Nicklerimizin Anlamı, Hikayesi...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan baymineral Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 111
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,599

baymineral

Kamp III
Yer
İzmit
Web
blog.milliyet.com.tr
Bay Mineral takma adımın hikayesi temel olarak, taşlarla haşır neşir olmaya başladığım 24 Aralık 1999 Cuma günü saat:17.00 sularına uzanıyor. O gün İzmit-Yahyakaptan' daki bir gazete bayiinden minerallerle ilgili bir derginin ilk fasikülünü almaya karar vermemle taşlara resmen bulaşmış oldum.

İlk zamanlarda kendime Minero veya Minero Berk denmesini isterdim. 2001 yılında bir gün bir sınıf arkadaşım bana Bay Mineral diyince resmi lakabım doğmuş oldu.

Etiketler
Ynt: Nicklerimizin Anlamı, Hikayesi...

TRT de yayınlanan pazar kuşağının vazgeçilmezi olan western kuşağı bizi her pazar sabahı televizyona bağlardı.kötü olarak gösterilen kızılderililere karşı aksine ben onları kendime çok benzetiyordum.daha sonra püsküllü kıyafetler örülen saçlarımın arasında deri uzun şeritlerin yada kurdalelerin geçmesi.Büyüdükçe onlar hakkında çok kitap okudum ve ortak yönlerimizin çok olduğunu farkettim.

Tesawi = iyi kızılderili demek.

özlem (ailemin 14 sene sonra dünyaya gelen ilk çocukları olduğum için konulmuş gerçek ismimdir:smiley:

96 senesinde ortaokulda arkadaşlar arasında birden topgun'daki elemana benzettikleri için iceman ibo diye seslenmeye başladılar..sonra 98'de net ortamına bulaşınca mIRC'ta ilk olarak iceman daha sonrasında lceman ve 2000de Iceman® olarak günümüze kadar geldi...

Denizsiz bir hayat düşünemiyorum yaptığım sporlar ve aktiviteler (sualtı,sörf,rafting,kano )geneli suyla ilgili olduğu için ailemin taktığı bir lakab

Benim nickimin hiç bir özelliği yok. Okul hayatımda çok çalışkan ve pek ciddi, daha doğrusu tipimden ötürü pek bir ciddi görüntüm olduğundan mıdır bilmem benim iyi veya kötü bir takma adım hiç olmadı :'( Lise yıllığımdada bu zorluk yaşandı ve zorla bir nick bulmuşlardı yıllığın formatı bozulmasın diye:smiley:
Allahtan bayanımda pek bi mahsuru yok bursalı dememin:smiley: Öylesine, o hane boş kalmasın diye ilk aklıma gelen şeyi yazdım...

sevgili bursalı ,
nickin yok diye üzülme. aralara ağlayan surat ikonları koyarak bizi de üzme:(
mesajını okurken hemen bir tane geldi bile aklıma.
"lady serious"
aslında her koşulda anadilimizin kullanılmasından yanayım.
ama aklıma ilk gelen de buydu.
paylaşmak istedim.

orta okulda QueeN'di ,2005 senesinde ilkbahar aylarında aldığım National Geographic dergisinde "Queesland" bölgesi anlatılıyordu.Böyle güsel bi yer olamazdı küçük bir körfez ve bembeyaz bir kumsal,uzun palmiyeler.Bu arada Queensland Avusturalya'da.Böylece "queensland" olarak kaldı ;)

queensland-day-dream-island.jpg

Bu yeni nickim; eskisi Türkiye Ankara ve adımın baş harfi olan tr06e'ydi.Bir gün 4wd ile ilgili nette gezerken rastladığım bi sitede buldum yeni nickimi Balum:Maya dilinde jaguar demekmiş.Maya hükümdarları için kullanılırmış bu kelime.

Dağcılık sevdasına tutulduğumdan beri... :D dağlarkızı şu aralar işkızı olsada ilk fırsatta özüne dönecektir!!!
haa ufak bi hatırlatma; Reyhan değilim ama...Bu nicki başka yerlerde kullandığımda reyhan naber ismin reyhan mı gibi çok mantıklı(!) sorular alıyordumda... :mad:

bana gercek hayattada berk derler :D ama eskıden "ra" kullanırdım snra kısılık bozukluklarına yol actı :D kendımı mısır tanrısı hıssettım dermısım :D sıkıldım berk olmaya karar verdım ozume dondum yanı :D

Mirc zamanlarinda "BamBam" ile baslayan nick arayisim, ortalikta cok fazla bambam nicki olmasindan dolayi degisti.
ve
MDK oldu, o zamanlarda oynadigim en kral oyunlardan biriydi. Tomb Raider tarzinda daha az dusunmeye daha cok siddete ve oldurmeye dayali bi oyun tarziydi. MDK nin acilimida MAD DEATH KILLER seklindeydi. tam oyuna yakisan bir isimdi, ayni zamanda kahramanin adiydi.(yari-robot)
ve
son olarak ve kalici olarak (umarim) Nenmor.
Bunun hikayesi ise, icq zamaninda insanlarin numaralarini soyleyerek takildiklari zamanda, herkesten farkli olma arzumu bastirmak icin girdigim bi arayis sirasinda ortaya cikti. Yuzuklerin Efendisi serisini okumakla yetinmeyip sonrasinda kitabin oncesini, yazarin romani yaratim sirasini anlatan kitaplari filan da okumustum. Kitaplardan birinde, ELF ce diye bir dilin gercek oldugu ve adamin oturup gercekten bir dil yarattigindan bahsediyor ve arkasinda uc assagi bes yukari dilin yapisini ve duzenini anlatiyordu. Nenmor oradan gelmedir.
Oynadigim Masa ustu FRP lerde bana bi karakter ismi, guclu bir mage icin korkulucak bir isim.
ama ne beyaz olmaliydi, iyilik icinde bogulmami engellemek icin.
nede siyah olmaliydi, isime gelmeyen kotulukleri yapmami engellemek icin.
Boylece KIRMIZI oldu, SU oldu...

Nenmor = KARANLIK SU (sudan ne cikicagi belli olmaz, iyilikte gelebilir, kotulukte...)

demektir. ve ICQ (zamaninda) da, hotmailda, gmailde ve diger benzeri dunyaca unlu hic bir yerde benden baska Nenmor yoktur.
kisacasi tek denemede her yerde KENDI NICK ime ait seyleri alabildim.

Bi nevi, dunyada olmasada internette TEK oldum.! ve herhangi bi yerde gordugunuz Nenmor, %99 benimdir.

Ultima Online zamanlarinda, korkulan bir mage karakterede isim olarak kullanilmistir.

Önceden Shu-Shu kullanırdım, hala kullandığım yerler var. Bosnadaki arkadaşlarımın bir kısmı Shu-shu derler, İsviçrede sokak dilinde ''küçük,minnacık'' manasında kullanılıyormuş. Sonrasında bambinadan çıkan bambiş demeye başladılar ve BamBina oldu. B'leri hep büyük yazarım, çünkü B'leri çıkarttığınızda ismim kalıyor, Amina :smiley:

furkandan gelio
oncelerden foorky idi
sonra foorky the king oldu
ardından da bir gecede
foorkyng
oluverdi
:smiley:
hepsi bu
nerde foorkyng gorseniz
bilin ki o benüm
:D :D :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Geri