Nihayet Aldım 1987 LR Defender 110

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Bahattin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 70
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,811
Ynt: Nihayet Aldım 1987 LR Defender 110

Aracı iki gündür şehir içinde kullanıyorum tabiki taksi kadar rahat değil ama alışabilirim. :D
Birde 10 gün sonra tatile gideceğim toplamda gidiş dönüş 2500-3000 km yol o beni düşündürüyor. Daha önce dizel araç kullanmış insan değilim gerçi anlayan arkadaşlar sadece çok yoracağını onun dışında aracın motorunun çok iyi olduğunu söylüyorlar. Hayırlısı bakalım artık.
 

Etiketler
Ynt: Nihayet Aldım 1987 LR Defender 110

Arkadaşlar aracı binek aracımla takas yoluyla aldım benim hesaplarıma göre 13500-14000 gibi oldu. Ama aldığım arkadaşımıza maliyeti 18000 TL yi bulmuş. İstanbuldan Bayburt'a gelmiş uzun yolda çok yormuş onu ve o hiç buşekilde olduğunu bilmeden almış. Gözü dönüş yoculuğunu alamıyo biraz ondan elden çıkardı. O öle söyledi bilmiyom artık.
 

Ynt: Nihayet Aldım 1987 LR Defender 110

Yapmayı düşündüğüm çoook ama çoooook şey var bu araca , ama tatil dönüşüne kalacak. ( Tabi bende uzun yolda arkadaş gibi tövme etmezsem) etmem etmem heralde.
 

Ynt: Nihayet Aldım 1987 LR Defender 110

Diri duruyor pek de birşey yapmanızı gerektirecek gibi hali yok.En azından ilk aşamada toplu sıkıntısı yok gibi. Yavaş yavaş ekikler giderilir tabi.
 

Ynt: Nihayet Aldım 1987 LR Defender 110

Teşekkürler, tabiki önce yinede şöyle doğru dürüst bu araçlarla uğraşan ustalara gösterecem bir iki şey kafamı kurcalıyor onlara yanıt bulmalıyım ve öncelikle bakılması gereken şeyleri aracı tanımadığım bilmediğim için içimin rahat etmesi açısımdan kontrol ettirecem. Mesela bilmiyorum dikkatinizi çektimi snorkel takılı araca ama motor kısmına dikkat ederseniz öyle ucu açık duruyor motor kısmında ,sürücü sesten rahatsız olduğum için çıkardım boşa bıraktım ucu dedi bunun araca,performansına,hararet yapmasına veya yakıtına etkisi olup olmayacağını bilemiyorum. [attachment=1]

Resim land 009
 



Ynt: Nihayet Aldım 1987 LR Defender 110

Bahattin Bey ;

Şnorkel takılı olmadığı için hararet yapan bir LR Defender duymadım görmedim..O konuda içiniz rahat olsun..Şnorkel ; derin su geçişlerinde , çok tozlu yada ince kum tanelerinin hakim olduğu bölgelerde motorun hava sirkülasyonunu sağlıklı şekilde devam ettirmesini sağlayan bir aparattır..Ayrıca normal koşullarda da havayı daha yüksekten aldığı için motora daha soğuk hava girmesini sağlar ve az da olsa performansı arttırır.Bu sebeplerden dolayı şnorkelinizi bağlamanızda fayda vardır..Ama bağlatmadığınız için motorunuzun herhangi bir zarar görmesi de sözkonusu olamaz.

Benim aracımda da şnorkel var ..Fakat eski sahibi ilginç bir şekilde sağa monte etmiş..Düz dizel araçlarda hava filtresi soldandır..Doğal olarak şnorkelim bağlı değil..Yaklaşık iki aydır şnorkelsiz ve günlük olarak kullanıyorum aracımı..Bu size bir referans olabilir..

Saygılarımla

Cenk
 

Ynt: Nihayet Aldım 1987 LR Defender 110

Hayırlı olsun kazasız belasız iyi günlerde kullanın aracınız güzel duruyor biraz masrafla daha iyi bir araç olur.
 

Ynt: Nihayet Aldım 1987 LR Defender 110

çok güzel diri duruyor hayırlı olsun iyigünlerde kullanın
zaten bir başlandımı yapılacak çok şey bulursunuz
bol çamurlu günler
 

Ynt: Nihayet Aldım 1987 LR Defender 110

Hayirli olsun.. aracınız içten ve dıştan iyi durumda görünüyor.
Uzun yola çıkmadan önce öncelikle motor,şanzuman diferansiyel yağlarını kontrol ettirip mümkünse değiştirin.Rotları direksiyon boşluklarını..kontrol ettirin.frenleri ( el freni dahil ) ayarlatın.Motor ve yakıt verimi için pompa veya avans ayarı gerektiriyormuyu iyi bir defender motor ustasının kontrolunde fayda var.. Aracın hararet sorunu olup olmadığını gündüz sıcağında uzunca yokuşlu bir yolda deneyin.
Kayışların durumunu kontrol edip yanınıza mutlaka yedek alın.Deneyimli bir Defender sürücüsü şaftlarda balanssızlık veya genellikle yanlış açıda takılan ıstavrozlardan kaynaklanan titreşimleri anlayabilir ayrıca dıferansiyel keçelerinden sıkça olabilen yağ kaçaklarınıda (dıff.havalandırmalarının açık ve uzatılmış olduğunuda ) kontrol ettirmenizi öneririm... Yani bir check-up .. :smiley:
kolaylıklar ve keyifli geziler dılıyorum.
 

Ynt: Nihayet Aldım 1987 LR Defender 110

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar. Ayrıca önerileriniz için, hafta sonu Trabzona baktırmaya götürecem ve baktırmamı önerdiğiniz şeylere özellikle baktırıcam. En azından usta atlasa da hatırlatacak şeyleri öğrendim.Teşekkürler.
 



Ynt: Nihayet Aldım 1987 LR Defender 110

Bahattin ben hava filitresi tersten hava alıyor bir an önce giriş çıkış hortumlarını değişmeniz gerekir aksi halde filitre istenilen görevi yerine getirmez
 

Ynt: Nihayet Aldım 1987 LR Defender 110

Teşekkürler başta söylemiştim ilk kez dizel araç kullanıyorum ve bu motordan hiç anlamıyorum. Söylediğiniz durum nelere yol açabilir yakıtı da etkiler mi?
 

Ynt: Nihayet Aldım 1987 LR Defender 110

Bahattin' Alıntı:
Teşekkürler başta söylemiştim ilk kez dizel araç kullanıyorum ve bu motordan hiç anlamıyorum. Söylediğiniz durum nelere yol açabilir yakıtı da etkiler mi?
Yakıt vs etkileyeceğini zanetmiyorum
filitreler dışından hava alır içerisinden motora gönderiri sizde ise tam tersi filitredeki hava gözenekleri dıştan içe geçeçek şekilde imal edildiğinden ya motor istenilen havayı alamaz yada istenilen filtreyi sağlayamaz

motorun şnorkerden dolayı sesinden rahatsiz olmanızın sebebi filitrenin ucundaki huni şeklinde borunun olmamasıdır
tavsiyem boruların yönünü geğişin filitre tasının hunisini bulun ve takın huninin ucundan ğırtlak hortumu diye tabir edilen hortumdan motorun arkasından geçirerek şnorkere takınız tabi takacak kadar yer varsa (kalorifer engel olmuyorsa )

Pardon snorker zate soldaymış :smiley:
 

Ynt: Nihayet Aldım 1987 LR Defender 110

evet ya yunus harikasın bende şimdi farkettim radyatörün üzerinden uzatılan boru manifolta şu an takılı olan tırtırlı boruda boşta kalacak havayı oradan çekmesi lazım tam detaylı resim bulamadım ama yarın olmazsa benim arabadan çeker eklerim

27204118wfw.jpg
 

Ynt: Nihayet Aldım 1987 LR Defender 110

Yunus bey çok teşekkür ederim ilk işim söylediklerinizi yapmak (veya yaptırmak )
 



Ynt: Nihayet Aldım 1987 LR Defender 110

Tarık sen benzinli motor koymuşsun :smiley:

bu aracı daha öncede tartışmıştık hatta ayarıda varmiştim :smiley: ahanda resmi

20666062oyu
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,509
Mesajlar
1,519,025
Kayıtlı Üye Sayımız
172,165
Kaydolan Son Üyemiz
gül93

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst