Nihayet Sonunda Kararı Verdik ...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dilşad Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 93
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,720
Ynt: Nihayet Sonunda Kararı Verdik ...

bu benim aracın bi zamanlar satıyordum ama vazgeçtim

179568173t0l.jpg

Etiketler

öncelikle aracınız hayırlı olsun.jant konusunda naçizane tavsiyem saç jant olsun alaşım jantlar kırılır diğerleri ise yamulur.olurda arazide jant ve lastikte sorun olursa tamiri kolay olur.

yasakşehir07' Alıntı:
öncelikle aracınız hayırlı olsun.jant konusunda naçizane tavsiyem saç jant olsun alaşım jantlar kırılır diğerleri ise yamulur.olurda arazide jant ve lastikte sorun olursa tamiri kolay olur.
teşekkür ederim evet nihayet alabildik.simdi asıl iş başlıyor daha jant ta bile kararsız kalıyorum ama aracı sarı siyah düşündüğüm için sanırım saç jant -30 ofsetli takacaz.

dilşad' Alıntı:
teşekkür ederim evet nihayet alabildik.simdi asıl iş başlıyor daha jant ta bile kararsız kalıyorum ama aracı sarı siyah düşündüğüm için sanırım saç jant -30 ofsetli takacaz.

Sac jant bende hos degil discovery ve bosst super yakisio

ibrahim IPEK

Öncelikle favorilerine ekleyen 109 dan biri olduğumu ve aracın tabiri caiz ise "bizden" birine gittiğine sevindiğimi söylemem lazım.

Yazdıklarınıza istinaden;

Jant resim 2

Flanş alacaksanız mutlaka faturalı almanızı ve orijinal parça kullanmanızı tavsiye ederim. Ben öyle yaptım.

Lastik 285/75 yerine Puma motoru dolayısı ile şiddetle 255/85/16 yı öneririm. Hem yükseklik hem de taban genişliği yeterli gelecektir (flanş takviyesi ile)

mrdnmz' Alıntı:
Öncelikle favorilerine ekleyen 109 dan biri olduğumu ve aracın tabiri caiz ise "bizden" birine gittiğine sevindiğimi söylemem lazım.

Yazdıklarınıza istinaden;

Jant resim 2

Flanş alacaksanız mutlaka faturalı almanızı ve orijinal parça kullanmanızı tavsiye ederim. Ben öyle yaptım.

Lastik 285/75 yerine Puma motoru dolayısı ile şiddetle 255/85/16 yı öneririm. Hem yükseklik hem de taban genişliği yeterli gelecektir (flanş takviyesi ile)
çok sağolun ,nasip,inanın bir yıldır artık ezberledim diyebilirim tüm araçları .. bu aracın beni cezbeden yanı hem sarı rengi bide pumaya sahip olup testten geçmesi ..döşeme ve lastikler var bide vinç alacam başlıca işler bunlar mekaniği gayet guzel .. jant konusuna gelelim,2ci resim sanırım saç jant tan bahsettiniz ona flanş gerekmiyor sanırım .. bostan bahsediyorsanız evet orfinal faturalı daha sağlıklı olur ama şuan da saç jantta kafam gidiyor siyah olması sanırım.. bide lastik konusunu açmanız iyi oldu aracım orjinal yükseklikte kalacak kasmayı dünmüyorüm onun icin lastik ebatları önemli,yüksek tutmasını istiyorum dediğiniz lastiğin yükseklik olarak araca ne kadar fark eder bir bilginiz var mı acaba .. teşekürler

dilşad' Alıntı:
çok sağolun ,nasip,inanın bir yıldır artık ezberledim diyebilirim tüm araçları .. bu aracın beni cezbeden yanı hem sarı rengi bide pumaya sahip olup testten geçmesi ..döşeme ve lastikler var bide vinç alacam başlıca işler bunlar mekaniği gayet guzel .. jant konusuna gelelim,2ci resim sanırım saç jant tan bahsettiniz ona flanş gerekmiyor sanırım .. bostan bahsediyorsanız evet orfinal faturalı daha sağlıklı olur ama şuan da saç jantta kafam gidiyor siyah olması sanırım.. bide lastik konusunu açmanız iyi oldu aracım orjinal yükseklikte kalacak kasmayı dünmüyorüm onun icin lastik ebatları önemli,yüksek tutmasını istiyorum dediğiniz lastiğin yükseklik olarak araca ne kadar fark eder bir bilginiz var mı acaba .. teşekürler
emre beyin önerdiği 255/85/16 gayet ideal ben seriesimde 245/70/r16 kullanıyorum 15. daha yüksek 85 yükseklik ideal

dilşad' Alıntı:
arkadaşlar jantlar arasında karar veremiyorum yardımcı olursanız çok memnun olurum... sizce hangisi uygun olur bu araca.285/85/16 lastik düşünüyorum bu jantlara flanş gerekir mi ???
bende 85 de kararlıyım sadece 285 fazlamı geniş olur onda kararsız kaldım bir tecrubem yok

evet ya 255 85 16 yada 265 85 16 ebatları ideal ..jant ise -30ofsetli saç jant pazartesi ye kadar karar kılındı :smiley:yardımlarınız için teşekkürler ederim .. sıra vinç galiba :smiley:

Sitedeki satılıkları inceleyin mutlaka işinize yarayacak şeyler olacaktır.

Lastik ile ilgili zaten doğru kararı vermişsiniz :smiley:

mrdnmz' Alıntı:
Sitedeki satılıkları inceleyin mutlaka işinize yarayacak şeyler olacaktır.

Lastik ile ilgili zaten doğru kararı vermişsiniz :smiley:
:smiley: birdaha malum sitelere bakıcagımı sanmıyordum malesef haklısınız ne gibi işlemler gerektiğini malum sitelere bakarak örnek alıyorum tşkler.. evet latik kararım bu jantları sordum ellerinde yokmus ocak ortası gibi gelecekler vinç olarak da öncelikle yedek parçası çok olan markalara baktım power in yedek parça olarak uygun gordum 12000lb lik bir modeli uygun olur sanırım ...

Vinç konusu biraz muallak bana göre. Gerçekten hiç kullanmayacağınız bir ekipman a ve sürekli olarak aracın en önünde tüm dengeyi bozacak kadar ağırlık taşıyacaksınız. Sonra da 1200tl gibi bir rakama takılması var. Ama gerek olmayacak bir ekipmana vereceğiniz bu para ile kaç km gidebileceğinizi hesapladınız mı?

km de 0,5 krş yaksa en az 600km!!

şöyle de denilebilir

- çok güzel duruyor havası yeter
- ya lazım olursa
- bana lazım olmaz ama yanımdaki araç için gerekebilir
- 3 para birşey zaten boşver
- vs
- vs

Benim aracımda 2 tane vinç var. Bir tanesi öncekinden kalma diğeri de üzerinde hazır geldi. Kaç kere kullandın derseniz 2 kere kullandım.
1 kere battığım yerden çıkmak için ki hiç gerek yoktu alıştırma olsun diye diğerinde de oğlana salıncak yaptık ;D ;D

Ağır offroad yapmayacağınızı yazmıştınız ona istinaden paylaştım. Şahsi görüşümdür.

1 kere battığım yerden çıkmak için ki hiç gerek yoktu alıştırma olsun diye diğerinde de oğlana salıncak yaptık ;D ;D
bu şık beni tatmin etti hiç fena fikirde değil :smiley:) ya işin aslı bana lazım olur mu onu bilmiyorum ve sanmıyorum .yılda bir belki diyelim oda o olmadan kaldırarak indirerek biseyler yapılır belki ama vinç tanpon'u var işte orası boş kalıyor normalde vinç var ustunde de motoru mu yanık tam bilmiyorum ama arızalı tamir olmamış son bilgilere gore..yanı kısaca o tanpona vinç koymasak da boş olmuyor. ama beşiği kesin yaparım :smiley:

yakıt konusuna gelince 2100 km .hesaplamaların doğru,ortalama oyle bir şey yakarız ..

Benim araç da da 10000 lb vinc var ve off road yapmiyorum 3 kere kullandim ve olmasa idi perisan olmustum . Defender batmaz diye birsey yok hemde oyle batar ki sasar kalirsiniz yaninizdan jimi patinaj etmeden gider siz baka kalirsiniz (tabi at lastik ile)
Gecen ay cok az egimli hafif camurda arac haraket etmedi resmen rezil olduk cok sasirdim vinc le cekip cikardik . Vinc olmayacaksa kis aylarinda hafif arazi gezilerinde en azindan mt lastik olmali . Mt olmayacaksa vinc de olsa iyi olur

ibrahim IPEK

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,806
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
Ynsemr81

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR