Niva Yükseltme

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 90
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 46,517
Ynt: Niva Yükseltme

Niva'ya ölçü olarak (misal OK144) 6.00-16'dan büyük lastik takılmayacaksa yükseltmek anlamlı değil. Sonuç olarak derdimiz diferansiyelleri yükseltebilmek.

Genelde herhangi bir yöntemle yükseltilen herhangi bir Niva'nın 6.00-16'dan büyük lastik taktığını da görmedim desem yeridir..

Etiketler

Konu sadece şasinin yükselmesi ise ok..
iyi bir arazi performansı için defransiyellerinde yükselmesi gereklidir. Dolayısı ile lastiklerin bazen jantlarında büyümesi gerekcektir.

Bu durumda defransiyel oranlarınında (Ayna+Mahruti) yeniden düzenlenmesi gerekecektir.

Dolayısı ile yükseltme Amaç,Araç,Modifikasyon teknikgi vs. tüm bilgiler bir birine uyumlu olmalıdır.Yavuz bey'e katılıyorum..

selam arkadaşlar kendi kulandıgım nivamda erco ustanın yayınlamış oldugu yükseltme kitinin aynısıvar standart nivanın yerden tavan yüksekligi 1.64cm benim nivamın yerden tavan yüksekligi 1.82 gibi tabiki şasede yerden aynı oranda yüksek arazide baya rahat aynı oranda ofsetli el yapımı jantlarla lastiklerde dışa acık uzun amartisörler sayesinde aksların salınım aralıkları baya iyi askıda kalmıyor aynı zamanda jantlarımızın enide orjınal jantlarına göre daha geniş buda okaların diş aralıklarının acılmasına neden oluyor buda bir avantaj

Grnt006.jpg

Grnt005.jpg

Grnt004-1.jpg

DSC01715.jpg

DSC01705.jpg

yükseltme kiti uygulamasından sonra aracta genelde bir uyumsuzluk olmadı gayet rahat cünki yapılan işlemde aracın ana yapısına her hangi bir zarar vermi yorsun ön tarafta aksların acılımları yeterli zaten oldukca paylı onlardada pek sorun olmadı aracın viraj dengesi ve yol tutuşuda güzel yukarı yükseldigi kadarda lastik izleri dışa acıldıgı için ondada bir sorun yok gayet memnunum gerci aracımız halazırda tadilatı tam olarakta bitmedi vinç tanponu şinorkel falan gibi detayları kaldı yakın zamanda onlarıda tamamlayıp kısmet olursa zafer beyinde katıldıgı bir offroyt gezisinde beraber deneme fırsatımızda olacak

reis28 dedigi gibi yol tutuşunda bir sorun olmuyor zaten cok dengeli yukseltiliyor ki aks yuksekliklerinde valan da bi fark olmuyor ön taraf da ama arkada şalfr biraz aşağa dogru sarkıyor

yükseltilmiş ve ofset jantlarla 75cm caplı lastikleriyle niva işte böyle bir şey

DSC01783.jpg

DSC01779.jpg

tşekkürler birdearazide görmek lazım daha ufak tefek denemeler haricinde araziye daha cıkmadı

Arkadaşlar bu kitin maliyeti nedir? nereden bulunur , bu konulardada biraz detay verseniz bence çok yararlı olacak.

yükseltme kiti niva için hazır satılan bir model yok dünyada yapılmış örneklerinden kopyalama şeklinde maliyeti 4 amartisörde dahil olmak üzere 300 ila 500 ytl arası rakamı degiştiren kulandıgın amartisörler arac sıtandarttan 15 veya 20 cm arası adaha yüksek oluyorlastikler arası akserasyon farkı 85 cm yükseliyor yani bir teker 85 cm yükseklikteyken diger üç lastik yerden kesilmiyor buda niva gibi kısa şase bir aracın arazide kayda deger bir şekilde rahat hareket etmesini saglıyor aracın of setli cantları sayasinde lastik izleride dışa cıktıgı için derin kanallarda lastik yanaklarının calışması saglanıyor ve daha önemlisi nivaya 75 cm cabında mt lastikler taka bili yorsun bu son yagmurlar ve arazide yaptıgımız denemelerde mükemmel üstü sonuclar aldık nivadan

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler, Bende niva yok (15 yıl önce vardı ;D ve hayrandım o zamanlar kendisine halada çok başarılı ve sempatik bulurum ) Kendim için sormadım, Bu kitin hazır yapıldığı , satıldığı biryer var ise Lada sı olan arkadaşlara çok yararlı olur anlamında yazmıştım.

Özetle; benim ladam olsa bu kiti nerden bulabilirim?

Selamlar

dedigim gibi bu kiti kendimiz yapıyoruz niva konusunda nivası olan arkadaşlara yükseltme ve arazi modifiyesi yönünde yol gösterir yardımcı olurum elimden geldigi kadar

arkadaşlar yükseltme kitinin fiyatı ve ne kadar yükseltme sağladığı hakkında bilgi verirseniz sevinirim. birde nerden temin edebiliriz?

arkadaşlar bizim buralarda çanakkale veya bursa,balıkesir bu yörelerde bu yükseltme kiti uygulayan varmı .Bilgisi olan varsa öğrenmek isterim..saygılar

reis28' Alıntı:
dedigim gibi bu kiti kendimiz yapıyoruz niva konusunda nivası olan arkadaşlara yükseltme ve arazi modifiyesi yönünde yol gösterir yardımcı olurum elimden geldigi kadar
Reis selamlar. Bu yükseltme kitin fiyatı ne kadardı?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR