Nikon D90 mı Canon eos D500 mü ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AB77 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 47
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,024
Ynt: Nikon D90 mı Canon eos D500 mü ?

Salih abi.. Kullandığınız makina aslında gayet güzel. ÜZerinde LEICA marka lens var ve oldukça kalitelidir. Uzun süre kullanabileceğiniz sağlam bir makinadır. Doğeu ayarlarda çpk güzel ve renk alırsınız. Bence de 3 yıl rahatlıkla kullanırsınız. Eğer sadece hobi olarak ilgileniyorsanız fotoğraf ile bence makinanızı değiştirmeyin hatta FZ-50 nin çekimleri ile fotoğraf yarışmalarına bile katılablirsiniz.
Bence siz elinizdeki makinanın kıymetini bilin. İlerde iyi bir makina alırız size çünkü artık fotoğraf kanusunda da yetişmiş, tecrübe sahibi olacaksınız.

Murat

Etiketler

Haklısın Murat makınam genıs acı eksıklıgı harıc cok memnunum, Amator olarak cekım yapıyorum sen yanılmıyorsam Fotokritik desin ben net fotografda paylasım yapıyorum,
Anlayacagın bıze bır mesgale oluyor..

Abi haklısın.. bazen oralarda da fotoğraf paylaşıyorum ama bu aralar pek ilgilenemiyorum.

Geniş açı her zaman için bizim gibi fotoğrafla uğraşanlar için bir sıkıntı olmuştur. FZ-50 35mm lens var yani biraz açını daraltıyor ama sadece geniş açı için pahalı makinaya yatırım yapılabilir mi? Aslında birçok fotoğrafçı çift makina kullanıyor. Eğer siz D-SLR makina alırsanız ona kaliteli, f/2,8 değerinde keskin bir geniş açı takabiliri. Ben TAMRON 17-50mm f/2.8 geniç açı lens kullanıyorum gayet memnunum.

Eğer o kadar yatırım yapamam derseniz size CANON G10 tavsiye ederim. Üzerindeki lensin açısı benim lensimle aynı değerde

( 17mm x 1.6 focal çarpan = 27.2mm ) CANON makinanaların focal çarpanı 1,6 dır

Bu linki inceleyin isterseniz. Param olursa ilk alacağım makina budur CANON EOS 40D kullanmama rağmen

http://www.letsgodigital.org/tr/20074/canon-powershot-g10/

Murat guzel makına ınceledım hatta fotokrıtıldekı fotograflarınıda ınceledım guzel ama pahalı Dslr makına almak daha mantıklı deyılmı,

Fotoğraf makinası almayı düşünenler aslında birkaç kişi ile karşılıklı oturup konuşması tartışması gerekir. Öncelikle acilen bir makinaya ihtiyacınız yok elinizdeki gayet güzel. Alma aşamasına geldiğinizi hissettiğinizde aslında bunları karşılıklı konuşmak ve eldeki fikir ve verileri değerlendirmek gerekiyor. Aynı anda 2 body taşımak zordur lensleri ile birlikte.. CONAN G10 her ne kadar küçük cep makinası gibi gözükmesine rağman birçok D-SLR body'li makinadan çok daha güzel çekiyor.

Bütçe her zaman için bize ayak bağı olmaktadır zaten dediğim gibi fikir, ihtiyaç ve bütçe olarak alma aşamasına geldiğimizde konuşalım

Bence tartışılan şeyler yanlış yeni başlıyorsanız her iki mainada iyişinizi fazlasıyla görür...

Aralarında genel olarak tek fark D90'ın daha fazla ayrıntı ayar içereceğidir...2-3 mp farkın sorun oluşturacağını sanmam

İSO ve CMOs konusuna gelince ikiside CMOs sensör kullanıyor. İSo 12800 lere ihtiyacınız olacağını sanmam...

