Nissan Pickup 4x4

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ULTRABA Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 54
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 69,909

Etiketler

Ynt: Nissan Pickup 4x4

arkadaşlar ben 2.7 tdi terrano kullanıcısıyım . bu EGR valfi benimkin de sanırım yok. ama arkadaş terrano 1 3000 cc kullanıyor onunkinde var. onunda ne anlama geldiğini çözemedik çünki iki çıkış var silindirlerden yarısından gelen çıkışı geri veriyor yarısı zaten eksoza gidiyor.emisyonu böyle düşürmüşler ama yanma ürününü tamamen de motora vermemişler midir biz mi yanlış yorumladık anlamadım. ama egr iptali ile motorun gücü artıyor sanırım. gerçi pek 3000 cc terrano 1 de buna gerek yok çünki lpg de dahi gaza dokununca fırlıyor.

Arkadaşlar bendede 1998 QD32 motorlu nissan pikap var ve şu anda 250.000 kmde ve araçta şu ana kadar sadece şaftın orta askı bilyası değişti bence eski araçlar yenilere göre daha uzun ömürlü motorlara sahip çünkü fabrikalar küçük hacimden daha fazla güç üretmek için motorun sınırlarını zorluyorlar buda hem motora hemde motor güçlendiği için şanzumana difransiyel ve şaftlara zarar veriyor

hatay 102.jpg

Egr valf eksoz zamanı sırasında açılıyor ve eksoz gider gibi emme monifolduna yanmamış nitrogen gazını geri çeviriyor.Burdaki amaç NOX emilimini düşürmektir.Doğaya salacağınız zehirli gazın miktarını bir nebze olsun düşürmek ve yakıtın daha verimli kullanılması amaçlanmış...her parça gibi egr valve zaman içinde arıza verebiliyor. Burda onu iptal ederek güç kazanıldığı sanılıyor, ama bozuk bir valf akselerasyonun düşük olmasının nedenlerinden biridir...Eğer yenisiyle değiştirirseniz aracınız normal (fabrika standartları) gücüne, ataklığına kavuşacaktır... Bunu körlemek demek sadece eksoz muaynesinden geçememenizi sağlayacaktır...:( benim aracım 120 bin km de çok sık offroad ve uzun yol yapmama karşın gayet atak ve seri ... üzerindeki offroad aksesuarları ve mt lastikler ile 10,5-11 lt -100 km de mazot tüketmekte...Standart halinde 8,5-9lt tüketiyordu...

slm yardımınıza ihtiyacım var 2009 model 21 000 km de skystarım var araç 2000 metrenin üstüne çıkınca yığılıyor kalıyor gaz yemiyor gitmiyor ne yapacam sasırdım 3-4 tane yetkili servisle görüştüm onlar normal diyor anlamadım gitti

lionehart' Alıntı:
slm yardımınıza ihtiyacım var 2009 model 21 000 km de skystarım var araç 2000 metrenin üstüne çıkınca yığılıyor kalıyor gaz yemiyor gitmiyor ne yapacam sasırdım 3-4 tane yetkili servisle görüştüm onlar normal diyor anlamadım gitti

ben navarayla 2400 ü gördüm öyle birşey yaşamadım. servis bence başından savıyor.

Mustafa AKIN' Alıntı:
Mazot filitresi tıkandığında böyle olur. İsterseniz deneyin.

katılıyorum , deniz seviyesindeki hava yakıt oranı ile

2000 metrenin üzerindeki hava yakıt oranı aynı değildir.

az oksijenden dolayı yakıt daha fazla gelir daha doğrusu gelemez filtre tıkalı olduğu için.

hangi tür yakıt kullandığınzda önemli.

darktreys' Alıntı:
katılıyorum , deniz seviyesindeki hava yakıt oranı ile

2000 metrenin üzerindeki hava yakıt oranı aynı değildir.

az oksijenden dolayı yakıt daha fazla gelir daha doğrusu gelemez filtre tıkalı olduğu için.

hangi tür yakıt kullandığınzda önemli.
şimdi öncelikle ilginiz için teşekkürler araç boşta iken gaz köklenince sorun olmuyor ama vitese takıp gaz verince devir yükselmiyor üstüne istop ediyor zaten bakımı geldi mazot filitresini deneyeceğim bu arada sürekli euro dizel kullanılıyor hiç kırsal kullanılmadı

lionehart' Alıntı:
şimdi öncelikle ilginiz için teşekkürler araç boşta iken gaz köklenince sorun olmuyor ama vitese takıp gaz verince devir yükselmiyor üstüne istop ediyor zaten bakımı geldi mazot filitresini deneyeceğim bu arada sürekli euro dizel kullanılıyor hiç kırsal kullanılmadı

ben de arkadaşlar gibi düşünüyorum . ilk akla gelen mazot filtresi...

3200 mt ye çıktım Karadeniz anzer tarafları... Enjektörlü olduğundan besleme problemi olmaz.Hava filtreniz tıkalı olabilir, mazot filtresinde problem olabilir (arkadaşların dediği gibi)... Egr düzgün çalışmıyorsa yığılmaya sebep olur... Navara asia sitesinde çok delibozuk :smiley: tipler var, araçlara inanılmaz uygulamalar yapmaktalar.Ordan epey bi face aldım tavsiye ederim... Benim en son sıkıntı verici bir problemim olmuştu onuda burda paylaşayım ki benim durumuma düşen birisi olursa benim kadar masraf etmeden sorunun köküne inebilsin. Aracım normal şartlarda sıkıntısız normal hararetinde gidiyordu, bir gün 2500 d/d üzerinde otoyolda giderken 100-110 km gibi bir süratte hararet yükselmeye başladı.Ve bundan sonra 2 ay boyunca aynı sorunu yaptı ...nezaman otoyolda 100 km üzeri yüke biniyor hararet yukarı zıplıyor ve fazla zorlarsam genleşme kabını fokurdatmaya başlıyor.Ama kesinlikle motor su eksiltmiyor.Kaçak yok yani... sırasıyla parçaları değiştirmeye başladım, termostat, devridaim motoru, radyatör söküldü temizlendi yola çıktık biraz sıkıştıdım hoop hararet yukarda...Çıldıracam...termik fan dediler onuda değiştirdik, çıktık teste hoop hararet yukarda...En son aracı satmaya karar verdim :smiley: yaklaşık 1000 tl para harcadım. Motor çok sağlıklı çalışıyor sorun yok... En son başka bir arkadaşımı aradım Nissan özel servisi, gel dedi radyatörü değiştirelim öle bi test edelim dedi...Radyatörü değiştirdik sorun çözüldü... 127 bin km de ki aracın radyatörü tıkanmış, ve bir çok delik off olmuş... yüksek basınç altında soğutma yapamıyormuş... Aklınızda olsun, benim gibi bir sorun yaşarsanız önce radyatörde sıkıntıyı arayın... selamlar

selamlar
bizim araçlar yan sanayi filtrede kabul etmiyor çakallık yapıp yan sanayi filtreler taktım 1000km gidemedim rampada bir vites düştü çekmedi araba hemen çıkartıp servisten orjin filtreleri taktım bi dahada tövbe yan sanayiye

Sayin Ozan Topcu aracinizin servise girip girmedigini hala merakla beklemekteyim.Konuyu uzun zaman takip edip sonra unutmustum o yuzden bu kadar zaman sonra hortlattim.
Bu arada yaklasik iki yildir takip etmekte oldugum konuyla alakali olarak (2003 Skystar kullanicisiyim sifirdan beri) aracimizin bu gune kadar pek problemi olmadi.
Devamli Eurodizel kullanildi,arazide hemen hemen hic kullanmadik.Uzun yolda 130-140 genelde yapildi.Cok nadir 150-160 gorduk.Iki kisi kullaniyoruz.Kilometresi de 90.000 lerde.
Servisi pek nadir goruruz.Hatta yag degisimlerini bile zamanindan cok sonralari yaptiririz.Bu gune kadar bizden baska (patron ve ben) ilk defa oglu en fazla 1000 km toplamda kullandi.
Arka tamponda carpik meydana geldi ve uzun bir aradan sonra servise tampon icin giderken ben kullandim arac muthis titriyordu.Sorgu sonucu iddiaya gore hafif bir rampa atlamasi ve kaldirima surtme yasanmis orta rot kolu egrilmis.Degistirdik.Simdi yine eskisi gibi.Gelelim asil onemli olana yukarida arkadaslarin bahsettigi en onemli sey her aracin kullanicisi eger pilotaji iyiyse o araci dikkatli ve itinali surer gececegi yerleri iyi bilirse iyi secerse araclar uzun dayanir.Bu arada kendi aracim da Galloper ve cok memnunum.Bizim skystarda arkada lsd fabrika cikisi var karda buzda kaymasi ondan(4x2 dir onuda soyleyeyim)saglikli kalin

BU BIR NISSAN SKYSTAR 4X4 U OVME MESAJI

arkadaslar 2005 ten beri skystarsss kullaniyorum

aracta on arka arazi tampon dan baska hicbir sey yok
aracta 4 sezon asfalt lastigi var, ismini bir turlu aklimda tutamadigim komik bir marka
gectigimiz hafta sonu saroz, carsamba gunu de kilyos ve gumusdere de epey bir yol kat ettik
vinc we camur lastigi olmadan, camura saplanma olasiligimin gayet yuksek oldugu derince camurlardan, traktorlerin gectigi, keske gecip te isimizi zorlastirmasaydi diyebilecegimiz yollardan gectik, ve sanirim camura tutunabilmemizi saglayan tek unsur lastikleri kaplayan killi toprakti
belkide bir cok amator hatami motor gucunun verdigi atalet ile ortuyorum, yada sandigimdan daha tecrubeliyim, anlamadim gitti

artik bir vinc edinme vakti geldi diye dusunuyorum, cebimde fazladan 100tl ile gezip te bir de her gectigimiz koyden traktorcu telefonu edinme aliskanligimdan kurtulmak istiyorum

ama

ARACIMI SEVIYORUM!!

fakat

keske orta dif kilidi de olsaydi (hele bide bunlar cok pahallii)
keske 4H ye aldigimda on dif kitlenmeseydi de lsd olsaydi, istek uzerine kilitlenebilseydi (boyle bir mekanik aksam varmi fulltime4x4 olmayan araclar icin)
keske dif kilitlendiginde guc aktarimi 50/50 olsaydi (sanirim degil, belkide orta kilit ile cozulebilir?)
keske kazadan sonra toplandiginda yatagi biraz tiraslatip sasiyi kisaltsaydim
keske arka makaslar kolaylikla amortisorle degistirilebilinseydi (sasi kurtarmaz dendi bende caydim)
keske abs/airbag birer dugme ile kapatilabilinse (bu islemde guvenli bir basariya ulasan arkadaslar varsa lutfen paylassin)
keske arka frenler disk olsaydi
keske arka kabin biraz daha rahat/uzun/kaykilabilinir olsaydi
keske aks araligi 5-10cm daha kisa olsaydi

ah keskem ah keskem

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR