Nikon D90 mı Canon eos D500 mü ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AB77 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 47
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,024

AB77

Ana Kamp
Yer
Yalova
merhabalar herkese,
dSlr bir makina almayı düşünüyorum önceleri Nikon D5000 almaya karar vermiş olmama ramen daha sonra D90 da kara kıldım, fakat oldukça uygun bir fiyatada Canon D500 buldum. Şuan kafam oldukça karışık. Tabii şöyle bir soru gelebilir, gereksinimlerin nedir ne çekmek istiyorsun gibi.. kesinlikle profesyonel değilim, sadece amatorce börtü böcek, manzara vb. fotoğraflar çekmek istiyorum, belirli bir süre sonrada daha ciddi fotoğraflar çekmeyi deneyebilirim. Bu bilgiler ışığında değerli üstadlarımızın tavsiye edeceği makina hangisi olurdu ? Ayrıca dalış sporuyla uğraşıyorum, su altı fotoğraflarıda çekmek istiyorum ama sanırım bu makinaların casing 'ini bulmak çok zor yada çok pahalı bu konuda da bilgi verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

Etiketler
Ynt: Nikon D90 mı Canon eos D500 mü ?

Bu konuya bir cevap yazılmaması anlaşılır: çünkü 2 makinede birbirine eşdeğer sayılır. Her türlü alışverişte kullanılan yöntemi seçin derim: kriterleri karşılama özellikleri aynı olduğunda hangisine daha yakınlık göstermiş iseniz onu seçin.
:smiley:

çok teşekkürederim tavsiyeniz için, tam aradığım cevabı buldum, çünkü benim gönlüm Nikon'dan yana ;) Canon cevabı alsaydım çok üzülecektim :smiley:

Bende aynı soruları sormuştum bir zamanlar ama ben Canon D500 aldım :smiley:
Çok da memnunum aldığıma :smiley:
Nikon D90 12,3 megapiksel, fakat Canon D500 15,1 megapiksel.
Canon' da ISO 12,800 çıkabiliyor.
Bu teknik farkların yanısıra kendi düşüncem, renkler çok canlı ve güzel.
Onun dışında gövde hafif olduğu için daha avantajlı.

Fiyat performans olarak Canon daha cazip gözüküyor. Canon'un 500d body kalitesi çok iyi olmasa da teknoloji olarak neredeyse 5D'ye kafa tutacak seviyede bir makine yapılmış. Düzgün bir objektifle harika ve keskin fotoğraflar çekilebilir.Kit olarak gelen 18-55'i pek tasnif etmiyorum.

kesinlikle Canon'un bir fiyat avantajı var, kullanan arkadaşlarım var hepside çok memnun, benim compact makinamda canon ama ben Nikon D90'a duygusal olarak bağlandım galiba ;)

bi kaç aydır sürekli aynı soruyu araştırdım
yer yer nikon yer yer canon cevabını aldım
gönlüm nikon diyordu, ele oturuşu, görselliği çok hoşuma gidiyordu
maddi olarak bakınca canon başabaş olduğundan onu mu alsam diye soru işareti oluyordu kafamda
ikisi de çok iyi makinalar zaten
en son ısrarlara dayanamadm tamam canon alıcam diyerek dükkana gittim
dükkanda son bir nikona da bakalım dedik, canonun üstüne de kit lens yerine nikonun kit lensine eş değere yakın bir lens takıp ikisini de inceledim. teknik olarak değil duygusal bir incelemeydi bu ve nikondan kopamadm, bende artık bir d90sahibiyim :smiley:
teknik özellikler birbirne çok yakın olunca böyle şeyler de önem kazanıyor
o yüzden benim tavsiyem hangisiyle daha mutlu olacağınızı düşünüyorsanız onu alın
iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

bayramın 2. günü D90 ıma kavuştum sonunda :smiley: ne yalan söyleyim gözüm hiç kalmadı canonda, çocuklar gibi şenim desem yeridir :smiley: bukadar araştırmanın sonunda internette 1.600 ila 3000 tl fiyat aralığında birçok makina buldum fakat ankara ankamall'ın en üst katındaki yalçınlar'ın maazasına girip D90 'ı elime alınca herşey bitti, tamam dedim burdan ancak elimde bu makina ile çıkarım.... yalçınlar'ın bayram süresince geçerli olan ve sadece D90 kapsayan bir kampanyası varmış, oda benim şansım oldu, allah herkesin gönlüne göre versin....
kalın sağlıcakla

Teşekkürederim Seval, şimdilik sualtı fotoğrafları çekemeyeceğim için üzülüyorum ama dağ, tepe, orman idare edecez artık :smiley:,
elime bile almaya kıyamadığım makinamı dağlara nasıl götürcem oda ayrı bir sorun ama.... ;)

herkese merhaba,
bilgilerinizi paylaştığıınız için tşk ederim,
bende bu iki ezeli rakip arasında kalmıştım, tercihimi CANON'dan yana kullanacağım
bu hafta sonu almayı düşünüorum, sirkecide 1300'e buldum.
herkese hayırlı günler

Dostlar.. Fotğraf makinası almak isteyen arkadaşların özellikle D-SLR sahibi olmak isteyenlerin düştükleri en büyük hata marka takıntısıdır. NIKON'mu CANON'mu diğer bir hata ise çok PIXEL takıntısı... Birçok kişi çok pixelin ne işe yaradığını bilmez ve hayatlarının hiçbir döneminde yüksek pixel li bir fotoğraf makinası işlerine yaramaz. Aslında marka belirlemeden önce ne tarz çekim yapacağınıza, neler çekeceğinize karar vermeniz gerekiyor çünkü bu iki markanın kendilerine has karakteristik özellikleri vardır. Burda forumda CANON kullanan bir kişi kendi tarzında çekim yapıyordur ve çok iyi randıman alıyordur ve tavsiye ediyor ama sizin çekimleriniz farklı ise aynı randımanı alamayabilirsiniz aslında iki marka arasındaki farklar dağlar kadar değildir birkaç küçük teknik avantajları vardır birbirlerine göre.
Son model makina her zaman iyi değildir bazen bir önceki model kendinden sonra çıkan modele göre daha performanslı olabilir. CANOn firmasının kullandığı CMOS sensör, gece çekimlerinde özellikle yüksek ISO'larda gayet iyi bir fotoğraf kalitesi sağlar düşük enerji tüketimi ile tak batarya ile 900 çekim imkanı sağlar. NIKON CCD sensör kullanır ve oldukça SHARP keskin net bir çekim imkanı sağlar stüdyo için bence en uygun marka. Bu teknik açıklamalar daha da uzayabilir.
Aslında çok iyi bir makinaya sahip olsanız bile düşük kaliteli lens ile çekim yapmaya çalışırsanız aldığınız sonuçtan dolayı lensi değil makinayı suçlarız hep. Bence pahalı makina alacağımıza uygun bir makina alıp yüksek kaliteli, iyi ve hızlı bir lense yatırım yapmakta fayda var.
Son olarak " O an" ve gece, düşük ışıklı ortam çekimi yapan kişilerin CANON tercihe tmesinde fayda var. Makinelerdeki denklanşör gecikmesi durumu yani Siz denklanşöre bastığınızda makinanızın tepki vermesi yani objeye netlenip kareyi yakalama süresi NIKON'a göre daha hızlı diğer bir konu ise CMOS sensörün gece-yüksek ISO ayarlarında NIKON'a göre daha az NOISE sorunu yaratması.
Yollardaki ve ışıklardaki EDS fotoğraf makinalarının CANON EOS 40D olduğunu hatırlatmam gerekir. Bu makinalar biz yazılımla hızı arttırılıp tepkime nanosaniyelere çekilmiş. CANON Türkiye yetkililerinden daha geniş bilgi alabilirsiniz.

Murat Vural cok guzel acıklama yapmıssınız kutlarım sızı, bencede ıyı bır lens her seyın ustesınden gelır,
Kendım ıcınde pay cıkardım FZ-50 nın omru tukenınce alacagım makına buyuk bır ıhdımalle Canon dur..

Murat bey makınam yenı sayılır cokda memnunum bana gore tek eksıgı objektıfının degısmemesı Kulturel cekımlerde genıs acı sart oluyor ada benım makınamda yok,
benım makına almam 2 seneyı bulur en kotu sartlarda 3 bın 5 bın tl para lagazım..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

SON KONULAR

Geri