Ynt: Nissan Pickup 4x4
BU BIR NISSAN SKYSTAR 4X4 U OVME MESAJI
arkadaslar 2005 ten beri skystarsss kullaniyorum
aracta on arka arazi tampon dan baska hicbir sey yok
aracta 4 sezon asfalt lastigi var, ismini bir turlu aklimda tutamadigim komik bir marka
gectigimiz hafta sonu saroz, carsamba gunu de kilyos ve gumusdere de epey bir yol kat ettik
vinc we camur lastigi olmadan, camura saplanma olasiligimin gayet yuksek oldugu derince camurlardan, traktorlerin gectigi, keske gecip te isimizi zorlastirmasaydi diyebilecegimiz yollardan gectik, ve sanirim camura tutunabilmemizi saglayan tek unsur lastikleri kaplayan killi toprakti
belkide bir cok amator hatami motor gucunun verdigi atalet ile ortuyorum, yada sandigimdan daha tecrubeliyim, anlamadim gitti
artik bir vinc edinme vakti geldi diye dusunuyorum, cebimde fazladan 100tl ile gezip te bir de her gectigimiz koyden traktorcu telefonu edinme aliskanligimdan kurtulmak istiyorum
ama
ARACIMI SEVIYORUM!!
fakat
keske orta dif kilidi de olsaydi (hele bide bunlar cok pahallii)
keske 4H ye aldigimda on dif kitlenmeseydi de lsd olsaydi, istek uzerine kilitlenebilseydi (boyle bir mekanik aksam varmi fulltime4x4 olmayan araclar icin)
keske dif kilitlendiginde guc aktarimi 50/50 olsaydi (sanirim degil, belkide orta kilit ile cozulebilir?)
keske kazadan sonra toplandiginda yatagi biraz tiraslatip sasiyi kisaltsaydim
keske arka makaslar kolaylikla amortisorle degistirilebilinseydi (sasi kurtarmaz dendi bende caydim)
keske abs/airbag birer dugme ile kapatilabilinse (bu islemde guvenli bir basariya ulasan arkadaslar varsa lutfen paylassin)
keske arka frenler disk olsaydi
keske arka kabin biraz daha rahat/uzun/kaykilabilinir olsaydi
keske aks araligi 5-10cm daha kisa olsaydi
ah keskem ah keskem