Nikon D90 mı Canon eos D500 mü ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AB77 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 47
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,023
Ynt: Nikon D90 mı Canon eos D500 mü ?

merabalar eren ben kafkas üniversitesi veterinerlik fakültesinde öğrenciyim :smiley:
bundan çok uzun süreler önce babmın zenit 120 makinesiyle tanıştım fotoğrafçılıkla ilk resimlerimi karadenizde çektim
ve bastırdığımda fotoğrafların yarısı karanlıktı anladık ki perde ışık alıyor işte ozaman kursağımda kalmıştı fotoğrafçılık
içimde bir uktedir şimdi karar verdim bir makina almaya amatör olarak başlayacağım bu işe işin teknik kısmı çok kafa karıştırıyor
teknik terimler bana birşey ifade etmiyor yeni yeni araştırmaya başlıyorum treckinglede uğraşmaya başlayacağım için
büyük çoğunlukla çekeceğim fotolar manzara resimleri olucak bunada şöyle örnek verebilirim alacağım makinanın
karadenizin gürül gürül akan şelalelerini boydan alabilecek bir lense sahip olmasını isterim 18-105mm lensler buna yeterli
olmuyormuş kullanan bir arkadaşım öyle dedi. hem nıkon d80 kullanan bir arkadaşım ve canon eos d500 kullanan bir arkadaşım
da var ikiside kendi markaları kapsamıında önerilerde bulunuyor biri d 90 tavsiye ederken diğeri kendi makinesini tavsiye ediyor
bu yazdıklarım sonucunda sizin bana önerebileceğiniz tavsiyede bulunabileceğiniz makinalar yada lensler nelerdir?

Etiketler

Öncelikle merhaba...
Bendi kendime yeni bir makina alcağım için çok araştırmıştım bunu önce 400D de karar kılmıştım sonra araştırdım 500D beni çekti şimdi 50D de karar kılmış gibiyim...

Sana 500D nin önemli özelliklerini sayayım...

DIGIC 4 işlemci (ki bu işlemci şu an 5D Mark II de kullanılan işlemcidendir ve bu işlemci değerinde başka işlemci bu civardaki makinalarda yok)
Full HD video çekimi (tamamen D5000 e rakip olarak yapıldı ve çok kaliteli bir HD çekimi var)
15.1 mp gayet yüksek...
920.000 pixel LCD ekran (bu çözünürlük çektiğiniz fotoğrafı net bir şekilde incelemenize imkan sağlıyor)
3" LCD ekran (920.000 pixele daha küçük ekran takacak haleri yok ;) )
ISO oranı 100-3200 (12800 e kadar) (bu aralık size gece çekimlerinde çok kolaylık sağlar ayrıca Canonların kullandığı sensör sayesinde yüksek iso da bile Gren (pütür) oranı çok düşüktür...

Hatırladığım kadarıyla bunlardı...
Ve kesinlikle böyle bir makinayı tavsiye ederim...
Ki bunu Almanyada MediaMarkt ta deneme imkanım oldu çok rahat be hoş bir makina...

Saygılar Sevgiler...

merhaba bende fotoğrafçılık kursuna yeni başladım nikon d90 almayı düşünüyorum ama fiyatlar internette de mağazalarda da çok değişiyor yeni alan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum :smiley:

İstanbul, Sirkeci Hayyam çarşısında alış-veriş yaptığımız arkadaşımız var. yolun düşerse git görüş derim yada telefon numarasını veririm mağazanın ara görüşürsün fiyat alırsın. Uygun fiyat verirler sana.

mağazanın adı yetkili kişi ve telefon numarası verebilir misiniz
teşekkürler

oncelikle merhaba, henuz bu sitede yeni uyeyim benim fikrimi sorarsaniz nikon d90 dan yana olurdu ben su an kullaniyorum ve cok memnunum

forum ortamları insanlara çok şey öğretiyor hatta bazen gereğinden bile fazla sanırım :smiley:

İçeride kapalı kalmış hiç ama hiç ortaya çıkmaya niyeti olmayan heves ve merakların alevlenmesine neden oluyor.
bu site bana Land Rover'i aldırdı ve yine bu site başka fotoğraf sitelerinin de desteğiyle bana gecenin bu saatinde Canon eos 500d satın aldırdı.
umarım iyi bir şeyler yapıyorumdur.
hadi hakkımda hayırlısı :smiley:

ilkakdeniz' Alıntı:
forum ortamları insanlara çok şey öğretiyor hatta bazen gereğinden bile fazla sanırım :smiley:

İçeride kapalı kalmış hiç ama hiç ortaya çıkmaya niyeti olmayan heves ve merakların alevlenmesine neden oluyor.
bu site bana Land Rover'i aldırdı ve yine bu site başka fotoğraf sitelerinin de desteğiyle bana gecenin bu saatinde Canon eos 500d satın aldırdı.
umarım iyi bir şeyler yapıyorumdur.
hadi hakkımda hayırlısı :smiley:

İbrahim kardeşim.. Adına gerçekten çok üzüldüm. Biz bu geri dönüşü olmayan yola bir kere girdik dönemiyorz sen niye kendini yakıyorsun, bizm peşimize niye takılıyorsun. İnsanların anlamsız bakışlarıan maaruz kalıcasın.. " manyak bu yaa.." diye arkandan konuşacaklar. Kimsenin anlam veremediği yerlere anlamsız anlamsız bakacaksın acaba burdan nasıl bir kare çıkartabilirm diye. Gece yattığında o fotoğrafı neden çekemedim diyeceksin kendi kendine ve sayıklayacaksın. gerçekten üzüldüm.

ama yine de aramıza hoş geldin. CANON almana sevindim, memnun kalıcaksın. İleride zoom lens ihtiyacın olucaktır bana sormadan birşey alma derim

Kocaeli'den selamlar
Murat VURAL

Murat bey çok teşekkür ederim bir insan ancak bu kadar güzel teselli edilebilir :smiley:

vallahi danışıım hatta güzelde baş ağrıtırım bu konularda
çok teşekkür ederim :smiley:

Nikon mu ? Canon mu ? sorununa terfi etmeden önce ,hangi Nikon ? sorunuyla uğraşıyordum ,tam da D90 a karar vermiştim ki bir yorumda D90 nın "plastik gövde" olduğunu okudum . Plastik gövde kesinlikle istemiyorum . Camera tanıtımları da tüm diğer sektörler gibi oldu . Gövde materyali =
cevap = " Alaşım" tabi kabahat bunları yazanda değil , böyle her tarafı laçka bir ülke olursa , böyle sanayi bakanlığı olursa bu kadarına da şükür demek gerek .
Sorum bu "alaşım" ların ne olduğu yönünde , Özellikle D90 da , D300s de ve Eos50d de kullanılan gövde materyali nedir ?

Canon 40D ve 50D'nin Body yapısı ve metaryali ile ilgili iki gerçek örnek.

Canon50D.jpg

CANON 40D.jpg

Güle güle kullanın =) ben de geçen hafta D90 lılar ailesine katıldım, Sigma 17-70 lens ile kullanıyorum çok süper :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
yasinturfanda

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR