hatalarının kaç para cezaya tabi olduğunu görürsünüz.

Deveye sormuşlar; Boynun neden eğri? – Nerem doğru ki demiş! Misali yazdıklarınızın neresinden başlamalıyım bilemedim.

Taşıtlar kullanım amacına uygun tescil edilir.

Kullanım amacı da ruhsatında yazar. Amaç dışı kullanım cezaya tabidir. YAKALANMADIKÇA!

Olaylara bakış açısı kişiler arasındaki farkları belirler.

Bişi olmaz abicim kafasına karşı yapılabilecek bir şey yoktur.

Bu gibiler deneme yanılma metoduyla öğrenirler. Bedeli bazen ağır olur.

Örneğin birçok denizcilik kuralı saçma olarak değerlendirilir ama tüm kurallar “kanla” yazılmıştır!

Bu nedenle özellikle ticari denizcilikte kurallar çok katıdır ve tavizi yoktur.

Yaklaşık 2 yıldır 4 Bakanlıkla Trafik Kanunu üzerinden mücadele içindeyim sanırım mahkemelik olacağım zira Trafik Yönetmeliğindeki Kanuna aykırılık yüzünden motokaravanımı her yıl muayeneye sokuyorum, zorunlu trafik sigorta primini olması gerekenin 4 katı ödüyorum vs vs.

Konuya dönersek; Aracı “yasal” karavana dönüştürmeden “amacı dışında” kullanabilirmiyim? Sorusuna cevap arıyoruz.

Ruhsatınızda Araç Sınıfı – Araç Cinsi – Kullanım Amacı belirtilmiştir.

Kanunda araç tanımları nettir. Yönetmelikte kullanım amaçları detaylı yer alır.

N sınıfı araçlar Yük taşımada kullanılır.

N sınıfı araçların kullanım amacı Yük nakli – Hususi ya da Yük nakli – Ticari olarak görünür.

M sınıfı araçların kullanım amacı Yolcu nakli – Hususi ya da Yolcu nakli – Ticari görünür.

Konu başlığında bahse konu araç N1 sınıfı kamyonet olduğu anlaşılıyor. Bu araç içinde “kişisel” eşyanızı taşıyabilirsiniz. Ambalajında yeni bir eşya taşıyorsanız “kıl” bir denetime takılırsanız kişisel eşyanız olduğunu belgelemeniz istenir. Yeni eşyanın faturasını ibraz edemezseniz ve denetim noktasında maliye ekibi de varsa farklı bir cezaya da maruz kalırsınız.

Taşınan kişisel yeni eşyanın faturası iş yeriniz adına düzenlenmişse ve bu eşya hususi aracınızla taşınıyorsa “kaçak nakliyeci” muamelesine tabi tutulursunuz olacakları yazmamayı tercih ederim.

Aracınız şirket üzerine kayıtlıysa ve adınıza faturalı kişisel yeni eşyanızı da şirket aracıyla taşıyamazsınız! Bu eşyanızı nakliyeciyle taşıtmak durumundasınız.

SRC belgesi vs kıldan tüyden detaylara girmemize de gerek yok.

N1 sınıfı Yük nakli – Hususi kapalı kasa kamyonetinizde “kişisel eşyam” beyanıyla taşıyacağınız yatağın, mutfağın vs donanımın araç içinde sabitlenmeden seyahat mümkün olamayacağına göre denetim noktasında olası bir kontrolde “şahsi eşyamı depoya götürüyorum” beyanı ile yırtarım düşüncesi gümrükte yakalanan saat kaçakçısının durumuyla benzerlik gösterir!

Gümrük memuru açtığı valizde yüzlerce saati görünce yolcuya sorar; Bunlar ne?

Yolcu açıklar ; Papağan yemi

Memur sinirlenir; Papağan bunu yer mi?

Yolcu cevaplar; Valla ben önüne koyarım ister yer ister yemez onun bileceği iş!

Trafik denetiminde memuru karavan amaçlı eşyayla donatılmış aracı kişisel eşyamı taşıyorum açıklamasıyla ikna edeceğini düşünmek de bir bakış açısıdır.

Özetlersek; Yaradana sığınarak yola çıkarsınız, bir şey de olmaz ama bu sizin legal bir durum içinde olduğunuzu göstermez.

Yakalanıldığında sergilenen manzaranın tanımına; şaşkın ördek kıçın kıçın yüzermiş denir.

Bilgi sahibinin fikir beyanlarında tutarlılık hemen fark edilir, tersi durumda neşeli bir ortam oluşur.

