iklil konyalilar
Geziyorum !.. Öyleyse VARım !..
Karavan önü çadır yeine 'Karavan önü kulübe'' konsepti , pek de karavancılık felsefesiyle uyumlu görünmüyor doğrusu(?)Aşağıdaki resimde çekmekaravanın yanındaki kulübeyi Norveç kampinglerinde sık gördük. Normalde karavanların önünde çadır var. Hava şartları nedeniyle herhalde çadır yerine ev gibi bir kulübe yapıyorlar.
Ekli dosyayı görüntüle 64713
Çadır gibi hemen toplanıverecek bir 'eklenti''den ziyade , kalıcı bir müştemilât portresi çiziyor .
Yanılıyor muyum acaba?
Bazı seyahatlerimde ben de yol kenarı tabelalarda GEYiK uyarısı görmüştüm(çeşitli ülkelerde) , ama bu geyikler gibi sallana sallana gezenleri değil de , önümden hızla koşup-kaçacak geyikleri hayal etmiştim!... Bunlar vahşi hayvan olayını aşmış , evinin bahçesinde dolaşan evcil hayvanlar gibi adeta
Bu arada çatısı çimli turist-information ofisi de harika görünüyor
Gezinizi büyük keyifle izliyorum , İsveç tabiatı ile ilgili -acizane- izlenimim şu olmuştu vakt-i zamanında: Tepe-Göl-Orman-Göl-Tepe-Orman-Orman-Göl-Tepe (!!!)
Bir defa Stockholm-Göthenbourg hızlı tren yolculuğu var anılarımda ...
Burada biz ''Ormnları kesmeyelim!'' diyoruz , İsveçte ormanları kesmeseler , TARLA olarak kulanacakları 1cm arazi dahi YOK(tu) gördüğüm kadarıyla Dünyanın heryerinde insanoğlu aynı : İllâ ki bu ormana baltayla girecek !..
Merakla gezinin İsveç bölümünü bekliyoruz