orgasmatron
Zirve
Mercedes ....
ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Om 602 alican abi , sprinter motoru benim arabada olan , sen patrolu birak musso al orjinal om 602 li ya da 3.2 6 silindir 220 hp olaniNerede acaba Ben çok aradım bulamadım ! Ben OM 606 aradım bildiğin yer varmı
Cevabi basit , 1983 den bu yana üretilen araclar , hala da uretiliyor 1. Jenerasyon cj7 nin lisans altinda uretilmis halidir, 1. Jenerasyondan geri miras olarak 2 jenerasyona cj 7 den gelen dana 30 ve dana. 44 diffransiyeller kalmistir 2 jenerasyon zamaninda mercedes ile teknoloji anlasmasi yapilmis ve motor sanziman direk mercedesten transfer edilmis hatta ilk mussolar bazi ulkelerde mercedes logo ve amblemi ile mercedes olarak satilmistir daha sonra maliyetler nedeniyle 4 matic mercedes sanziman yerine 2000 li yillardan itibaren koreye daha yakin olan avusturalyadan btr firmasindan fordlar icin kullanilan otomotik sanziman gelmis, (bu btr firmasi su anda ford alimi kestigi icin batmistir) 3 jenerasyon artik suv olmus monoblok sasiye dönülmüştür, motor yine mercedes kokenli motor sanziman japondur kisacasi ssangyonlar dandik arac değildirbizde araç var motor bakıyoruz en azından bizdeki araçlar kaç milyon üretilmiş sayısını fabrika bilmiyor
daha önce bahsettiğim araçlar 50-60 senedir değişmeden üretilip bestseller pozisyonda korando ne ara üretilmiş devamı neden gelmemiş ayrıca kore firması neden bir alman motor ile amerikan diff kullanmış işi bilmediklerinden mi yoksa toplamak arge çalışması için daha mı kolay
Om 602 ve Om 603 kendi sınıfında gayet mükemmel bir seçenek ama asıl mesele güç olarak Patrol e az gelir diye düşünüyorum ! OM 606 torbo bu konuda çok daha mükemmel ama ana maliyette önemli bir husus tabii ki diyelim her şeye rağmen bulduk ve uyguladık bana göre 2. ve en önmeli bir handikap ise zamanlama zinciri ! offroad araçlarında direk dişli sistemi çok daha iyidir ki bu sınıfta BD 30 nissan motor ve Cummins favorimOm 602 alican abi , sprinter motoru benim arabada olan , sen patrolu birak musso al orjinal om 602 li ya da 3.2 6 silindir 220 hp olani Ekli dosyayı görüntüle 57826
Bd 30 dan da cumminstende kuvvetli ve iyi olur om 602 , bd 30 zaten ruslarin dohli dedikleri geberik motor hali yok , cummins agir diyorum size anlatamiyorum agir , onun verecegi 10 hp fark kilo farkindan dolayi kaybolup gidecek om 602 ya da bİzdeki 662 ler fabrika 120 hp iki uc operasyonlar 140 oluyorlarOm 602 ve Om 603 kendi sınıfında gayet mükemmel bir seçenek ama asıl mesele güç olarak Patrol e az gelir diye düşünüyorum ! OM 606 torbo bu konuda çok daha mükemmel ama ana maliyette önemli bir husus tabii ki diyelim her şeye rağmen bulduk ve uyguladık bana göre 2. ve en önmeli bir handikap ise zamanlama zinciri ! offroad araçlarında direk dişli sistemi çok daha iyidir ki bu sınıfta BD 30 nissan motor ve Cummins favorim