Mesela her yıl yayınlanan Trafik Ceza Rehberini hiç incelediniz mi?

40 sayfalık bir listedir ve Trafik Kanununda cezaya tabi haller madde madde sıralanmıştır.

Neşelenmek isterseniz boş vaktinizde göz atın farkında olmadan yaptığınız trafik hatalarının kaç para cezaya tabi olduğunu görürsünüz.
yurici ve yurtdisi otobus ve tir kullandigim icin ayrica bilirkisi oldugum icin bir iki tane kural biliyorum galiba , sahip olmadan ticari arac kullanamayacaginiz ama sizin icin kildan tuyden birsey olan src nin de 5 ine birden de sahibim , patlayici ve nukleer madde tasima dahil.
Konuya dönersek; Aracı “yasal” karavana dönüştürmeden “amacı dışında” kullanabilirmiyim? Sorusuna cevap arıyoruz.

oyle bir iddiam olmadi amac disi kullanima karsiyim. aracta su, elektrik vb ilave bir tesisattan bahsetmedim. arac uzerinde farkli bir kullanima yonelik bir tadilat yapilirsa uygun ruhsat alinmali. burada amac disi kullanim yok , arac uzerinde bir degisiklikten degil arac icerisinde tasinabilecek bir esyadan bahsediyorum. kamyonet ile esya tasimak tasinan sey yasadisi olmadikca suc degildir. otomobil bagajina sigmayacak esyalari kamyonetle tasimak ta suc degildir. bu esyanin katlanir yatak , kampet ya da yatak olabilen birsey olmasi kisiyi suclu yapmaz. araci amaci disinda kullanmis olmazsiniz. adi ustunde hususi ruhsatli kapali kasa kamyonet ve biz de hususi esyamizi tasiyacagiz. hususi ruhsatli kamyonetle hamgi hususi esyalarimizi tasimanin suc olduguna ait bizim bilmedigimiz ama sizde olan bir liste varsa paylasin lutfen.

Deveye sormuşlar; Boynun neden eğri? – Nerem doğru ki demiş! Misali yazdıklarınızın neresinden başlamalıyım bilemedim.

demonte ve sabitlemeden kelimelerini atlamadan okuyarak baslayanilirsiniz.
Yaklaşık 2 yıldır 4 Bakanlıkla Trafik Kanunu üzerinden mücadele içindeyim sanırım mahkemelik olacağım zira Trafik Yönetmeliğindeki Kanuna aykırılık yüzünden motokaravanımı her yıl muayeneye sokuyorum, zorunlu trafik sigorta primini olması gerekenin 4 katı ödüyorum vs vs.
sigorta konusunda haklisiniz , ancak ozellikle pandemi surecinde yapilan imalatlar nedeniyle muayene konusunda degisiklik olma ihtimali yok denecek kadar az . ben de her yil muayeneden yanayim. asil sorun muayene ucretleri bence , bu konuda adim atilmali ve sembolik bir rakama cekilmeli.
Ruhsatınızda Araç Sınıfı – Araç Cinsi – Kullanım Amacı belirtilmiştir.

Kanunda araç tanımları nettir. Yönetmelikte kullanım amaçları detaylı yer alır.

N sınıfı araçlar Yük taşımada kullanılır.

N sınıfı araçların kullanım amacı Yük nakli – Hususi ya da Yük nakli – Ticari olarak görünür.

tam da bu nedenle kamp malzemelerini hususi kamyonet ile tasiyacagiz.
Konu başlığında bahse konu araç N1 sınıfı kamyonet olduğu anlaşılıyor. Bu araç içinde “kişisel” eşyanızı taşıyabilirsiniz. Ambalajında yeni bir eşya taşıyorsanız “kıl” bir denetime takılırsanız kişisel eşyanız olduğunu belgelemeniz istenir. Yeni eşyanın faturasını ibraz edemezseniz ve denetim noktasında maliye ekibi de varsa farklı bir cezaya da maruz kalırsınız.

Taşınan kişisel yeni eşyanın faturası iş yeriniz adına düzenlenmişse ve bu eşya hususi aracınızla taşınıyorsa “kaçak nakliyeci” muamelesine tabi tutulursunuz olacakları yazmamayı tercih ederim.

Aracınız şirket üzerine kayıtlıysa ve adınıza faturalı kişisel yeni eşyanızı da şirket aracıyla taşıyamazsınız! Bu eşyanızı nakliyeciyle taşıtmak durumundasınız.
her kelimesi dogru , itiraz eden de olmadi
N1 sınıfı Yük nakli – Hususi kapalı kasa kamyonetinizde “kişisel eşyam” beyanıyla taşıyacağınız yatağın, mutfağın vs donanımın araç içinde sabitlenmeden seyahat mümkün olamayacağına göre denetim noktasında olası bir kontrolde “şahsi eşyamı depoya götürüyorum” beyanı ile yırtarım düşüncesi gümrükte yakalanan saat kaçakçısının durumuyla benzerlik gösterir!
burada bahsettiginiz sabitleme aracin herhangi bir yerine kaynak yada yapistirma gibi bir sey ise benim soyledigim ile alakasi yok .
seyir esnasinda sabitleme ise yasadisi bir durum degil . savrulmasin diye ip ile spanzet ile veya ahtapot ile baglamak neden yasadisi olsun. katlanir karyolayi veya baska bir esyami seyir halinde savrulmasin diye arac tabaninda yer alan fabrikasyon kancaya spanzet ile sabitledigim icin araca amac disi kullanimdan ceza yazacak saskinin alnini karislarim.
Gümrük memuru açtığı valizde yüzlerce saati görünce yolcuya sorar; Bunlar ne?

Yolcu açıklar ; Papağan yemi

Memur sinirlenir; Papağan bunu yer mi?

Yolcu cevaplar; Valla ben önüne koyarım ister yer ister yemez onun bileceği iş!
konu ile alakasi olmayan soguk bir amerikan esprisi.
Trafik denetiminde memuru karavan amaçlı eşyayla donatılmış aracı kişisel eşyamı taşıyorum açıklamasıyla ikna edeceğini düşünmek de bir bakış açısıdır.
donatma yok o sizin husn-u kuruntunuz. kampa giderken esya tasimak soz konusu. sair zamanda kamyonet bos. velev ki dolu olsun. hersey katli ve kutusunda olacak. hayalinizde yer etmis sabit yatakli dolapli mutfak tezgahli wc li duslu kombili ayakkabilikli buzdolapli gunes enerji panelli invertorlu , atik su deposu ayri temiz su deposu ayri icinde adim atmaya yer kalmamis bir karavandan degil , demonte malzemeler tasiyacak hicbir ilave donanim olmayan bos bir kamyonetten bahsediyoruz.
Özetlersek; Yaradana sığınarak yola çıkarsınız

cok sukur her zaman 7 tane ayet el kursi okurum
Yakalanıldığında sergilenen manzaranın tanımına; şaşkın ördek kıçın kıçın yüzermiş denir.
fonda da son pismanlik neye yarar calar muhtemelen.
Bilgi sahibinin fikir beyanlarında tutarlılık hemen fark edilir, tersi durumda neşeli bir ortam oluşur.
ayni durum okudugunu anlamama durumunda da yasaniyor

mesut bey in kulaklari cinlasin , sevgili dostumla yazisir gibi oldum onunla da boyle ince ince tatli tatli yazisir idik. baki selam olsun. insallah farkli bir isimle buralardadir.

Son düzenleme:

yurici ve yurtdisi otobus ve tir kullandigim icin ayrica bilirkisi oldugum icin bir iki tane kural biliyorum galiba

"Yasa'dan ne anladığınıza bağlı herşey" cümlesiyle başlayıp bol bol ahkam kestiğimi fark ettiren cevabınızdan tereciye tere sattığımı anlamış oldum.
Hem profesyonel uzun yolcu hem de bilirkişi olarak konuya ışık tutan açıklamalarınız sorusuna cevap arayan arkadaşın çok işine yarayacak, kafasındaki tereddütü giderecektir.
Mesut beyin değerli katkılarından yoksun kaldık bu konuda hemfikirim, Forumdan eksilen her rengi ben de çok özlüyorum.
🤗👋

"Yasa'dan ne anladığınıza bağlı herşey" cümlesiyle başlayıp bol bol ahkam kestiğimi fark ettiren cevabınızdan tereciye tere sattığımı anlamış oldum.
Hem profesyonel uzun yolcu hem de bilirkişi olarak konuya ışık tutan açıklamalarınız sorusuna cevap arayan arkadaşın çok işine yarayacak, kafasındaki tereddütü giderecektir.
Mesut beyin değerli katkılarından yoksun kaldık bu konuda hemfikirim, Forumdan eksilen her rengi ben de çok özlüyorum.
🤗👋
maksat hasil oldu , cok sukur . ehli ile tartismanin keyfi de bir baska oluyor. selamlar saygilar hurmetler....

pandemi doneminin sonuna dogru uzun bir sure ara vermistim. dondugumde takip ettigim bircok kisinin artik yazmamasi ya da daha az yazmasi bir yandan , uzerinde konusulacak konu olmamasi bir yandan huzursuz ediyor. dise dokunur birsey bulunca da bodoslama daliyoruz iste .... ,

😂😂😂😂

5 yaşını geçmiş istediğim temizlikte araç bulamadığım için O km bir aracı karavana çevirmeden özel araç olarak kullanma arayışına girdim.. Mesela sade yalıtım ve tesisatı hazırlayıp hobi aracı veya büro olarak ruhsat almak olabilir mi ? Yani bu ÖTV den kurtulmak olası mı ? Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim..
Mobil Ofis tadil ruhsata işleme yapılıyor, aracın sınıfı cinsi değişmediği için ÖTV farkı durumu yok. Yine proje çizim onay yapılıyor TSE kontrol onayı ve TÜV araç tespit muayenesi ile aracın ruhsatına sadece açıklama bilgiler kırmına "Mobil Ofis araca tadil edilmiştir" ibaresi oluyor. Benim işimi de yapan Facebook da proje mühendislik firması olan proje işleri yapan Levent Kara diye aratın bulup iletişime geçin bilgi alın çünkü bazı şeylerde olduğu gibi internet de sosyal medya facebook da yanlış bilgiler veriliyor, Mobil Ofis tadili için illada aracın şirket üzerine kayıtlı ticari kullanım amaçlı olması gerekmiyor araç şirket üzerine değil kendi adınıza ruhsat alınca rusatın kullanım amacı kısmında mesela araç kamyonet ise "HUSUSİ-YÜK NAKLİ" yazıyor eğer araç ruhsat şirket üzerine ise "TİCARİ-YÜK NAKLİ" yazıyor, hususi olması avantajınazadır ticari ruhsat araçlarda karayollarında yük taşıma için gerekli olan K belgesi SRC belgesi gibi belglerde olması gerekiyor hususi ruhsatlı araçlarda bunlar olmuyor ve kullanım gezmek ve mobil ofis kullanımı avantajlı ve yurtdışına gezi yapmak için çıkış sorunu olmuyor. Ben de 2019 da Ford Transit aracımı sıfır alarak projeli onaylı ruhsata işli mobil ofs tadlatı yaptım 4 yıldır yurtiçi yurdışı gezilerde kullanıyorum.

Mobil Ofis tadil ruhsata işleme yapılıyor, aracın sınıfı cinsi değişmediği için ÖTV farkı durumu yok. Yine proje çizim onay yapılıyor TSE kontrol onayı ve TÜV araç tespit muayenesi ile aracın ruhsatına sadece açıklama bilgiler kırmına "Mobil Ofis araca tadil edilmiştir" ibaresi oluyor. Benim işimi de yapan Facebook da proje mühendislik firması olan proje işleri yapan Levent Kara diye aratın bulup iletişime geçin bilgi alın çünkü bazı şeylerde olduğu gibi internet de sosyal medya facebook da yanlış bilgiler veriliyor, Mobil Ofis tadili için illada aracın şirket üzerine kayıtlı ticari kullanım amaçlı olması gerekmiyor araç şirket üzerine değil kendi adınıza ruhsat alınca rusatın kullanım amacı kısmında mesela araç kamyonet ise "HUSUSİ-YÜK NAKLİ" yazıyor eğer araç ruhsat şirket üzerine ise "TİCARİ-YÜK NAKLİ" yazıyor, hususi olması avantajınazadır ticari ruhsat araçlarda karayollarında yük taşıma için gerekli olan K belgesi SRC belgesi gibi belglerde olması gerekiyor hususi ruhsatlı araçlarda bunlar olmuyor ve kullanım gezmek ve mobil ofis kullanımı avantajlı ve yurtdışına gezi yapmak için çıkış sorunu olmuyor. Ben de 2019 da Ford Transit aracımı sıfır alarak projeli onaylı ruhsata işli mobil ofs tadlatı yaptım 4 yıldır yurtiçi yurdışı gezilerde kullanıyorum.

DİKKATİNİZE; Forumda bir paylaşım yaptığınızda yada cevap yazdığınızda "HATA" mesajı aldığınızda tekrar cevap sekmesine tıklamayın. Sistemde sorun var. Tekrarların nedeni bu. Hata mesajı aldığınızda sayfadan çıkın tekrar girin Hata mesajı aldığınız gönderinizin aslında yayına girdiğini göreceksiniz. Yöneticilerin bilgisi var düzeltmeye çalışıyorlar sorunu.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,634
Kaydolan Son Üyemiz
nivacikadir

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR