Niva Yükseltme

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 90
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 46,501
Ynt: Niva Yükseltme

arkadaşlar erzurumdan herkese slm lar bana bifiber çarluk ve demir on korkuluk lazım erzurumda bulamadım siparişle göndere bileceklerini bildiğiniz parçacı varsa adres veya tlf verirseniz sevinirim

Etiketler

arkadaşlar çamurlukların etrafına takılan fiberlerden lastikleri genişlettim çamur atıyor gövdeye

ömrümü7ler' Alıntı:
reis28 nivaların yikseltmesi yapıldıktan sonra asfaltta ve arazide sürüş güvenliği çok etkileniyormu

mustafa bey yukseltme yapıldıktan sonra asfalata pek savrulma olmuyor nedenide daha güclü darbe emiçili suspansiyon kullanımı ve ofsetli cantlar aracın lastik basma cizgileride bir miktar dışa acılıyor tabiki bu iş lem yapılırken tüm unsurları aynı anda yapmakta fayda var yukseltirsiniz cantları koymazsınız ozaman cadtede biraz daha dikatli kulanırsınız

merto77' Alıntı:
ben yaylarla yay getlerini değiştirip denemek istiyorum ustalara yeterli diyor sizce yeterlimi ???

Yeni yay ve get kullanılarak 3.5 cm yükseltilmiş niva.Resimde görüldüğü gibi yeterli.

DSC00057-1.jpg

yetrli lik sonucta ne istediginle orantılı yayların altına bir miktar get koyarak aracın yaylarındakı basıncı arttırarak bir miktar yukseklik elde edilir sonucta arcın görsel duruşu güzel olur

ömrümü7ler' Alıntı:
reis28 bu get kulanarak yükseltme arazide bir sorun yaratırmı.
bu konuda bilgi verirsen çok sevinirim.

get koyarak yukseltme arazide sorun cıkarmaz yararıda cok fazla olmaz yükseltmenin tam anlamı aracın yuksek görünmesi kadar suspansıyonun aşagı veyukarı salınımında artırılması bu sayede arzide daha esnek ve kıvrak olmak burdakı amac

Peki yüksekliği sağladınız.
Diferansiyel balansını nasıl ayarlıyosunuz.
Biliyorsunuzki belli bir şaft açısı ile üretilmekte bu nivalar.
Mafsalları nekadar zorlar. Uzun yolda balans yaparmı.? saygılarımla ...........

serdaragdas' Alıntı:
Peki yüksekliği sağladınız.
Diferansiyel balansını nasıl ayarlıyosunuz.
Biliyorsunuzki belli bir şaft açısı ile üretilmekte bu nivalar.
Mafsalları nekadar zorlar. Uzun yolda balans yaparmı.? saygılarımla ...........

nivalardakı şaft balansı titreme standartında bile vardır hiç bir zaman sıfırlanmaz bir an tutsa bile hemen bozulur yuksek nivadada pek fark yok rahatsızlık vermiyor

öncelikle ilk resimdeki lada niva harika olmuş. ancak üzerindeki lastiklerin tam ebat ve markasını merak ettim. ofsetli jantlarla beraber 3 cm lik bir yükseltme yapıldığında en büyük ( ki lastigin büyüklügü oranında yükseklik maksimuma çıkacaktır.) hangi lastik ebadı takılıyor.
güle güle binin kardeşim.
saygılar

teginalp' Alıntı:
öncelikle ilk resimdeki lada niva harika olmuş. ancak üzerindeki lastiklerin tam ebat ve markasını merak ettim. ofsetli jantlarla beraber 3 cm lik bir yükseltme yapıldığında en büyük ( ki lastigin büyüklügü oranında yükseklik maksimuma çıkacaktır.) hangi lastik ebadı takılıyor.
güle güle binin kardeşim.
saygılar

lastik ebatı 205/80/16 federal MT

reis 28 yakınlarda olcaksında verecez bızım cengaver niva yı şöle bi adama döndürcen...yok ki kardeşim burlarda usta ... götürüyorsun burda usta ya niva yı "abi ne gereği var bunlara ya gidiyor ya işte hem daha fazlasına ne gerek var yuksek araba ıyı olmaz" :eek: böyle ustalara ne yaptırılabilir ki...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR