Gezimizde ilginç şeyler gördük. Bazen gülümsediklerimiz ve çok hoşumuza gidenler oldu. Bazılarından bugün bahsetmek istiyorum.
2 Austos 2017 günü eski bir kiliseyi gezdik. Kilise de önemli olan kıyametin ne zaman kopacağına dair bir işaret olmasıydı! Kilise 1250 yılında yapılmış. Kilisenin duvarının yanındaki ince uzun taşa dikkat etmek lazım.
Ekli dosyayı görüntüle 65337
6 metre yüksekliğindeki bu taş ne zaman duvara değerse kıyamet kopacakmış. Rivayete göre, kıyameti geciktirmek için 1830 yılından önce bu taşın tepesinden bir parça kopartılmış.
(Bilgileri gezi rehberimizden aldım)
Google Maps
Ekli dosyayı görüntüle 65338
Bu resimde bir çekme karavanı görüyoruz. Sahibi traktörle geldi ve karavanı buraya parketti (karavanpark). Böyle bir çekme karavan piyasada olmadığına göre kendi yapmış olsa gerek. Bravo!
Ekli dosyayı görüntüle 65339
Caddy’e benzer araçlardan yapılan karavanlar çoğaldı. Bu karavanı Nolde Müzesinin parkyerinde gördüm. Üzeri açılıp kapanabiliyor.
Ekli dosyayı görüntüle 65340
Arkadaki kutuda neler olduğunu merak ettim ama sahibi görünürlerde yoktu. Benzer araçları Reimo firması yapıyor.
Reimo - Minicamper auf VW Caddy - Übersicht der Reimo Ausbauten
Ekli dosyayı görüntüle 65341
Ikiz şelalere giderken bu kulübeyi bir park/piknik yerinde gördük. Kapılarında Bayan ve Bay işaretleri wc olduğunu gösteriyor. WC Norveç’te hemen her piknik yerinde var. Esas ilginç olan tarafını Sonja biliyordu (gezi rehberi). Kulübenin sol tarafındaki üzeri kapaklı silindir biz karavancılar için wc kasetini boşaltmak için yapılmış. Bulunduğu yer.
Google Maps
Almanya dışı gezilerimizde yanımızda WOMO serisinden bir gezi rehberi bulundururuz. Sayesinde bilgilerimiz çoğaldı ve bu rehber sayesinde çok sayıda gezilecek ve ücretsiz konaklayacak yerler bulduk (19.90€).
Mit dem Wohnmobil nach Norwegen. Teil 1: Der Süden