Ben canon diyorum neden derseniz, Canon ile video çekimi sırasında diyaframı değiştirebilirsiniz, çünkü diyafram mekianıik değil elektronik olrak ayarlanır bencen önemli bir özellik bu. Ayrıca Canon'da full HD 1080P video var...

merhabalar,
yorumları okuyunca bu makinaları elden geçirmiş biri olarak naçizane fikirlerimi yazayım dedim.
canon D500 son çıkan ara makinalar da yaşanan sensör büyütmeden pixel çoğaltma denemelerine kurban gitmiş bir makinadır. orjinal boyutu incelendiğinde detayda eksiklik açıkça görülür. nikon d90 klasik nikon fotoğrafı çeker. fakat farklı olarak bokehi bozuktur. arka planda ekose desenli bir yapı bırakır. küçük boyutta harika görünen fotoğraflar orjinal boyutta pekde iyi görünmez. makina üzerinde pek çok ayar yapma imkanı vardır. aynı boyutlu sensörlerde canon nikondan fazla detay verir. apsc lerde sadece gökyüzünde nikon daha iyi detay verir. bu ayarda apsc ler arasında en iyi performans ve imaj kalitesi 40D ye aittir. hızı ayrı bir avantajdır. tamron 17-50 renk ve keskinlik bakımından 40D de pek çok L serisini geride bırakır. 200 ıso da DR side oldukça iyidir.
yukarıda belirtildiği gibi yüksek pixel iyi sonuç anlamı taşımaz. son çıkanlardan 7D dede aynı sorun yaşanmakta pixel yükseltilmiş sensör ufak.. sonuç, imaj kalitesi beklendiği gibi değil. küçüklük hafiflik meselesine gelince fotoğraf çekmeye ilk başlayanlar genelde küçük bişey alayım cebime sokayım derler. ama tam tersi sağlam magnezyum alaşım gövde ve ağır makinalar tercih edilir.
canon G10 modelinde imaj kalitesinin düşük olduğunu belirtmem gerekir daha sonra çıkan G11 de pixel düşürülmüş ve imajı en iyi compact makina olmuştur. fotoğrafları ve testleri dprewievde mevcuttur. mercimek kadar sensör 40D ile kıyaslanmaz ama ikinci makina olarak taşınabilir.

video hususunda da birkaç şey söylemek isterim. canon D500 HD video çekmesine rağmen sensör farkından markII ile aynı başarıyı göstermiyor. bu hatırlatmanın yanı sıra nikonla canonda video çekim işlemi tamamen farklıdır. canon sensörü açık tutarak çekim yapar. nikon ise jpeğ sıralama yöntemiyle çeker. karşılaştırma fırsatınız olursa D500 ün bu kunuda D90 a epey fark attığını görürsünüz. selamlarımla..

Gayet güzel ve yerinde bir açıklama, Teşekür ederiz. Zaten EOS 40D ve TAMRON 17-50mm f/2.8 ikilisini ben kullanıyorum gayet te menunum.

Aslında hepimiz bu markaların piyasa stratejilerinin kurbanıyız. O sebepten dolayı çok iyi düşünüp taşınmadan, marka takıntısını bir kenara bırakıp makinaları test etmiş, kullanmış bilgili kişilerin tavsiyelerini almadan fotoğraf makinası almamak lazım diye düşünüyorum.

Kocaeli'den selamlar
Murat VURAL

Kısaca diyorsunuz ki , kim hangi marka ile başlamış ise , o marka ile devam ediyor . Ben Zenit ile başlamıştım . Üç makine kullandım . Lens alacağıma komple makine aldım . Daha uygundu . Sonra kompakt makineler (tembbel makineler ). Kolaycılık . En son EOS 300 . 75-300 lensimi ortak kullanabilmek adına ne dersiniz . EOS 500d mi , EOS 40d mi ?

fotoğraf makinası almadan evvel gezenbilir üyelerinin görüşlerini de dikkate almak istedim. canon için söylenenlerin etkisinde kaldım diyebilirim. nikon kullanıcısıydım ve bir talihsizlik sonucu makinamı kaybettim. şimdi de 2. el arayışlarındayım. bu konuda görüşlerinizi bekliyorum

Selamlar. benim nikon d5000 makinam var video cekim suresini uzatamiyorum yani 5 dakika cekim yapiyor bunu uzatabilirmiyim oyle bir ayari varmi ben biraz karistirdim ingilizce menu oldugu icin bulamadim yardimci olursaniz memnun olurum. simdiden tesekkurler.

iyi makina: D500'den bir örnek

248.jpg

mrtvural' Alıntı:
Dostlar.. Fotğraf makinası almak isteyen arkadaşların özellikle D-SLR sahibi olmak isteyenlerin düştükleri en büyük hata marka takıntısıdır. NIKON'mu CANON'mu diğer bir hata ise çok PIXEL takıntısı... Birçok kişi çok pixelin ne işe yaradığını bilmez ve hayatlarının hiçbir döneminde yüksek pixel li bir fotoğraf makinası işlerine yaramaz. Aslında marka belirlemeden önce ne tarz çekim yapacağınıza, neler çekeceğinize karar vermeniz gerekiyor çünkü bu iki markanın kendilerine has karakteristik özellikleri vardır. Burda forumda CANON kullanan bir kişi kendi tarzında çekim yapıyordur ve çok iyi randıman alıyordur ve tavsiye ediyor ama sizin çekimleriniz farklı ise aynı randımanı alamayabilirsiniz aslında iki marka arasındaki farklar dağlar kadar değildir birkaç küçük teknik avantajları vardır birbirlerine göre.
Son model makina her zaman iyi değildir bazen bir önceki model kendinden sonra çıkan modele göre daha performanslı olabilir. CANOn firmasının kullandığı CMOS sensör, gece çekimlerinde özellikle yüksek ISO'larda gayet iyi bir fotoğraf kalitesi sağlar düşük enerji tüketimi ile tak batarya ile 900 çekim imkanı sağlar. NIKON CCD sensör kullanır ve oldukça SHARP keskin net bir çekim imkanı sağlar stüdyo için bence en uygun marka. Bu teknik açıklamalar daha da uzayabilir.
Aslında çok iyi bir makinaya sahip olsanız bile düşük kaliteli lens ile çekim yapmaya çalışırsanız aldığınız sonuçtan dolayı lensi değil makinayı suçlarız hep. Bence pahalı makina alacağımıza uygun bir makina alıp yüksek kaliteli, iyi ve hızlı bir lense yatırım yapmakta fayda var.
Son olarak " O an" ve gece, düşük ışıklı ortam çekimi yapan kişilerin CANON tercihe tmesinde fayda var. Makinelerdeki denklanşör gecikmesi durumu yani Siz denklanşöre bastığınızda makinanızın tepki vermesi yani objeye netlenip kareyi yakalama süresi NIKON'a göre daha hızlı diğer bir konu ise CMOS sensörün gece-yüksek ISO ayarlarında NIKON'a göre daha az NOISE sorunu yaratması.
Yollardaki ve ışıklardaki EDS fotoğraf makinalarının CANON EOS 40D olduğunu hatırlatmam gerekir. Bu makinalar biz yazılımla hızı arttırılıp tepkime nanosaniyelere çekilmiş. CANON Türkiye yetkililerinden daha geniş bilgi alabilirsiniz.

açıklamanız bir harika,tebrik ederim.. bencede insanların en çok yaptığı hata (canon dan örnek vereceğim) en son ne var? 500d alalım ozaman pahalı geldi napsak 450d alsak ozaman.. şimdi 550d de çıktı tam oldu ama canon bütün hepsine 18 55 veriyor vee temel fotoğrafta sadece çekmekten öte attığınız ilk adımda işinizi görmüyor.. tanıdığım çok iyi fotoğraf sanatçıları 40d kullanıyor ama çok iyi lenslerle.. tabiki bi üst model daha iyidir ama lenside unutmamak lazım..

ki ben fotoğraf sanatına elini verip kolunu kaptıran biri olarak şunu söyleyebilirim.. makineyle bitmiyor feci bi çekimi var insan üzerinde :smiley: tripod,çanta,mercek,lens,daha profesyonel bir eğitim derken lıghtbox,reflektör,flaş :smiley:)) bide bakıyorsunuz uzayıp gidiyor :smiley:)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

SON KONULAR

Geri