Akışmetre kontrol edildi mi ? Balata spreyi ile uzak mesafeden püskürterek temizleyin. Sonra tekrar gözlemleyin.Herkes3 merhaba yaklaşık 6 aydır nissan terrano 3.0 kullanıcısıyım,forumda yazıları aracı almadan önce takip etmeye başlamıştım.Öncelikle bilgilerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Gelelim üyelik oluşturup soru sorma sebebime
Aracımında yaklaşık bir aydır 2.000 devir üstünde çok yüksek bir tekleme ve mazot yakamama veya mazot gelmemesi tarzı bir problem var.Aracı çalıştırdıktan 20 30 dakika sonra(araç ısındıktan sonra)başlıyor bu problem ve sürmeye devam ettikçe daha düşük devirlerde de aynı sorun oluyor.
Problemi daha detayli anlatmak gerekirse araçtan kesik kesik öksürmeye yakın bir ses geliyor,gaza bassam da araç ivme almıyor.Aynı sorun araç bosta iken de 2000 devire çıkınca yaşanıyor.
Aracı nissanlara bakan bir ustaya gösterdim araci bilgisayara bağlayıp uzun süre turbo vs herseye baktı sonunda aracta bir problem olmadığını sorunun mazot pompasından kaynaklanabilecegini söyledi.Pompaci boch servisine gittim 750 tl ile 2500 tl arasinda değişebilir bir masrafi olduğunu soyledi (pompaya bakmadan).
Sizce başka bir problem olabilir mi?(elektrik arızası vs)
Malum çoğu zaman başımıza gelen bir durum,basit bir problemin algilananamasi neticesinde 2-3 bin masraf ama problemde düzelme yok.
Pompaciya baktirmadan önce sizlerin görüşlerini almak istedim
Şimdiden teşekkürler
Birde krank pozisyon sensoru var. Onu da wd40 ile temizleyin. Sensor kontrollerinden sonra pompa kontrolü yaptırın.
SM-G530F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi