O Araç Bu Karavanı Çeker Mi? Sorusuna Yanıt :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan trek71 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 512
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 291,025

Merhabalar deneyiminizi paylaştığınız için teşekkür ederim ve size istinaden üstteki araç görselini öncelikle paylaşmadığımı belirtmek isterim. O araç görseli genel bir paylaşımdı.

Sizin aracınıza gelirsek towcar sitesi diyor ki, araç 1337 kg ağırlığında 1100 kg karavan çekebilir ama düm düz yol için geçerli bu sonuç demekte.

Gerçek rakamlar ise kırmızı kutularla işaretledim gibi, çeki demirine 60 kg binecek şekilde 950 kg ve %18 eğimin üzerine asla çıkamaz yönünde. %18 ülkemiz için felaket düşük bir rakam çünkü %75 eğimin olduğu yollar bile maalesef ki ülkemizde mevcut. Çeki demirine ise yine 60 kg binmesi düşük bir rakam 100 120 150 gibi rakamlar güvenilir kabul edilen rakamlar oluyor genellikle. Şanslıymışsınız hiç bir sorun yaşamadan seyahatinizi gerçekleştirmişsiniz. Tabiki kullanıcının çok önemi mevcut ama aracında önemli olduğunu es geçemeyiz asla. Çeki demiri frenli karavan ve aracın çekmesi kısmında en az %30 fark olması da önemli bir unsurdur. Yani kaba taslak 1000 kg ise karavan araç 1300 kg çeker seviyede olmalıdır. Siz eğim çekme kısımlarında güvenli kısmın baya altındaymışsınız. Yeni alacağınız aracıda şuan merak ediyorum çünkü oda mı önden çeker diye.

aracınızda yazan değerlerin hiç bir önemi yok. towcar sitesine aracın marka modelini yazın ve bakın testler sonunda güvenli ne kadar karavan çekebiliyormuş size söylesin. çünkü bu değerler düm düz yollar için geçerlidir. aynı aracın fabrika verilerinde 3 litre yakarım diyerek gerçekte 8 litre yakması gibi gerçekle alakasızdır. towcar sitesi size ne doğru sonucu verecektir.

Baktım o siteye ancak, Nk 3500 karavana eş değer bir karavan var mı orada.

selamlar sizden ricam benim almayı dusundugum aracın caran ile uyumunu yorumlar mısınız,

Merhabalar,Trek71 kullanıcı isimli Behçet Tolga arkadaşımızın 1.saydaki tork konusundaki yorumunu benim için çok faydalı oldu. Başoğlu 2009 model, yüklenince 1500 kg kadar olan bir çekme karavanım var. Benzinli bir qasqai 1.6 aracım vardı, onu sattım ve suzuki grand vitara 1,9 dizel bir araç aldım ve inanılmaz farketti. Tekrar faydalı paylaşlarınız için teşekkür ederim.
Yollarda da karşılaşmak dileğiyle...

Cooook tesekkur ederim.super bir aciklama olmus

Cok tesekkur ederim.super bir aciklama

Cok tesekkur ederim.super bir aciklama

Ilker Bey 2016 yılında bu çok değerli paylaşımı yapmış. Yazınızı okuyunca, Ilker Beyin paylaşımına bir beğeni vereyim dedim, paylaşımı bulunca 4 yıl önce beğeni verdiğimi gördüm. Konunun tekniğini çok güzel ve anlaşılır dille anlatan bu paylaşım hep önde durmayı haketti diye düşünerek başlığı sabitledim.

Merhaba ben de çekme karavan arayışına girdim. Ama öncelikle araba konusunu halletmem lazım.

Konudaki bilgileri okudum. Arabam 1.2 TSI / vites DSG Leon. 175 torku 1400-4000 devir arasında veriyor. Frenli römork ağırlığı 1300 kg yazıyor. Almak istediğim karavan 1000 kg. (Lafı uzatmamak için onları yazmayayım).

Towcar sitesindeki bilgiler aşağıdaki resimde. Sizlerin yorumu nedir? Yeni nesil turbolar yeterli midir?

Tork nasıl olursa büyük oluyor. Mesela 2000 Tork mu büyük 4400 tork mu büyük. Bunlardan hangisi daha iyi karavan çeker. Benim araç nşssan qashqai maximum güç 117 hp (86 kw) 6000 rpm. 1.6 motor 158 nm/4400 rpm. Otomatik vites Benzinli. 750 kg karavan çeker mi?

Tork birimi nm'dir. Aracınızın maximum torku 4400 devir/dakikada 158 nm'dir. Sormuş olduğunuz 2000-4400 sayıları motorun dakikadaki devir sayısıdır.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi