Herkese merhabalar,
Bende eşimle beraber bu aralar ciddi şekilde bir 4x4 bakmaya başladım. her araştırmamda fikirlerim biraz daha değişiyor. bir hafta bir modeli inceleyip beğenirken ertesi hafta başka bir modele geçiyorum. Ancak bütçemiz dahilinde sanırım başka da bir model kalmadı. şu anda terrano bizim merceğimiz altında. büyük ihtimal ihale ona kalacak
Durumumuzu özetleyecek olursam:
Şu anda 2011 model otomatik vites bir doblo sahibiyiz. bu aracı alırkenki kriterlerimiz ise, dizel olsun (ekonomi olsun ancak benzin+lpg'yi eşim kesinlikle istemiyor), otomatik vites olsun (istanbul şehir içi kullanımda büyük nimet) ve bagajı da büyük olsun idi (inanın dobloya bile anca sığmaya başladık
).
Şu anda ise istediğimiz kriterleri değiştirmeden birde üstüne 4x4 ve arazi kabiliyetini ekledik. çünkü doblo ile doğada yayla gibi yerlerde kampa giderken ve bozuk yollarda inanın çok zor oluyor. amacımız ağır offroad değil. ancak bozulmuş, kırılmış yollarda aracın altını vurmayacağımız, toprak yolda yağmura yakalanırsak çamurda saplanıp kalmayacağımız, eşyamızı da sığdırabileceğimiz, mümkünse dizel ve daha da mümkünse otomatik bir araç bakıyoruz. sanırım şu anda bu kriterlere en çok uyan ve fiyatı makul araç terrano II 2.7tdi oluyor.
Şimdi geleyim planımıza ve aklımdaki sorulara:
dobloyu satıp üstüne bir miktar daha ekleyerek 2011 model bir pegeout 107 + 2000-2001 model bir terrano 2.7 tdi alalım diyoruz.
Pegeout'u eşimin elinin altında ve şehir içi ihtiyaçlarımız için kullanmayı planlıyoruz. terranoyu ise şehir içinde bagaj ihtiyacımız olduğunda ve genelde tatile-kamplara giderken kullanmayı planlıyoruz.
Ancak geçen sene sıfır olarak aldığım ve sorunsuz doblomuzu satıp yerine 2 tane 2. el araç almak mantıklı mıdır hala karar veremedim. hele ki terrano'nun 12 yaşında nispeten epey yaşlı olacağını varsayarsak. Sizce bu kararımızdan pişmanlık duyar mıyız? Özellikle terrano'nun bakım masrafları bizi üzer mi? Şehir olarak İstanbul'da yaşıyoruz ancak motorlarla aram şimdiye kadar olmadı. sanayiyle de işim olmadı. yani o çevreye uzağım. eğer bir ihtiyacım olursa (ki bu yaştaki bir araçta mutlaka olacaktır) o zaman buradaki siz değerli araç sahiplerinin yardımıyla ilerlemeyi planlıyorum.
Diğer sorularım:
-İstanbul'da Terrano için bildiğiniz, güvendiğniz usta yada sözel servis var mıdır? (tercihen anadolu yakası ancak yoksa avrupa da olabilir)
-Yine İstanbul için parça temini nasıldır?
-Aracı bizzat görmek, kullanan sahibiyle 1-1 konuşup sohbet edebilmek, hatta belki mümkün olursa kısa bir deneme sürüşü yapabilmek için İstanbul'da bulunan terrano sahipleri var mıdır? Bu arkadaşlar kendi aralarında buluşma yapmakta mıdır yada biz bir özel buluşma yapabilir miyiz?