Niva Yükseltme

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 90
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 46,501
Ynt: Niva Yükseltme

Yükseltme işi "ihtiyaca binaen"dir derim...

Dursun ustanın tavsiyesiyle arkaya öne "get" koyup 2-3 cm kadar yükselttim, olayı abartmadım... Tek araç ve karışık kullanım için (uzun yolada gidiliyorsa) 2-3 cm'den fazlası Nivaya yaramaz derim...

Etiketler

snguntac' Alıntı:
reis 28 yakınlarda olcaksında verecez bızım cengaver niva yı şöle bi adama döndürcen...yok ki kardeşim burlarda usta ... götürüyorsun burda usta ya niva yı "abi ne gereği var bunlara ya gidiyor ya işte hem daha fazlasına ne gerek var yuksek araba ıyı olmaz" :eek: böyle ustalara ne yaptırılabilir ki...

hanki şehirdesiniz bilmiyorum ama teknik bilgi olarakta ne isterseniz sora bilirsiniz elimden geldigi kadarıyla yardımcı olurum

teşekkürler dursun ustam ıspartadayım takıldığımız ilk noktada mutlaka ararrım...

selamlar,Dursun usta benim size sorum acaba 95 sonrasi ladalarda arazi sanzimani eski modellere gore daha iyimi oyle duymustum ama teknik acidan bilgim yok ,aracinizi yaptiginiz zamanlarda bakmistim .cok guzel olmus ama benim 93 model aracim vardi ve kalkista cok salliyordu sorunu cozemedim sattim sonradan bana 1.7 i ler daha iyi diye soylediler bende uzmanina sorayim dedim.simdiden tesekkurler :smiley:

negrowolf' Alıntı:
selamlar,Dursun usta benim size sorum acaba 95 sonrasi ladalarda arazi sanzimani eski modellere gore daha iyimi oyle duymustum ama teknik acidan bilgim yok ,aracinizi yaptiginiz zamanlarda bakmistim .cok guzel olmus ama benim 93 model aracim vardi ve kalkista cok salliyordu sorunu cozemedim sattim sonradan bana 1.7 i ler daha iyi diye soylediler bende uzmanina sorayim dedim.simdiden tesekkurler :smiley:

95 sonrası nivalar motor olarakta şanzıman ve dişli oranları olarakta daha iyileştirilimiştir lakin 95 sonrası nivalarda bu yeniliklerden faydalanarak eksiklikleri giderile biliyor yeni modeli tercih etmeniz daha isabetli olur

reis28' Alıntı:
95 sonrası nivalar motor olarakta şanzıman ve dişli oranları olarakta daha iyileştirilimiştir lakin 95 sonrası nivalarda bu yeniliklerden faydalanarak eksiklikleri giderile biliyor yeni modeli tercih etmeniz daha isabetli olur
dursun usta resimdeki gibi lada niva dodikleri varmi yoksa baska bir seyden uretmemi[attachment=1][attachment=2]

xniva352.jpg

xniva353.jpg

O cihazın hikayesi burada > http://www.natal4x4.com.br/xniva.htm
Bildiğim üzere makinesi farklı, yani Lada değil..

dodikler o arac için özel yapılmış iyi bir polyesterci bulursan sende yaptıra bilirsin resimdeli arac tamamiyle farklı mekaniklerle modifiye edilmiş bir arac Yavuzun belkirttigi gibi

yavuz bey ve dursun usta cok tesekkur ederim.beni bu konuda aydinlattiniz gercekten cok yolum var zannederim. yavas yavas ogrenecegiz tabi bilmemek ayip degil ogrenmemek ayip demisler :smiley:

ustam özür dileyerek soruyorum (cahilliğime sayın) bu kiti taktığımız takdirde jant ve ok144 lerde değişiklik yapmamıza gerek varmı

kılıç001' Alıntı:
ustam özür dileyerek soruyorum (cahilliğime sayın) bu kiti taktığımız takdirde jant ve ok144 lerde değişiklik yapmamıza gerek varmı

ok 144 leri kullana bilirsin lakin jantları degiştirirsen daha iyi olur dış ofset jant kullanman gerekir

merhaba benm nivayı yükseltmek istiyorum ama hafta içi şehir içinde de kullandığım için kararsızım.. nivayı yükselttiğimizde asfalttan uzaklaştığını söylüyorlar peki araca kule gergisi uygulasak bi işe yarar mı ?

isso33' Alıntı:
merhaba benm nivayı yükseltmek istiyorum ama hafta içi şehir içinde de kullandığım için kararsızım.. nivayı yükselttiğimizde asfalttan uzaklaştığını söylüyorlar peki araca kule gergisi uygulasak bi işe yarar mı ?

nivada yükseltme daha büyük lastik taka bilmek ve arazideki kabili yetini arttırmak icin yapılıyor düzgün yapıldıgında asfalttanda uzaklaşmaz arazidede daha başarılı olur

öncelikle herkese merhaba.bilgisi olan arkadaşlar ve ustalarıma bir sorum oluçak 2005 model niva sahibiym.rojinal lastiklerini çıkarıp ok 144 lastık takım ve yayların üst kısmına 6 cm get koyarak arçı yükselttik.aslında orjinallige önen veren birisim ama .önce vinç olunca .birde bende 100 kilo olunca araç biraz alçak kaldı ben zayıflaya madıgım için mecbur araçı yükseltmek zorunda kladım acaba bu tür işlem yaptıran arkadaşalrımız varmı veya ustam herhangi bir sıkıntı yaratırmı get ler.tavsiye ve önerileriniz içn şimdiden teşekkürler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR