Merhaba arkadaşlar yıllarca hayalim olan Off Road sevdama çeşitli nedenlerden dolayı ancak 2009 da Defender'le başladım ve nihayet severek ve özellikle aldığım Nıssan Patrol 1991 dizel 5 kapı ile devam ederken ! talihsiz bir trafik kazası sonunda arabam yaklaşık 10 aydır yatmakta idi ( kaza yerinden parka çekilen arabanın yanına HİÇ uğramadım ve incelemedim ) ve resimlerden gördüğüm kadarı ile kupa çok berbat halde olduğundan öncelikle KUPA aramaya başladım ve arabayı sökmeye başladım ve asıl sürpriz kupayı şasiden ayırmaya başladığımda ortaya çıktı direksiyon kutusu sektör kolundan kırık! ön ana taşıyıcı kol kırık ! ve şasi tahminimden çok daha fazla eğik ! ama sonuçta kupa aldığım ve aracı yürütmekteki mutlak kararımdan dolayı vazgeçmedim ve azimle yeniden tüm hataları gidermeye ve yeniden offroad'a ve dağlara merhaba demeye karar verdim.
Bu arada aracı aldığım günden beri yapmayı düşündüğüm tüm planlarıma yeniden start verdim
Uzun araştırmalar ve aracı kullanırken edindiğim tecrübelerden araçta yapacağım ana motifiyeleri sırası ile sıralarsak
1. kupa ve şasi yükseltme= Ancak Yurt dışından hiç bir civata almadan tamamen Türkiye'de bulabileceğim malzemelerden
2. motor = turbo + intercoll ve tork olarak uygulaya bileceğim en yüksek torkta !! En ucuz ve en evrimli olarak
3. Konfor = Full hava süspansiyon , bu sistemi besleyecek motordan hareketi hava kompresörü , hava tüpleri , tahliye sistemi ve viraj emniyeti için gerekli olan yük+denge ventil sistemi
Bu arada aracı aldığım günden beri yapmayı düşündüğüm tüm planlarıma yeniden start verdim
Uzun araştırmalar ve aracı kullanırken edindiğim tecrübelerden araçta yapacağım ana motifiyeleri sırası ile sıralarsak
1. kupa ve şasi yükseltme= Ancak Yurt dışından hiç bir civata almadan tamamen Türkiye'de bulabileceğim malzemelerden
2. motor = turbo + intercoll ve tork olarak uygulaya bileceğim en yüksek torkta !! En ucuz ve en evrimli olarak
3. Konfor = Full hava süspansiyon , bu sistemi besleyecek motordan hareketi hava kompresörü , hava tüpleri , tahliye sistemi ve viraj emniyeti için gerekli olan yük+denge ventil sistemi